Annonce
Kolding

Geografisk Have genåbner i begrænset omfang

Fra torsdag kan man igen lufte hund i Geografisk Have. Foto: Geografisk Have
Geografisk Have har været lukket siden midten af januar. Nu åbner haven på begrænsede vilkår for en tur i det grønne.
Annonce

Kolding: Hvis man trænger til et alternativ til sin gåtur, bliver der nu atter mulighed for at gå tur i Geografisk Have. Den grønne attraktion slår porten op torsdag formiddag fra klokken 10. Haven har været helt lukket siden midten af januar.

Selv om der nu atter åbnes for haven, så bliver det i en meget begrænset form i forhold til, hvad man er vant til. Det understreger Lene Holm, som er direktør for Geografisk Have.

- Den åbner på park-lignende forhold. Alt, hvad der handler om tæt kontakt med gæsterne, er "no-go", som hun beskriver det.

Hvilket betyder, at det stort set kun er stierne, der er åbne. Der vil være lukket for eksempelvis væksthus og toiletter, man kan ikke benytte bordbænkesæt, og legepladserne er også spærret af, og det gælder også adgangen til dyrefolden. Man kan gå tur her, som man også kan i enhver anden offentlig park med anlagte stier.

- Selv om det bliver på meget begrænsede vilkår, at vi nu genåbner, så er vi glade for at kunne gøre det, for vi har løbende fået henvendelser fra folk, som savner at gå en tur herinde, siger Lene Holm.

Annonce

Ingen entré

En vigtig detalje er, at der ikke skal betales entré. Man går frit gennem indgangen, som i øvrigt er ensrettet, for når man skal ud, foregår det ad en anden port.

- Selv om der ikke skal betales entré, og det derfor heller ikke er nogen forretning for os at holde åbent, så glæder vi os alligevel til at få gæster tilbage i haven, nu hvor foråret er lige om hjørnet, siger Lene Holm og føjer til:

- For hvad er det, folk har brug for lige nu? Det er de oplevelser, som kan lade sig gøre trods corona. Der vil vi gerne være med til at spille en rolle, uanset om det er noget, vi tjener penge på eller ej. Vi modtager også offentlige midler, så selv om Geografisk Have er en forretning, så er vi også mere end det, siger havens direktør.

Man kan se mere om havens åbning og vilkårene, hvis man klikker ind på hjemmesiden www.geografiskhave.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce