Annonce
Sønderborg

Genforeningsfest gennemføres i 2021

Dronning Margrethe og familie skulle deltage i en tur i sporet på kong Chr. X.'s Sønderjyllandstur i 1920. Det skulle ske i 100 året for Genforeningen, men nu er det udsat til 2021.
Dronning Margrethe og den kongelige familie vil deltage i stort genforeningsarrangement på Dybbøl Banke i 2021. Det bliver udsat et år på grund af corona-krisen.

Sønderborg: Den stort anlagte Genforeningsfest på Dybbøl Banke 11. juli er udsat - ikke aflyst som følge af statsminister Mette Frederiksens og S-regeringens nedlukning af Danmark. Mandag aften meddelte statministeren, at forbud mod forsamlinger med flere end ti deltagere forlænges til og med hele august. Dronning Margrethe og den kongelige familie skulle fra 9. til 12. juli have deltaget i et sønderjysk besøg inspireret af Kong Christian X.'s besøg i Sønderjylland i juli 1920. Dronningen ville således også have deltaget i den store Genforeningsfest i Sønderborg 11. juli, men organisationen Genforeningen 2020 har i samarbejde med hoffet og Kulturministeriet besluttet at gennemføre besøget med 15. juni 2021 som omdrejningspunkt - Genforeningsdag og Valdemarsdag.

- De syv deltagende kommuner og Region Syddanmark har forberedt et flot program, der viser meget forskellige sider af den sønderjyske historie fra Kongeåen i nordøst til Tøndermarsken i sydvest. Både de enkelte kommuner og flere store fonde har satset stort på at synliggøre områdets særlige kulturelle arv, og H.M. Dronningen har vist stor interesse for dette helt særlige besøg i sporene på hendes farfar. Jeg glæder mig derfor over, at vi har mulighed for at indfri dette højdepunkt næste sommer, fastslår præsidieformand Thomas Andresen, Genforeningen 2020.

Annonce

Håber på støtte

Præsidiet håber, at både offentlige og private tilskudsgivere vil støtte op om de nye rammer og udvise smidighed, når aktørerne må tilpasse eller udsætte deres aktivitet. Sekretariatet for Genforeningen 2020 har igennem de seneste uger været i dialog med mange aktører i hele landet.

- Foreninger, museer og kulturinstitutioner står med arrangementer, som er færdigplanlagte, som man har lagt megen faglighed og hjerteblod i, og som man havde set meget frem til at fyre af. Samtidig med en klar accept af den nødvendige smittebegrænsning hører jeg et stort ønske om at kunne indfri oplevelserne på et senere tidspunkt, fortæller sekretariatsleder Simon Faber.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce