Annonce
Kolding

Genopslag af direktørjob gav ti ansøgninger: Holder tidsplanen begynder den nye socialdirektør 1. marts

Efter et genopslag af stillingen kom der ti ansøgninger til jobbet som socialdirektør i Kolding. Tre ud af dem blev udvalgt til første samtale. Anden samtale finder sted på fredag. Jobbet blev ledigt, da Lars Rasmussen i sommer pludseligt stoppede efter 22 år i direktørstolen. Han forlod jobbet, efter revisonsfirmaet BDO havde påvist, at der var blevet lavet fusk med tallene i socialforvaltningens regnskab for 2018. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
Ti interesserede skrev en ansøgning, da Kolding Kommune slog jobbet som socialdirektør op igen. Ud af de ti har tre været til første jobsamtale. Den helt rigtige skal gerne findes næste fredag.

Kolding: At genopslå jobbet som socialdirektør har givet ansættelsesudvalget ti nye kandidater at vælge mellem.

- Antallet af afsøgninger ligger i et forventeligt leje. Da vi slog jobbet op første gang, fik vi 21 ansøgninger, og når man kommer ud i anden omgang, så kan man aldrig forvente, at der er helt det samme antal ansøgninger, siger kommunaldirektør Thomas Boe.

Han har læst de nye ansøgninger.

- Ligesom i første runde er der også gode ansøgninger i feltet, men nu må vi se, hvad samtalerne giver, siger han.

Her i anden runde, blev de første samtaler mellem ansættelsesudvalg og kandidat blev holdt i mandags, og her var tre af de ti kandidater til jobbet udvalgt. Næste samtalerunde holdes fredag den 24. januar.

- Lige nu arbejder vi med en meget skarp tidsplan. Håbet er, at vi kan trække af på en efter samtalerunden på fredag, og så får jeg et par dage til at forhandle kontrakter og sådan nogle ting. Hvis alt går vel, så skulle vi gerne kunne behandle ansættelsen på det sidste byrådsmøde her i januar, sådan at vedkommende kan sige op med udgangen af januar, så vi får en tiltrædelse den 1. marts, fortæller Thomas Boe.

Første dag på jobbet for den nye socialdirektør kan dog variere, hvis han eller hun er ansat på en kontrakt med mere end en måneds opsigelse.

Annonce

Socialdirektør

  • Jobbet som direktør i socialforvaltning blev ledigt, da kommunens socialdirektør gennem 22 år måtte forlade jobbet, efter at revisionsfirmaet BDO påviste, at der blev lavet fusk med tallene i socialforvaltningens årsregnskab for 2018. Forvaltningens tidligere økonomichef bogførte udgifter i 2019, selvom de vedrørte 2018 - og fik dermed et stort budgetskred til at se 19,3 millioner mindre ud, end det i virkeligheden var.
  • Kommunens social- og handicapchef, Bettina Brøndsted, er konstitueret i stillingen som socialdirektør.

Ledig siden i sommer

Det er omkring fem måneder siden, at kommunens socialdirektør gennem 22 år, Lars Rasmussen, pludselig forlod jobbet, efter at revisionfirmaet BDO påviste, at der var rod i tallene for forvaltningens årsregnskab for 2018.

Da jobbet blev slået op første gang, kom der 21 ansøgninger, og det var flere, end kommunaldirektøren forventede. Han vurderede dengang, at det var et stærkt felt, men alligevel besluttede ansættelsesudvalget efter to samtalerunder at slå jobbet op igen med begrundelsen, at man ville være sikre på at få den helt rigtige nye direktør.

Ansættelsesudvalget er bredt og består af ti medlemmer. Ud over kommunaldirektøren er det gruppeformændene for de politiske partier i byrådet, borgmesteren, den konstituerede direktør fra socialforvaltningen og fællestillidsrepræsentanten. Udvalget får hjælp til at finde den rette medarbejder af konsulentvirksomheden Genitor.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Ribe Boldklub hædrede fire ildsjæle

Leder For abonnenter

Ingen grund til Corona-panik

Så er dét sket, som vi længe har vidst var overvejende sandsynligt: Coronavirus er kommet inden for landets grænser. En medarbejder ved TV2 har været på ferie i Italien og har med sig hjem fra skiferien bragt virussen, og nu træder det danske virusberedskab i kraft. Det må vi have tiltro til, men allerede nu meldes om butikker, der tømmes for håndsprit, og andre reaktioner, som kunne være forløbere for egentlig panik, og det er der ingen grund til. Omend mange er døde af Coronavirusen særligt omkring epicentret i millionbyen Wuhan i Kina, er den ikke, som vi også forleden bemærkede på denne plads, særlig farlig. Det foreløbigt største studie af den nye Coronavirus, Covid 19, fra Kina viser, at der er en dødelighed på 2,3 procent hos en gruppe smittede, hvor eksempelvis den for nogle år siden så frygtede SARS-virus havde en dødelighed på ti procent. I farlighed minder Corona altså mest om en almindelig influenzavirus, og derfor skal vi heller ikke gå i panik og lukke landet ned, fordi smitten nu er kommet inden for landets grænser. Coronavirus smitter mellem mennesker nøjagtig som influenza gør, det vil sige ved nys og host samt ved direkte kontakt. Det betyder også, at man skal opføre sig nogenlunde på samme måde. Undgå at være for tæt på mennesker, der nyser og hoster, samt sørge for en god håndhygiejne. Som altid er ældre og svagelige særligt udsatte, mens børn ikke ser ud til i særlig grad at blive ramt. Selvfølgelig er det angstprovokerende, når vi i en globaliseret og rejselysten verden rammes af en virus, der indtil videre ingen vaccine er imod. Men alt tyder på, at denne virus er relativt harmløs, og udviklingen i Kina er sådan, at antallet af nye smittede har været faldende siden januar. Faldet er kommet, efter den kinesiske stat i begyndelsen groft undertrykte redelige lægers opråb om et problem, men efter man opgav at lyve herom, ser det ud til, at man er ved at få styr på situationen. I et åbent og oplyst samfund som det danske, er vi heldigvis fri for den slags mummespil.

Annonce