Annonce
Tønder

Genforeningsbussen kører videre og gør skoleelever klogere

Genforeningsbussen har ved flere lejligheder gæstet Tønder. I februar var den på besøg på overbygningsskolen i Tønder. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Genforeningsbussen 2020 kører videre frem til jul. Dermed bliver det sikret, at endnu flere skoleklasser får mulighed for at blive klogere på grænselandets historie.

Tønder Kommune: Hvad er Genforeningen? Hvad skete der i 1920? Hvad betød det, at man fik en demokratisk grænse mellem Danmark og Tyskland? Og hvad er det, der afgør, om man føler sig som dansker, tysker eller en kombination?

Disse og mange flere spørgsmål kan man få svar på, når Genforeningsbussen, der formidler om historien omkring 1920, ruller ud. Med bussen store succes bliver initiativet forlænget frem til jul.

Genforeningsbussen 2020

Med Genforeningsbussen 2020 tager formidlere fra Museum Sønderjylland og Den Slesvigske Samling rundt i hele landet med fokus på tre forløb til udskolinger og gymnasiale uddannelser om Genforeningen mellem Sønderjylland og Danmark i 1920.

Tilmelding til at få bussen ud kan se til projektleder, Helle T. Nordentoft på mail: heno@msj.dk eller telefon: 2189 7709

Det betyder at endnu flere elever i grundskolen og på ungdomsuddannelserne kan blive klogere på grænselandet og det dansk-tyske samarbejde.

Genforeningsbussen 2020 rullede første gang ud på vejene i begyndelsen af året. Med et nyt samarbejde mellem Museum Sønderjylland, der står for bussen, og Grænseforeningen, kører bussen nu frem til jul. På den måde får endnu flere skoleelever gavne af det undervisningsmateriale, som bussen kører rundt med. Foto: Museum Sønderjylland 

Det er Museum Sønderjylland, der har stået for Genforeningsbussen siden begyndelsen af året, men et nyt samarbejde med Grænseforeningen gør nu, at bussen ikke skal køre i garagen.

Annonce

Nyt samarbejde

260 klasser fordelt på 65 skoler i landet har allerede haft besøge af bussen.

Udover undervisningsmateriale kører bussen også rundt med en medarbejder fra Grænseforeningen med undervisningstilbud målrettet de forskellige klassetrin herunder undervisningsmateriale og elevudveksling mellem danske og tyske skoler.

- Vi håber, at mange flere lærere og elever i grundskole og gymnasium på den måde bliver inspireret til at lære mere om grænselandet og dets historie. Ikke mindst at de bliver inspireret af de vigtige erfaringer, som grænselandet har gjort, og om eleverne kan lære af i dag, når de skal begå sig i kulturmøder af den slags, skriver generalsekretær for Grænseforeningen, Knud-Erik Therkelsen, i en pressemeddelelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Tønder

Kære læser: To bliver til én

Sport

Alle engelske klubber trækker sig fra udskældt Super League: - Vi begik en fejl, og det undskylder vi for

Annonce