Annonce
Sønderborg

Genindvielsen af Nordborg Bio fejres med reception

Nordborg: I uge 41 installeres nye stole med god siddekomfort i Nordborg Bio. I den anledning inviteres der til reception lørdag 12. oktober kl. 14.30 for at festliggøre indvielsen af den nye sal. Viceborgmester og formand for udvalget for kultur, idræt, handel og turisme Stephan Kleinschmidt (Sl.P. )kommer og klipper snoren ved genindvielsen.

Cirka kl. 15 vises filmklassikeren "Mine aftener i Paradis" af Giuseppe Tornatore. Filmen er en hyldest til biografen som mødested. Den fejrer i år 30 års jubilæum og er i den forbindelse udkommet i en ny udgave til digital fremvisning i biografer. Filmen betegnes af filmanmeldere som stor filmkunst. Biografen byder på et glas vin.

Søndag og resten af efterårsferien vises familiefilmen "Gooseboy". Søndag vil der være gratis popcorn og en Capri-Sun til alle børnene. Filmen handler om drengen Viggo, der lever og ånder for sit virtual reality-spil. Men en dag lander en gås på hans balkon. Det viser sig, at gåsen kan tale, og Viggos liv ændres for evigt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Vej spærret: Store mængder regn giver problemer i Kolding

Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Esbjerg

Video: Molboarbejde med massive vandmasser: Bilka-kryds oversvømmet da store regnmængder blev pumpet i ring

Annonce