Annonce
Vejen

Genforeningsfester bliver udskudt til sommeren 2021

Der bliver ingen sammenkomster i anledningen af Genforeningen til sommer i Skibelund Krat. Her er det fra et tidligere grundlovs-arrangement. Arkivfoto: Jacob Schultz
Både folkefesten i Skibelund Krat i juni samt dronningens besøg i juli er udskudt et år.
Annonce

Vejen Kommune: Hendes majesæt dronning Margrethe skulle have været gæst.

Kunstnere og skuespillere som Sigurd Barrett, Rasmus Walter, Rasmus Bjerg og Bodil Jørgensen var også en del af programmet.

Men med statsministerens udmelding mandag aften om en forlængelse af forsamlingsforbuddet samt aflysning af festivaler og markeder, så bristede forhåbningerne om en afvikling af de to genforeningsfester i Vejen Kommune ligeledes.

- Vi har i et stykke tid set, hvor det bar henad. De to store arrangementer må skubbes til 2021, fortæller borgmester Egon Fræhr.

En af de helt store markeringer af 100-året for Genforeningen er folkefesten i Skibelund Krat, som var sat til søndag den 14. marts. Her var der forventet et deltagerantal på op mod 8.000 gæster.

Disse to store arrangementer kommer altså først til at blive afviklet i 2021. Der er brugt store kræfter på at forberede arrangementerne, men med corona-situationen har vi ikke andet valg.

Egon Fræhr, borgmester

Annonce

Ikke andet valg

Anden etape var programsat til torsdag den 9. juli med et arrangement i først Skibelund Krat og siden på Askov Højskole. Her var det planen, at dronning Margrethe skulle deltage.

- Disse to store arrangementer kommer altså først til at blive afviklet i 2021. Der er brugt store kræfter på at forberede arrangementerne, men med corona-situationen har vi ikke andet valg. Hvornår arrangementet med deltagelse af majestæten kan afvikles, afhænger af Kongehusets kalender, tilføjer borgmesteren.

Ud over de to store fester er der rundt i Vejen Kommune desuden en række andre mindre arrangementer. Om nogle af disse kan afvikles i løbet af sensommeren eller efteråret, er ifølge Egon Fræhr endnu uvist.

Aflysninger af en række store begivenheder rundt i Vejen Kommune fik følgende kommentar fra viceborgmester Morten Thorøe på Facebook tirsdag formiddag:

- Suk, så må vi undvære Jels Vikingespil, Park Rock, Folkfesten i Skibelund Krat og dronningens besøg i juli i forbindelse med fejringen af genforeningen. Det er selvfølgelig kun et lille offer i forhold til død, sygdom, arbejdsløshed og økonomiskj ruin for tusindvis af dabskere. Men ærgerligt er det alligevel. Gad vide, hvordan vi fremover kan mødes i store, festlige forsamlinger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live:  Falck lukker sine lyntestcentre fra februar

Annonce