Annonce
Sønderborg

Genforeningen 2020 markeres med 190 arrangementer i Sønderborg

2020 byder på musik, dans og sang i anledning af Genforeningen. Foto: Kim Holm
Sønderborghus måtte lukke døren for mere end 100 mennesker, da Sønderborg Kommune præsenterede programmet for Genforeningen 2020 i Sønderborg Kommune torsdag aften.

Sønderborg: Interessen for arrangementerne i forbindelse med Genforeningen 2020 i Sønderborg Kommune var så stor, at Sønderborghus måtte lukke døren for over 100 mennesker, som var taget til Sønderborg for at høre, hvad der sker i Sønderborg Kommune i forbindelse med 100-året for Genforeningen. Alle 300 stole i salen samt ståpladser og balkonen var besat.

Inde i salen kunne publikum høre, at der i løbet af første halvår af 2020 foregår 190 arrangementer arrangeret af Sønderborg Kommune, foreninger og institutioner i forbindelse med Genforeningen 2020. Hvis man deler de 190 arrangementer ud på et halvt år, så foregår der et arrangement hver dag.

Det glæder borgmester Erik Lauritzen (S).

- Det er helt fantastisk at så mange foreninger og institutioner vil engagere sig og være med. Det er alt fra mindre arrangementer i alle hjørner af kommunen til den store folkefest på Dybbøl Banke den 11. juli. Der er noget for os alle sammen og meget for børn og unge, så de lærer, hvad Genforeningen er, sagde Erik Lauritzen.

Det er helt fantastisk at så mange foreninger og institutioner vil engagere sig og være med. Det er alt fra mindre arrangementer i alle hjørner af kommunen til den store folkefest på Dybbøl Banke den 11. juli. Der er noget for os alle sammen og meget for børn og unge, så de lærer, hvad Genforeningen er..

Erik Lauritzen, borgmester

2020 for børn

Blandt de mange arrangementer er folkedans, fotoudstilling, teater i forsamlingshuse, fællesspisninger med sønderjysk mad, festgudstjeneste i Sct. Marie Kirke og foredrag. Sønderborg Kommune står for projektet Sønderborg Spejlinger 2020, som blandt andet rummer et stort katalog med læringsforløb for kommunens børn og unge i børnehaver og skoler.

- Vi har et kæmpe fokus på at inddrage børnene i Genforeningen 2020. Vi skal ikke bare fortælle, men også inddrage dem, sagde Claus Klaris (V), der er formand for børne- og uddannelsesudvalget.

Det er Vidensby Sønderborg, der har udviklet forløbene, hvor børnene blandt andet skal arbejde med fortællinger, 2020-plakater- og film, virtual reality og poesi og musik.

Sønderborg Spejlinger begynder den 4. maj i Nordborg, hvor DGI's genforeningsarrangement DGI Stafet kommer til Nordborg. Løbere fra alsiske løbeklubber bringer stafetten til Nordborg, hvor der er børneløb, fem kilometer løb og mange andre aktiviteter. Stafetten kommer også til Sønderborg den 7. maj.

Annonce
Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Ukrainer idømt fire års fængsel, udvisning og bøde på 71 mio kr. i stor sag om ulovlig cigaretfabrik: - Først i dette øjeblik er det gået op for mig, hvor alvorligt det er

Danmark

CureVacs vaccine opfylder ikke kriterier i afgørende studier: Den er kun 47 procent effektiv

Annonce