Annonce
Kolding

Genopslag tiltrak flere ansøgere til skolelederjob

De to stillingsopslag for jobbet som skoleleder på Christiansfeld Skole har i alt givet 21 ansøgninger. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
Ved at slå jobbet som skoleleder ved Christiansfeld op endnu en gang er der kommet væsentligt flere ansøgere.

Christiansfeld: Der bliver nu flere kandidater at vælge imellem, når der skal vælges en ny skoleleder til Christiansfeld Skole.

Da det ledige job blev slået op tidligere på efteråret, kom der kun otte ansøgninger. Men eftersom Kolding Kommunes skolechef Karen Mortensen gerne så et bredere felt af ansøgere at vælge imellem, blev stillingen slået op endnu en gang.

Og det hjalp.

Karen Mortensen oplyser, at da ansøgningsfristen på det nye stillingsopslag udløb forleden, var der kommet yderligere 13 ansøgninger oveni de otte ansøgninger, der alle var blevet opretholdt fra første ansøgningsrunde.

- Nu har vi et bredere felt, så det har vist sig at være en god idé at slå stillingen op igen. Det er altid i alles interesse at få det bedste match, siger Karen Mortensen.

I næste uge skal de første samtaler med udvalgte ansøgere holdes, og Karen Mortensen håber, at den kommende skoleleder på kommunens sydligst beliggende folkeskole kan præsenteres på denne side af jul. Hun forventer, at vedkommende starter i det nye job til februar.

Jobbet som skoleleder på Christiansfeld Skole har været ledig siden 1. august, hvor den tidligere skoleleder, Poul Fremmelev, stoppede for at gå på pension. Siden da har viceskoleleder Dorte Tonnesen været konstitueret som øverste leder af skolen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi gør det fortsat ikke godt nok

Møgsagerne i det offentlige Danmark har stået i kø med milliardsvindel med udbytteskat, misbrug af Socialstyrelsens midler og tilsyneladende meget grove forhold hos Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse. Lokalt har vi såmænd også haft et tilfælde, hvor fire personer er blevet sigtet for bedrageri mod Sygehus Lillebælt. Alt dette til trods: Vi er fortsat verdens mindst korrupte land sammen med New Zealand. Det viser anti-korruptionsbevægelsen Transparency Internationals årlige undersøgelse af forholdene i 180 lande. Egentlig er det ikke så overraskende. Inderst inde ved de fleste danskere jo godt, at bestikkelse hører til sjældenhederne. Få borgere kunne finde på at tilbyde myndighedspersoner erkendtligheder i forventning om modydelser. Og endnu færre offentligt ansatte kunne formentlig drømme om at tage mod penge eller tvivlsomme vennetjenester. Vi har grund til at glæde os over dette forhold. Korruption er en kræftsvulst på samfundet. Den gør alt dyrere og langsommere, fordi udgifterne til korruption skal lægges oven i prisen på alle projekter, hvor man tilmed langtfra kan være sikker på, at de bedste og billigste får overdraget en given opgave. Derfor er det heller ikke noget tilfælde, at de mest korrupte lande som regel også er de fattigste med for eksempel Sydsudan, Somalia og Syrien som nationer, der både er bundkorrupte og aldeles rædselsfulde at bo i. Korruption er imidlertid langtfra kun et økonomisk problem. Endnu værre er det, at bestikkelse tærer på ethvert samfunds vigtigste kapital, nemlig tilliden mellem borgerne indbyrdes og i forhold til myndighederne. Danmark er fortsat et samfund bygget på gensidig tillid. Men ligesom vi trods førstepladsen mister point på opgørelsen over korruptionens omfang, er der også en blevet plads til en lille tvivl i mange danskeres forhold til myndighederne. Den situation er netop opstået på grund af den senere tids mange skandaler. Så jo, vi gør det godt. Men vi gør det fortsat ikke helt godt nok.

Esbjerg

Borgmester kalder partifælles selv-erklærede mærkesag for fuldstændig urealistisk: Vil koste 63,7 millioner kroner om året

Danmark For abonnenter

43 kommuner driver ulovlige solcelleanlæg: Nu risikerer investeringer for millioner at ryge i skraldespanden

Annonce