Annonce
Sønderborg

Genforeningen blev fejret: Kirsten hejste flag i knækket flagstang

Kirsten Kryhlmand hejste tirsdag flaget i en 100 år gammel flagstang. Desværre knækkede flagstangen for tre år siden. Foto: Kaspar Hvid
På Kegnæsmose fik Kirsten Khrylmand fejret Genforeningen med naboerne. Hun fejrede desuden dagen med at hejse et flag i en knækket flagstang.

Kegnæs: De små portvinsglas var fundet frem, bollerne var bagt og naboerne var inviteret. Hundredåret for Genforeningen skulle fejres. Det var Kirsten Kryhlmand sikker på.

- Jeg synes lidt, at vi trænger til at være sammen. Vi har ikke set meget til hinanden i disse coronatider, så jeg synes, det var på sin plads, at vi fik et lille glas og fik fejret Genforeningen, siger Kirsten Kryhlmand.

Hun har en gammel Genforeningsflagstang. Flagstangen, som har set bedre dage, er noget Kirsten Kryhlmand har bragt med sig fra sit gamle hjem på Hagensig på Kegnæs.

Annonce

Flagstangen knækkede for tre år siden, men for Kirsten Kryhlmand har det hele tiden været planen, at gemme flagstangen. Siden da har flagstangen fået lov at passe sig selv, og bare ligget og ventet på, at hundredåret for Genforeningen skulle komme.

Flagstangen var knækket i en storm for tre år siden, men Kirsten Kryhlmand mente, at det var vigtigt, at fejre dagen. Foto: Kaspar Hvid

- Mine børn gav mig en ny flagstang for nogle år siden, og den er der også flag i i dag, men jeg synes altså, at genforeningsflagstangen skulle op, og at der skulle flag i den i dag, siger hun og fortsætter:

- Om der så kun var en halv meter tilbage, så synes jeg, at vi skulle hejse et flag, når det var hundredåret for Genforeningen. Især når flagstangen stammer fra Genforeningen.

Hun fortæller, at flagstangen er blevet importeret fra Vestjylland, da der ikke var flagstænger nok i Sønderjylland.

Var aldrig flyttet herned

Kirsten Kryhlmand flyttede til Kegnæs i 1971, da hendes mand var fra området, men det var ikke sikkert, at det var endt sådan, fortæller hun.

Selv på bordet var der dækket op med røde og hvide servietter i dagens anledning. Foto: Kaspar Hvid

- Hvis Sønderjylland ikke var blevet genforenet, så var jeg aldrig endt hernede. Dengang kunne jeg ikke drømme om tage til Tyskland, siger hun, og forklarer, at hun oprindeligt stammer fra Ølgod ved Varde.

En af de naboer, som mandag var med til at hejse flaget på den knækkede flagstang, var Bessie Petersen. Hun fortæller, at Kirsten Kryhlmand altid er godt til at lave aktiviteter for naboerne, når de er i deres sommerhuse på Kegnæsmose.

Bessie Petersen var en af de naboer, som var mødt op ved Kirsten Kryhlmand for at fejre genforeningsdagen på Kegnæs. Foto: Kaspar Hvid

- Kirsten har altid været god til at finde de ting, der er at fejre, og så invitere os til det, siger Bessie Petersen.

Flagstangen har det ifølge Kirsten Kryhlmand ikke særlig godt, og hun var lidt nervøs for om den kunne holde. En af naboerne havde foreslået, at der kom en rød top på, men Kirsten Khrylmand mente ikke, at den ville kunne skrues fast.

Kirsten Kryhlmand kommer oprindeligt fra Ølgod, og hun forklarede, at hvis det ikke havde været for Genforeningen i 1920, så var det ikke sikkert, at hun var endt på Kegnæs. Foto: Kaspar Hvid

- Da jeg satte snoren på ville jeg sætte en skrue i, som kunne holde snoren, men den kunne jeg bare presse ind i træet, så det endte med, at jeg satte den fast med sytråd og ståltråd, siger hun, og tilføjer, at hun håber, det holder.

For nogle år siden fik Kirsten Khrylmand en ny flagstang, som erstatning for den der knækkede. Den var der selvfølgelig også flag i i dagens anledning. Foto: Kaspar Hvid
Annonce
Sønderborg For abonnenter

Børnehaveleder frifundet for vold mod lille dreng: Faderen kunne ikke rumme frifindelsen

Danmark

Tirsdagens coronatal: 457 nye smittetilfælde - seks døde

Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Sådan løser hotelpar på 70 år mangel på arbejdskraft: Den nye stuepige er folkepensionist

Erhverv For abonnenter

Fødevarestyrelsens besøg lukker landevejskro: Fandt bidemærker i cherrytomater og muse-ekskrementer i både køkken og barområde

Esbjerg

50-årig kvinde fundet skyldig i knivdrab: Idømt 12 års fængsel

Esbjerg

Politiet efterlyser mand: Blev muligvis udsat for gaderøveri

Haderslev

Politiet leder efter 55-årig mand: Betegnes som uligevægtig og kan være udadreagerende

Varde For abonnenter

Skovejer rystet: Skovsvin slipper for straf, da han er tidligere dømt

Sønderborg

Fra Als til Aarhus - og forhåbentligt retur igen: Nybyggerne skal bringe Line og Benjamin hjem

Kolding

Tre unge mænd i retten for grov voldtægt: Tiltalt for at true kvinde med drab, voldtage hende på skift og dele videoer af overgreb

Esbjerg

Mormor advarer om trend på TikTok: Barnebarn svært forbrændt af stikflamme fra brandfarlig leg med spraydåse

Haderslev

Ryster på hovedet: Stopklods for naturnationalpark blev sat i alt for hurtigt

Erhverv For abonnenter

Kro på lille ø har været til salg i 140 dage: Venter på den rette køber

Navne For abonnenter

Tidligere Ford-forhandler fik sparket: Så begyndte han at lege med værdipapirer og investere i virksomheder

Annonce