x
Annonce
Billund

Generationsskifte har budt på brud med gamle mønstre i Sun-Air

Kristoffer Sundberg inddrager medarbejderne i beslutningerne i selskabet Sun-Air. Han har en anden ledelsesstil end sin far, Niels Sundberg. Arkivfoto

Kristoffer Sundberg overtog ledelsen af Sun-Air for et år siden, og det betyder, at der er kommet en ny stil. Med et nyt kulturudvalg får alle medarbejdere mulighed for at blive hørt.

Billund: Da 34-årige Kristoffer Sundberg afløste sin far Niels Sundberg og trådte til som øverste mand i flyselskabet Sun-Air for et år siden, fulgte også et opgør med gamle mønstre og tænkemåder.

Siden er der blevet tænkt ud af boksen, og der er taget flere tiltag til fællesskab og sammenhold internt. Et initiativ er firmaets nye kulturudvalg. Her sidder ti repræsentanter håndplukket fra forskellige afdelinger, og Kristoffer Sundberg er selv én af dem.

Janni Andersen, medarbejder gennem 12 år og formand for udvalget, forklarer, at der er et klart formål med udvalget. Det skal nemlig fungere som et bindeled mellem afdelingerne og sikrer, at alle bliver hørt ud fra deres arbejdsområde.

- Det handler om at tænke ud af boksen og tage fælles beslutninger - og skabe fællesskab, forklarer Janni Andersen.

Annonce

Sun Air

Sun Air blev stiftet i 1978 af Niels Sundberg. For et år siden overtog sønnen Christoffer Sundberg firmaet, der har cirka 175 medarbejdere fordelt på tre afdelinger: Billund, Thisted og Sindal.Med generationsskiftet for et år siden blev der også udviklet et særligt Sun Air-DNA, der blandt andet lyder på sætninger som we rise to shine, we challenge our status que og first Class for everyone.

Tættere sammenhold

Fællesskabet får nyt liv i blandt andet årets juleafslutning, der er blevet opgraderet til en Family Day. Julemanden fra Grønland lander således ved Sun-Air den 15. december med godteposer til alle medarbejdernes børn.

Ved et andet arrangement tidligere på året blev personalet fløjet fra Billund til den mindre afdeling i Thisted for at hilse på medarbejderne her, se værkstedet og surfe ved Klitmøller.

- Det betyder noget, at storebror rykker teltpælene op og besøger lillebror, og så sad vi i hangaren med fly og reservedele over det hele og fik den morgenmadsplatte, som vi serverer på vores ruteflyvninger. Som medarbejdere får vi at se, hvad vi tilbyder, forklarer Janni Andersen.

Vil inddrage medarbejderne

Også andre ting har ændret sig i flyselskabet. Hvor man før sejlede trygt afsted ombord med Niels Sundberg, er der med Kristoffer Sundberg lagt op til et fælles ansvar med mere fordeling, inddragelse og nytænkning.

- Tanken er, at når man investerer i sit personale, vil de også yde en ekstra indsats. Det handler om at åbne døre, skabe bindeled og relationer til hinanden, siger Janni Andersen. Firmaet har også fået eget intranet, der fungerer lidt som Facebook. Her er alle informationer lagt frem.

- Det er en stor forandring, og for medarbejdere, der har været her i mange år er det ikke så nemt, men nu arbejder vi på at få sat nogle skærme op i blandt andet kantinen, hvor man kan følge med, siger Janni Andersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

Danmark

Liveblog: Disse børn og ansatte skal ikke i skole eller børnehave efter påske

Annonce