Annonce
Sport

Generationsskifte: Jacob Olsen overtager styringen af det legendariske Vojens Speedwaycenter

Jacob Olsen er en driftig mand, og han har store planer med Vojens Speedwaycenter. Der skal igen køres mange store internationale løb på det legendariske anlæg, og så er det planen, at Vojens også igen skal have et ligahold. Foto: John Bo Jensen

Den tidligere speedwaylandstræner har afhændet sine fire cykelforretninger. Han har stiftet selskabet Speed1way, der fremadrettet skal stå for alle aktiviteter på anlægget. Og det er det eneste rigtige, at der nu kommer yngre kræfter til, siger farmand Ole Olsen.

Tusindvis af speedwayfans har sukket efter det i årevis, men nu er det sikkert og vist:

Der kommer igen til at ske ting og sager på det legendariske speedwaycenter, hvor det ellers har været meget begrænset med aktiviteter i de seneste år.

Legenden Ole Olsen, der for alvor fik danskernes øjne for speedway ved at vinde tre individuelle VM-titler tilbage i halvfjerdserne, er efterhånden blevet 72 år, og han giver stafetten videre til sønnen Jacob Olsen.

- Du kan måske godt sige, at det er lidt vemodigt, men det er også meget, meget glædeligt. Det er det eneste rigtige, når vi nu for alvor skal have gang i det igen, mener Ole Olsen.

- Så jo, jeg har helt bestemt fået en tidlig julegave i år.

- Vojens har i alle årene været vores lille baby, men nu må vi jo sige, at babyen efterhånden er blevet voksen - og babyens far er blevet en ældre herre.

Ole Olsens hjerte har altid banket for speedwaysporten, men det har sønnens hjerte bestemt også.

- Jeg har haft nogle rigtig gode år med mine cykelforretninger og lært en masse ting, men jeg har også sagt til mig selv, at hvis jeg skulle prøve noget andet, skulle det til at være. Og alle ved jo, hvor meget jeg elsker speedwaysporten, så jeg var sådan set tændt på idéen med det samme, da min far og jeg begyndte at tale om muligheden for at lave dette her generationsskifte. De første snakke havde vi vel for omkring et år siden.

Jacob Olsen har også selv kørt meget speedway, og i en periode var han også en succesfuld landstræner, men i de senere år har han mest fulgt sporten fra sidelinjen.

- Men jeg har altid fulgt godt med. Det har jeg slet ikke kunnet lade være med, erkender Jacob Olsen, der nu har afhændet sine fire afdelinger af Design Cykler og etableret selskabet Speed1way, der fremadrettet skal stå for alle aktiviteter på Vojens Speedwaycenter.

Annonce

Du kan måske godt sige, at det er lidt vemodigt, men det er også meget, meget glædeligt.

Speedwaylegenden Ole Olsen

Vojens Speedwaycenter

Vojens Speedwaycenter afviklede åbningsløb den 21. september 1975 med over 40.000 begejstrede tilskuere. Den mangedobbelte verdensmester og speedwaylegende Ole Olsen fik dermed realiseret sin vision om at bygge en speedwayarena.

Store planer

Og Jacob Olsen har store planer.

- Vi skal have de store løb tilbage til Vojens. Det er Danmarks nationalstadion indenfor speedway med stedets fantastiske historie, og jeg brænder virkelig for det nye projekt. Jeg er sikker på, at det nok skal blive godt.

Ole Olsens selskab SpeedSport bliver dog ikke lukket ned. Olsen senior og hans folk vil fortsat tage rundt og bygge speedwaybaner i forbindelse med løb i grandprix-serien.

- Får Jacob brug for mig, er jeg selvfølgelig til at hjælpe, men nu er det 100 procent ham som skal styre butikken.

Jacob Olsen har mange idéer. Den konstruktive dialog omkring opgradering af anlægget skal fortsætte, der skal igen for alvor pustes liv i ungdomsafdelingen i Vojens Speedwayklub, og så skal klubben også tilbage i ligaen.

- Jeg satser på, at det kommer til at ske til sæson 2020, og som du nok kan mærke på mig, kan jeg næsten ikke vente med at komme i gang med de mange spændende opgaver.

Og Jacob Olsen har allerede sat et stort kryds i kalenderen i det nye år. Lørdag den 7. september skal der nemlig igen køres grandprix på Vojens Speedwaycenter. Billetsalget til den begivenhed indledes lige efter nytår.

Grandprix

Lørdag den 7. september 2019 skal der igen køres et løb i grandprix-serien på Vojens Speedwaycenter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Brexit it is: Vælgerne har talt

Endelig. Endelig kan både Storbritannien og EU komme videre. De britiske vælgere har talt, tydeligt, og de har klart valgt Brexit. Det giver en tiltrængt klarhed på begge sider af vandet oven på flere års tumultariske scener i det britiske parlament og manglende fremdrift i de uendelige forhandlinger med et mere og mere målløst EU. Nu må vi være færdige med Brexit eller ej. De britiske vælgere har talt, og de har givet den konservative premierminister Boris Johnson et klart mandat. Johnson er som politiker let at mene en masse om. Man kommer let til at ryste på hovedet. Han er en populist, en politisk charlatan, der ikke skyr nogen midler for magten, men han er også en klar vinder af det britiske valg efter en valgkamp, der har centreret sig om en sag: Brexit. Nu. Om han vandt på grund af sagen eller på grund af en meget svag, forvirret opposition, eller fordi englænderne ikke orker mere snak eller en kombination af det hele er ligegyldigt. Johnson vandt stort. Han tegner Storbritannien. Det kan man begræde, fra vores side af Nordsøen. Både politisk og økonomisk. Vi gik ind i det europæiske fællesskab sammen med englænderne, og der har så at sige altid været en tæt og givtig relation mellem Esbjerg og Harwich, og det havde været bedst for Danmark, om Storbritannien på vej ud af EU var vendt om i døren. Det gør Storbritannien ikke med Boris Johnson som dørmand. Lad os tørre øjnene. Briterne har valgt brexit, nu skal vi have det bedst mulige ud af det scenarie. Vi har en interesse i en stærk og tæt relation også fremover. Vi skal have en fornuftigt balanceret handelsaftale på plads hurtigst muligt. Vi beriger hinanden økonomisk og kulturelt. Danmark bør være den stemme i EU, som mere end nogen anden søger kompromisset og appellerer til fornuften i de forestående forhandlinger mellem Storbritannien og EU. Det bliver der brug for.

Annonce