Annonce
Billund

Genstart Billund Kommune!

Billund Kommune bør oprette et "Genstarts-kontor", mener de to konservative Lars Hansen og Allan Munk Nielsen. Arkivfoto.

Læserbrev: I et års tid har vi nu haft pandemien som en del af vores hverdag. Nedlukninger og restriktioner har præget vores hverdag, og såvel økonomiske som sociale spor er ved at sætte sig igennem. Lyspunktet er dog, at vi snart kan se en ende på i alt fald de værste indskrænkninger. Vacciner er ved at blive fordelt, og foråret er lige om hjørnet – og nu bliver der åbnet lidt mere op!

Billund Kommune har været relativt hårdt ramt af følgerne og ligger i en kedelig top tre på landsplan i forhold til stigning i antal fuldtidsledige (over 60 procent alt efter opgørelsesmetode jf. Danmarks Statistik). Dette skyldes naturligt, at krisen især har ramt oplevelsesindustrien, hotel- og restaurationsbranchen, lufthavnen, behandlere, frisører samt minkerhvervet. Små selvstændige kæmper med at få tingene til at løbe rundt, men har dog fået mulighed for hjælp i form af nye hjælpepakker og endnu en udskydelse af moms og skat. Betaling af moms og skat kunne ellers udløse et væld af konkurser her til marts. Mange af disse tiltag er dog af en sådan karakter, at især mindre erhvervsdrivende har svært ved at tilgå disse.


Annonce

Jo hurtigere vi får vendt denne udvikling, jo hurtigere kan vi vende tilbage til en mere almindelig hverdag.

De Konservative i Billund Byråd


De lokale medier kan også fortælle historier fra erhvervsdrivende i kommunen, som har det rigtig svært, men stadig er klar til at åbne sikkert op for kunder og så videre. Andre igen er måske tæt på at opgive ævred.

Derfor har vi med glæde læst, at små corona-ramte virksomheder og deres opsagte medarbejdere kan få hjælp fra en økonomisk pulje til opkvalificering og jobsparring for at få opsagte medarbejdere hurtigt tilbage til i arbejde. Det er vigtigt med et særligt fokus her, således at der iværksættes en særlig beskæftigelsesindsats overfor ledighed opstået i forbindelse med det seneste års restriktioner og nedlukninger.

Dette mener vi dog ikke er nok. Der skal målrettet hjælp til virksomhederne, og for at være på forkant med udviklingen vil vi i den konservative byrådsgruppe i den kommende tid arbejde aktivt i byrådet for, at kommunen har særligt fokus på følgende konkrete tiltag, der har til formål at mindske de langsigtede økonomiske effekter af krisen:

Der etableres et særligt ”Genstartskontor”, der blandt andet kan få følgende opgaver:

- Snarest muligt gennemførelse af et ”sundhedstjek” af virksomheder i kommunen gennem en spørgeskemaundersøgelse. Formålet er at få et overblik over den aktuelle situation, og på baggrund af denne evalueres eventuelle behov for tiltag, der kan hjælpe virksomhederne helskindet videre.

- Kan supportere virksomheder og butikker i events, der kan trække kunder til og på den måde understøtte vores erhvervs- og butiksliv.

På samme måde som coronavirus spredes eksponentielt, vokser de samfundsøkonomiske tab som følge af konkurser med deraf følgende ledighed. Jo hurtigere vi får vendt denne udvikling, jo hurtigere kan vi vende tilbage til en mere almindelig hverdag.

Til slut en opfordring til os alle – tag ud og brug dine penge lokalt, når butikkerne åbner i næste uge, og køb weekendens take-away hos de lokale spisesteder.

Annonce
Varde For abonnenter

Claus er skuffet efter frifindelse for uagtsomt manddrab: - Det er ham, der er kørt ind i min mor og far

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Så er arbejdet skudt i gang: Politikere sender tommel op til Europas største brintfabrik og 300 nye job i Esbjerg

Aabenraa For abonnenter

Fire øjne ser bedre i to udvalg end i ét udvalg: En af valgnattens store sejrherrer forsvarer opdeling af udvalg

Kolding

Frygt for at løbe tør for pladser til de mindste:  Nu vil kommunen finde 90 nye pasningspladser i en fart

Esbjerg

Museumsdirektør modtager fornem kulturpris

Se med på pressemøde klokken 16: Sundhedsmyndighederne giver status på corona-situationen

Sydjylland For abonnenter

371 DSB-kunder tog toget mellem Esbjerg og Odense uden mundbind - det skulle de aldrig have gjort: Bekymret ansat beretter om magtesløst personale, snyd og stor forvirring

Billund

Hvad giver man i julegave til personen, der har alt?

Esbjerg

Offer for tyveri af designervarer fandt tyvekosterne på nettet: Få timer efter var tyven anholdt

Regeringen arbejder hen mod pressemøde om corona-tiltag onsdag

Aabenraa For abonnenter

Beboer midt i kanonslagenes minefelt: - Det føles nogle gange som en krig

Haderslev For abonnenter

Forsker: - Farligere at bevæge sig ud i trafikken end at gå tur i naturnationalparken

Sydjylland

Ny smitterekord på landsplan: Stigninger i alle ti kommuner i Syd- og Sønderjylland

Annonce