x
Annonce
Sønderborg

Politiet jagter røver: Kvindelig præst blev slået og kradset i præstegården

Indbrudstyven og offeret kom op at slås, hvorefter gerningsmanden slog sig fri og kradsede den 40-årige kvinde. Foto: Kim Holm

Gråsten: Torsdag morgen klokken 09.02 blev en indbrudstyv, der var på spil i præstegården på Slotsbakken i Gråsten, overrasket. Indbruddet udviklede sig herefter til håndgemæng, hvorefter at tyven vristede sig fri ved at kradse og slå offeret, som er den 40-årige kvindelige præst i Gråsten Kirke.

Indbrudstyven beskrives som dansk af udsende, omkring 30 år, 175 cm høj, spinkel af bygning, lys i huden med indsunkede kinder og skægstubbe. Gerningsmanden var under indbruddet iført et par militærbukser, en mørk trøje og en grå kasket med et mørkt logo. Tyven kom ind i præstegården via vindue, som han havde brudt op.

Syd- og Sønderjyllands Politi leder fredag formiddag stadig efter gerningsmanden.

Hvis man har oplysninger i sagen, kan man kontakte Syd- og Sønderjyllands Politi på telefonnummer 114.

Det, der begyndte som et indbrud, udviklede sig til et røveri. Tyven er kommet ind gennem et vindue i præstegården. Foto: Kim Holm
Det er uklart, om der blev stjålet noget. Foto: Kim Holm
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

Danmark

Liveblog: Disse børn og ansatte skal ikke i skole eller børnehave efter påske

Annonce