x
Annonce
Erhverv

Genmabs formand stopper efter syv år - amerikaner tager over

Biotekselskabet Genmab skal have ny formand, da Mats Pettersson træder tilbage efter syv år på posten.

Det danske biotekselskab Genmab skifter bestyrelsesformand.

Annonce

Mats Pettersson, der har været formand siden 2013, stopper ved den næste generalforsamling.

Den 74-årige svensker står til at blive afløst af amerikaneren Deirdre P. Connelly, der har været i bestyrelsen siden 2017. Det oplyser Genmab i en meddelelse.

Den 59-årige amerikaner har mere end 30 års erfaringer fra ledende roller og bestyrelsesposter i erhvervslivet.

Hun har blandt andet været direktør for den amerikanske del af medicinalgiganten GlaxoSmithKline.

Deirdre P. Connelly står til at blive den kun anden kvinde, der er bestyrelsesformand for et selskab i det danske C25-aktieindeks.

I 2018 blev ingredienskoncernen Chr. Hansen det første selskab med en kvinde for bordenden, da franske Dominique Reiniche blev udpeget som bestyrelsesformand.

Genmab arbejder med udvikling af kræftmedicin, og sidste år nåede selskabet en stor milepæl, da omsætningen for første gang krydsede fem milliarder kroner.

Selskabets største sællert er midlet Darzalex. Det bruges til behandlingen af knoglemarvskræft.

Deirdre P. Connelly skal formelt vælges på Genmabs generalforsamling 26. marts. Det er normalt en ren formalitet, da aktionærerne plejer at følge den indstilling, som bestyrelsen kommer med.

Genmab blev stiftet i 1999 i København, men selskabet fik først sit store gennembrud, da Darzalex blev godkendt til behandling i 2015.

Selskabet har hovedsæde i København, og har også afdelinger i Holland og USA. Der er omkring 500 ansatte.

Genmab har en markedsværdi på den gode side af 100 milliarder kroner.

/ritzau/

Link til meddelelse fra Genmab
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

Danmark

Liveblog: Disse børn og ansatte skal ikke i skole eller børnehave efter påske

Annonce