Annonce
Erhverv

Genmab omsatte for mere end forventet i andet kvartal

Selskabet opjusterer på baggrund af resultatet for andet kvartal forventningerne til resten af året.

Biotekvirksomheden Genmab præsenterer en større omsætning end ventet i årets andet kvartal.

Det skriver Ritzau Finans.

Genmabs samlede omsætning landede på 773,9 mio. kroner i andet kvartal.

Til sammenligning omsatte selskabet for 510 millioner kroner i samme periode sidste år, og analytikere, som Bloomberg News har indsamlet estimater fra, forventede en omsætning på 734 millioner i andet kvartal, skriver Ritzau Finans.

Selskabet opjusterer derfor forventningerne til resten af året.

Genmab regner med en omsætning på 200 millioner kroner mere end ventet, mens driftsoverskuddet ventes at blive 50 millioner større.

Og det er ifølge Søren Løntoft Hansen, analytiker i Sydbank, et "godkendt" regnskab for biotekvirksomheden.

- Her er det blandt andet dollarkursen, der er med til at opjustere forventningerne. Genmab selv havde regnet med en dollarkurs på 6 kroner, og den ligger nu på omkring 6,60 kroner, siger han.

Genmab forventer i alt et driftsoverskud på 2050 millioner kroner og en omsætning på 4800 millioner kroner i 2019.

Langt hovedparten af selskabets omsætning kommer fra royalties fra kræftmidlet Darzalex.

Darzalex er et lægemiddel til behandling af knoglemarvskraft og royalties herfra stod for hele 667 millioner kroner alene i andet kvartal.

Trods en stigende omsætning var bundlinjen mindre end forventet.

Bundlinjen viste således et plus på 84,9 millioner kroner i andet kvartal mod forventede 105 millioner.

Det skyldes, at Genmab investerer flere penge i udviklingen af selskabet.

- Vi kan også i regnskabet se, at der er godt fut i udviklingen, hvilket afspejler det solide fundament, som Darzalex-salget skaber. Genmab har råd til at investere i sin pipeline, siger Søren Løntoft Hansen.

Genmab får royalties i forbindelse med Darzalex fra selskabet Janssen, der er Genmabs partner i udviklingen og markedsføringen af Darzalex.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Brexit it is: Vælgerne har talt

Endelig. Endelig kan både Storbritannien og EU komme videre. De britiske vælgere har talt, tydeligt, og de har klart valgt Brexit. Det giver en tiltrængt klarhed på begge sider af vandet oven på flere års tumultariske scener i det britiske parlament og manglende fremdrift i de uendelige forhandlinger med et mere og mere målløst EU. Nu må vi være færdige med Brexit eller ej. De britiske vælgere har talt, og de har givet den konservative premierminister Boris Johnson et klart mandat. Johnson er som politiker let at mene en masse om. Man kommer let til at ryste på hovedet. Han er en populist, en politisk charlatan, der ikke skyr nogen midler for magten, men han er også en klar vinder af det britiske valg efter en valgkamp, der har centreret sig om en sag: Brexit. Nu. Om han vandt på grund af sagen eller på grund af en meget svag, forvirret opposition, eller fordi englænderne ikke orker mere snak eller en kombination af det hele er ligegyldigt. Johnson vandt stort. Han tegner Storbritannien. Det kan man begræde, fra vores side af Nordsøen. Både politisk og økonomisk. Vi gik ind i det europæiske fællesskab sammen med englænderne, og der har så at sige altid været en tæt og givtig relation mellem Esbjerg og Harwich, og det havde været bedst for Danmark, om Storbritannien på vej ud af EU var vendt om i døren. Det gør Storbritannien ikke med Boris Johnson som dørmand. Lad os tørre øjnene. Briterne har valgt brexit, nu skal vi have det bedst mulige ud af det scenarie. Vi har en interesse i en stærk og tæt relation også fremover. Vi skal have en fornuftigt balanceret handelsaftale på plads hurtigst muligt. Vi beriger hinanden økonomisk og kulturelt. Danmark bør være den stemme i EU, som mere end nogen anden søger kompromisset og appellerer til fornuften i de forestående forhandlinger mellem Storbritannien og EU. Det bliver der brug for.

Annonce