Annonce
Læserbrev

Genforeningshaven bliver kun et begreb - hvor sørgeligt

Læserbrev: Ikke helt uventet mener fire adspurgte personer i JydskeVestkystens serie 'Panelet', at det er acceptabelt, at der er truffet en forudaftalt telefonisk formandsbeslutning med seks af kulturudvalgets syv medlemmer om at flytte mindesmærket 'Sønnen' fra Genforeningshaven til den kommende Genforeningsparken ved Folkehjem.

Formandsbeslutningen blev truffet ganske kort tid efter, at udvalget havde besluttet, at 'Sønnen' skulle blive stående på sin i 1947 forudbestemte plads i Genforeningshaven.

Ovenikøbet er der for nylig brugt mange penge til placering af den med lys, projektører, beplantning, haveanlæg m.m.

At et indsamlet bidrag på måske 80.000 kr. kan medføre en så markant og historieløs ændring, fandt jeg helt uacceptabelt og begærede derfor sagen behandlet i byrådet.

Vi blev desværre kun syv, der stemte for 'Sønnens' forbliven i Genforeningshaven.

Vejen er nu banet for flytningen, hvis den da ikke allerede er påbegyndt.

Den ene af de fire adspurgte i JydskeVestkysten udtaler, at begrebet Genforeningshaven nu kan nedlægges, da pågældende anser dens funktion for nedlagt.

Ja, desværre er det konsekvensen!

Udtalelsen “begrebet” finder jeg meget nedvurderende, og det siger mere end mange ord.

Genforeningshavens funktion nedlægges. Hvor er det sørgeligt og historieløst.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

Læserbrev

Mens regeringen tøver, holder danskerne i kø

Læserbrev: Omtrent fire måneder er der gået, siden den socialdemokratiske transportminister, Benny Engelbrecht, proklamerede i JydskeVestkysten, at han for længst er trukket i arbejdstøjet, og at der fra regeringens side bliver arbejdet hårdt på en ny infrastrukturplan. Noget vi i Venstre selvsagt var glade for at høre. Nu er der som sagt gået over fire måneder, og på kalenderen står der 2020. Mere end et halvt år er gået, siden Socialdemokratiet flyttede ind i regeringskontorerne, og danskerne er endnu ikke stillet en infrastrukturplan i udsigt. Mens trafikken på de danske veje snegler sig afsted, og borgere og virksomheder bruger mere tid på kø og trængsel, kan transportministeren end ikke sætte et årstal på en ny infrastrukturplan. Alle os sydjyder må således gå rundt i uvished – vi ved ikke, om vi er købt eller solgt. Og uvisheden skaber selvfølgelig bekymring. For hvad skal der ske med Ny Midtjyske Motorvej? E45/E20 ved Kolding? Rute 11 fra Korskro til Varde? Eller for den sags skyld opgraderingen af Rute 11 til Tønder? Ingen ved det. Sidste år kom vi i Venstre i mål med en aftale om at investere mere end 110 milliarder kronet i vores infrastruktur frem mod 2030. Investeringer, som ville sikre vækst og bosætning over alt i Danmark. Derfor er det mildest talt bekymrende, at vi i Sydjylland ikke kan vide os sikre på, om de investeringer, som vi i Venstre var med til at aftale, overhovedet bliver til noget. I Venstre vil vi arbejde for, at vi hurtigst muligt bliver indkaldt til forhandlinger om en infrastrukturaftale. Vi kan ikke vente længere. For når borgere og virksomheder holder i kø koster det samfundet 20 milliarder kroner om året. Derfor er en god og sammenhængende infrastruktur helt grundlæggende for fortsat vækst og udvikling. Noget som er altafgørende, hvis vi skal investere i velfærd og grønne løsninger. Så alt imens regeringen har skudt endnu et løfte til hjørne, må vækst og udvikling sættes på pause.

Annonce