Annonce
Regionalt

Genforening: Kongelig æresgæst til frokost på konsulat

Prinsesse Benedikte fik inden frokosten en lille rundvisning i haven af generalkonsul Kim Andersen.
Prinsesse Benedikte deltog fredag i en frokost på Dansk Generalkonsulat i Flensborg i anledning af 100-året for grænsedragningen mellem Danmark og Tyskland.
Annonce

Flensborg. - Min hustru og jeg er meget glade for at byde alle hjertelig velkommen. En særlig velkomst til Deres Kongelige Højhed, som er æresgæst her ved frokosten, var velkomstordene fra generalkonsul ved Dansk Generalkonsulat i Flensborg, Kim Andersen, da alle gæster havde fundet deres plads ved frokostbordet.

Foruden generalkonsulparret Birte og Kim Andersen sad 20 gæster fra mindretallet og grænselandet også til bords med den kongelige æresgæst. Festlighederne sker i anledning af 100-året for grænsedragningen mellem Danmark og Tyskland og Sønderjyllands genforening med Danmark.

På generalkonsulatet blev prinsesse Benedikte modtaget af generalkonsulatparret. Efter at have fået en buket blomster overrakt af Birte Andersen i generalkonsulatets have gav prinsesse Benedikte sig god tid til at nyde havens farvestrålende blomster på sin vej ind i bygningen.

- Ja, er det ikke flot, spørger Kim Andersen prinsessen.

Et klaverspil lyder inde fra huset, hvor pianist Aase Abild har sat sig til rette ved flygelet Inde i generalkonsulatet tog prinsessen ophold i et sidelokale, imens gæsterne lidt efter begyndte at ankomme.

Annonce

Beæret over besøg

En af dem var Heino Aggedam, rektor på det danske gymnasium i Flensborg, Duborg-Skolen. Det var første gang, han skulle sidde til bords med en kongelig æresgæst.

- Det bliver meget specielt. Jeg kommer nok til at kigge lidt til højre og venstre for at se, hvordan de mere rutinerede kræfter gør det, sagde Heino Aggedam kort før frokostens start.

Han var beæret over prinsessens besøg, og hvis muligheden skulle byde sig, ville han gerne fortælle prinsessen om Duborg-Skolen, og om hvordan den efter en renovering i højere grad er egnet som samlingssted for mindretallet.

Også overborgmester i Flensborg, Simone Lange (SPD), deltog. Hun glædede sig til igen at se de øvrige deltagere ved frokosten.


Vi har ikke set hinanden i lang tid på grund af coronapandemien. Jeg har glædet mig til at se de andre i virkeligheden igen.

Simone Lange


- Vi har ikke set hinanden i lang tid på grund af coronapandemien. Jeg har glædet mig til at se de andre i virkeligheden igen, fortalte Simone Lange.

Hun så frem til at fortælle prinsessen om Flensborg og den måde, danskere og tyskere lever sammen i byen.
Landdagsmedlem Birthe Pauls (SPD) var stolt over at være inviteret til frokosten. Selvom hun har deltaget i royale arrangementer førhen, var dagen alligevel speciel. - Det er ikke helt nyt for mig, men det er spændende hver gang, sagde hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt

Næsthøjeste smittestigning nogensinde: De fleste kommuner rammes

Esbjerg

Retsordfører efter tilmelding af folketingsmedlem som sæddonor og huskøber: Chikane skal gøres strafbart

Annonce