Annonce
Kolding

Genopslag tiltrak flere ansøgere til skolelederjob

De to stillingsopslag for jobbet som skoleleder på Christiansfeld Skole har i alt givet 21 ansøgninger. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
Ved at slå jobbet som skoleleder ved Christiansfeld op endnu en gang er der kommet væsentligt flere ansøgere.

Christiansfeld: Der bliver nu flere kandidater at vælge imellem, når der skal vælges en ny skoleleder til Christiansfeld Skole.

Da det ledige job blev slået op tidligere på efteråret, kom der kun otte ansøgninger. Men eftersom Kolding Kommunes skolechef Karen Mortensen gerne så et bredere felt af ansøgere at vælge imellem, blev stillingen slået op endnu en gang.

Og det hjalp.

Karen Mortensen oplyser, at da ansøgningsfristen på det nye stillingsopslag udløb forleden, var der kommet yderligere 13 ansøgninger oveni de otte ansøgninger, der alle var blevet opretholdt fra første ansøgningsrunde.

- Nu har vi et bredere felt, så det har vist sig at være en god idé at slå stillingen op igen. Det er altid i alles interesse at få det bedste match, siger Karen Mortensen.

I næste uge skal de første samtaler med udvalgte ansøgere holdes, og Karen Mortensen håber, at den kommende skoleleder på kommunens sydligst beliggende folkeskole kan præsenteres på denne side af jul. Hun forventer, at vedkommende starter i det nye job til februar.

Jobbet som skoleleder på Christiansfeld Skole har været ledig siden 1. august, hvor den tidligere skoleleder, Poul Fremmelev, stoppede for at gå på pension. Siden da har viceskoleleder Dorte Tonnesen været konstitueret som øverste leder af skolen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Med fingrene i fælleskassen: Hvor meget bliver mon ikke opdaget?

Det er en fortærsket vittighed i mediebranchen, at der er for få naturkatastrofer og for lidt korruption i Danmark til, at man kan bedrive ordentlig journalistik. Måske står talemåden for fald. Det skyldes hverken den tørre sommer sidste år eller det våde efterår i år, men mere at tilliden til vores offentlige instanser er under pres. Det er ikke bare korruption, vi ser, men også offentligt ansatte lederes tilbøjelighed til at skaffe penge eller fordele til sig selv i kraft af deres job. Og det er mindst lige så slemt. Vi kunne her i avisen i denne uge fortælle, at en politiassistent og en politikommissær fra Esbjerg er tiltalt for at have instrueret en betjent i ikke at undersøge lovligheden af en knallert involveret i et færdselsuheld. Knallertens fører var søn af en politikommissær. Politifolkene er nu tiltalt for misbrug af offentlig stilling. Det var også i denne uge, der bød på en skrækhistorie om, at to tidligere ansatte ved Forsvarets Ejendomsstyrelse er tiltalt for at have modtaget bestikkelse på henholdsvis 1,7 million og 35.250 kroner. Dømmes de tiltalte, slutter de sig til den alt for lange række af sager, som svækker vores tillid til, at myndigheder og deres ansatte til enhver tid vil handle i fællesskabets interesse. Vi har Britta Nielsen-sagen. Vi har den ansatte i Skat, der blev idømt fire et halvt års fængsel for at hjælpe en ven med at få udbetalt uberettiget refusion af udbytteskat. Vi havde for nogle år siden sagen om it-firmaet Ateas bestikkelse af ansatte i Region Sjælland. Så er det jo, at man ikke kan lade være med at spekulere på, hvor mange lignende forbrydelser der ikke bliver retsforfulgt. Sikkert en hel del, vil mange nok gætte på. Når vi tænker sådan, er vi et skridt nærmere ved at miste tilliden til vores myndigheder og vores vilje til at betale skat til at opretholde dem. Det er dybt alvorligt. Politikerne har et arbejde at gøre, og det haster mere, end de måske selv er klar over.

Annonce