Annonce
Tønder

Genvalgt formand: Årsmøde havde kun tabere

Efter en turbulent generalforsamling, hvor bølgerne gik højt, opfordrer den genvalgte formand for Tønder Erhvervsråd, Bo Kjelkvist, til at se fremad og arbejde for holdbare løsninger. Det har vi brug for, siger han.

TØNDER: Bølgerne gik højt og debattonen var skarp under tirsdagens generalforsamling i Tønder Erhvervsråd. Uenigheden om fremtidens indsats for erhvervsfremme i Tønder brød ud i lys lue under punktet eventuelt, og her var der især kritiske indlæg fra turistforeningens formand, Martin Iversen, og detailhandlens repræsentant, Anders Jacobsen.

Begge bakkede dog om, at direktør Bo Kjelkvist, under et efterfølgende konstituerende møde blev udpeget til at fortsætte som formand.

Bo Kjelkvist trådte til som formand i marts, da hans forgænger, Henning Nielsen, trak sig. Det skete i kølvandet på, at Tønder Vækstråd gik i opløsning. Ved konstitueringen var der også enighed om, at Jens Sandahl Sørensen skal fortsætte som erhvervsrådets næstformand.

Annonce
Vi appellerer til at alle involverede aktører deltager positivt i debatten, til gavn for hele Tønder Kommune.

Bo Kjelkvist, genvalgt formand for Tønder Erhvervsråd, Tønder

Kun tabere

Efter en kritisk gennemgang af forårets ballade opfordrede Bo Kjelkvist på generalforsamlingen i sin mundtlige årsberetning til at se fremad og til at genskabe fælles fodslag. Opfordringen genfremsætter han efter det delvis turbulente årsmøde.

- Generalforsamlingen havde desværre ingen vindere, kun tabere. Balladen i Vækstråd Tønder er beklageligvis flyttet med over til Tønder Erhvervsråd. Det kræver handling at få skabt ro. Et flertal i Tønder Erhvervsråds bestyrelse ønsker at se fremad og arbejde konstruktivt for holdbare løsninger. Vi har givet hinanden håndslag på, at det skal lykkes at få skabt de nødvendige synergier. Vi appellerer til, at alle involverede aktører deltager positivt i debatten til gavn for hele Tønder Kommune. Det har vi brug for, siger Bo Kjelkvist.

Arbejdsgruppe

Som konkret initiativ til at genskabe ro og fokus på erhvervsfremme er den arbejdsgruppe, som erhvervsrådet nedsatte efter vækstrådets sammenbrud. Gruppen med Marianne Kalb som talsmand, håber at være klar med et oplæg til fremtidig organisering og fokus inden årets udgang.

Sideløbende har Tønder Kommune bestilt en analyse, der skal måle effekten af de knap 12 millioner kroner, kommunen årligt giver i tilskud til erhvervs- og turismefremme.

Bestyrelsen

Den ny bestyrelse for Tønder Erhvervsråd består efter generalforsamlingen og den efterfølgende konstituering af følgende: Bo Kjelkvist (Kjelkvist A/S), Tønder, næstformand Jens Sandahl Sørensen (Hydro Precision Tubing), Tønder, Betina Becker Madsen (Advodan), Tønder, Martin Iversen (Rømø-Tønder Turistforening), Møgeltønder, Anders Jacobsen (Møbelhuset), Tønder, Dan Haman (Brøns Maskinforretning), Brøns, Kristian Kvistgaard-Persson (Okholms Maskinfabrik A/S), Tønder, Marianne Kalb (Kalb Kommunikation), Løgumkloster, Niels C. Høyer (Tønder Revision), Tønder, og borgmester Henrik Frandsen, Skærbæk. Kommunaldirektør Klaus Liestmann er observatør.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hemmelighedskræmmeri er uhyrligt

Danfoss beviser endnu engang en familieejet virksomheds styrke i forbindelse med sagen om den voldsomme forurening på Himmark Strand på Als. Her dumpede Danfoss med myndighedernes tilladelse årligt tonsvis af flydende industriaffald i 1950’erne og 1960’erne. Man vidste dengang ikke bedre, og Danfoss kan juridisk ikke gøres ansvarlig for udledningen. Jura og moral er imidlertid vidt forskellige ting. Og det moralske ansvar tager Danfoss på sig. Derfor er koncernen frivilligt gået i spidsen for det arbejde, som efter planen skal gøre området giftfrit senest i 2023. På egen hånd har Danfoss desuden iværksat den forundersøgelse, der skal afdække problemet. Sådan handler et firma, der skeler mere til anstændighed end bundlinje. Storsind i den målestok kan man udvise, når ejerne ikke er udenforstående aktionærer med et fuldt legitimt ønske om det maksimale udbytte af deres investering. Her har vi i stedet at gøre med familien Clausen, der ved denne og talrige andre lejligheder har bevist deres engagement i lokalsamfundet. Samme redelighed kunne man ønske sig fra Sønderborg Kommune. Her er der imidlertid spillet med beklageligt fordækte kort i denne sag. En aktindsigt afslører, at kommunaldirektør Tim Hansen forsøgte at mørkelægge et møde om forureningen mellem kommunen samt repræsentanter for Danfoss og regionen sidste år i oktober. Penge var motivet til hemmelighedskræmmeriet. Et udviklingsselskab var langt fremme med planerne for ferieområdet Nordals Ressort. I den forbindelse ville det være særdeles ubelejliget, hvis pressen begyndte at skrive om en kraftig forurening kun godt en kilometer fra ferieparadiset – mente altså kommunaldirektøren. En række eksperter vurderer samstemmende, at kommunaldirektøren hermed groft har overtrådt reglerne. Hvis det er tilfældet, må det naturligvis have konsekvenser. Men allerede nu kan der faktisk fældes en dom over Tim Hansen: Sådan handler en kommunal topchef, der skeler mere til bundlinjen end anstændigheden.

Annonce