Annonce
Tønder

Gerningsmænd flygtede fra brændende campingvogn

Politiet arbejder ud fra, at branden i campingvognen var påsat. Foto: Hans Chr. Gabelgaard

MØGELTØNDER: Den brand, der søndag eftermiddag hærgede en efterladt campingvogn på Møgeltønder Omfartsvej ved Møgeltønder, må antages at være påsat, lyder det nu fra Syd- og Sønderjyllands Politi. Nogle folk er blevet set, da de satte ild på den, forklarer politikommissær Jens Peter Rudbeck fra Syd- og Sønderjyllands Politi.

- Der er observeret nogle ved vognen, som har sat ild til den. Vognen skal have været malet, som om den har været brugt ved en polterabend eller lignende. De har muligvis set det som den billigste måde at komme af med vognen på, konstaterer han.

Skulle det lykkes politiet at finde gerningsmændene, så slipper de dog ikke gratis, vurderer han:

- En sag som den her vil typisk gå ind under hærværksparagraffen. Men vi hører gerne fra folk, der må have set eller hørt noget derude.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Udskriv en dosis sund fornuft i en fart

Udeblivelser er et regulært problem i sundsvæsenet. Fordi det er spild af de trængte velfærdsressourcer, når både højt specialiseret personale og dyrt udstyr må vente forgæves på en patient, der ikke dukker op på det afsatte tidspunkt. Derfor er det helt og aldeles håbløst, at et ufleksibelt system tidligere på året betød, at en succes på Kolding Sygehus måtte lægges i graven. Succesen var et forsøg, der gav patienter med en henvisning mulighed for selv at booke en tid til skanning fremfor blot at få stukket systemets tid ud. Forsøget fik antallet af udeblivelser til at falde fra i gennemsnit 14 om ugen til fire. Det viste sig nemlig, at fleksibiliteten betalte sig. At det for patienterne gjorde en forskel. Helt banalt i form af muligheden for at kunne booke en tid, som passede ind med øvrige gøremål. Og sikkert også i form af øget ansvarlighed. En tid, man selv har booket, er svær at udeblive fra. Et sådant forsøg skulle selvfølgelig ikke bare fortsætte, men bredes ud. Ikke bare til andre afdelinger på Kolding Sygehus, men på alle sygehuse. Skulle man tro. Men sundhedsloven er firkantet, og den foreskriver, at patienter skal have en konkret tid i hånden tre dage efter henvisningen. Altså levner loven ikke plads til patientens egen booking. Derfor døde forsøget. Trods et resultat, der uomtvisteligt var positivt for både patienter og sundhedsvæsen. Region Syddanmark skubber på for at få lov til at genoptage forsøget. Ros for det. Forsøget er i sin essens et eksempel på et sundhedsvæsen, der er til for borgerne og ikke det omvendte. Det bør derfor være en formsag for Sundheds- og Ældreministeriet at finde en gangbar vej gennem egne regler og bureaukrati, så patienterne igen kan tages med i planlægningen. Sundhedsloven sikrer vigtige patientrettigheder. Det er godt, og historien viser, at det er nødvendigt. Men det er et sygt sundhedsvæsen, der kvæler gode tiltag i et stift bureaukrati. Må sundhedsministeren reagere hurtigt: Der er brug for en dosis sund fornuft i en fart.

Esbjerg

Fødevarekontrol: For gammel frugt koster Brugsen i Bramming bøde på 30.000 kroner

Annonce