Annonce
Tønder

Genforeningsbussen slog dørene op i Tønder

Efter at have holdt stille i nogle måneder på grund af corona, slog Genforeningsbussen torsdag dørene op i Tønder. Foto: Martin Franciere
Efter en ufrivillig corona-pause turnerer Genforeningsbussen atter rundt i landsdelen. Torsdag parkerede bussen tæt på museet og Tønder Rådhus.
Annonce

TØNDER: Genforeningsbussen, der turnerer land og rige rundt med fortællinger om Genforeningen, slog torsdag dørene op i Tønder over for rådhuset og kunstmuseet.

Bussen har kørt rundt til skoler og gymnasier, og nåede præcis 40 besøg, før coronaen stoppede rundturene. Men i denne uge er bussen altså på vejene igen.


Jeg synes, det er fint, at man har lavet den her bus, så man kan informere de unge om Genforeningen.

Per Jacobsen, gæst i Genforeningsbussen


Og det benyttede farfar Per Jacobsen og barnebarnet Karl Kellenberger sig af. De havde sammen taget turen fra Højer til Tønder, hvor bussen blev aflagt et besøg. Oplevelsen skilte de to familiemedlemmer.

- Det er lidt kedeligt, lød det forsigtigt fra den snart ni-åige gut. Han ville hellere drøne rundt på farfars havetraktor i haven og bygge hule i træerne.

Per Jacobsen synes dog, at bussen har et vigtigt formål.

- Jeg synes, det er fint, at man har lavet den her bus, så man kan informere de unge om Genforeningen, sagde Per Jacobsen, der med sine 76 år har et par generationers forspring i forhold til barnebarnet.

- Jeg synes, det er interessant nok. Det er godt at få genopfrisket sin viden, sagde Per Jacobsen.

Annonce

Bus på rundtur

Museum Sønderjyllands Helle Nordentoft er projektleder på Genforeningsbussen. Hun fortæller, at efter sommerferien begynder bussen atter at besøge uddannelsesinstitutioner. Og der er rift om bussen.

- Ud af to en halv måned er der kun fire ledige dage tilbage, siger hun.

Karl Kellenberger og farfar Per Jacobsen besøgte Genforeningsbussen og Helle Nordentoft i Tønder. Foto: Martin Franciere

Tilbage til farfar og barnebarnet. Efter det korte besøg i bussen, hvor der blev budt på kaffe og småkager gik turen forbi Jem & Fix.

- Vi skal have et bræt, så vi kan bygge på hulen, afslørede Per Jacobsen.

I de næste dage kan Genforeningsbussen blandt andet opleves ved Sønderborg Slot, Ribe Domkirke, Hotel Skibelund Krat og  Genforeningslejren 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Friture satte ild i køkken

Danmark

Fundings analyse: Når Messerschmidt bliver forfremmet, skal du lægge mærke til disse tre ting

Danmark

Messerschmidt bliver forfremmet: Afløser Espersen som næstformand i DF

Annonce