Annonce
Vejen

Gesten er godt på vej til en ny købmandsbutik

En kreds af borgere i Gesten har dannet en købmandsgruppe "Når Min Købmand bliver til vores". Gruppen tæller ni personer. Her er det fra venstre: Carsten Haahr, Allan Piihl og Peter Eskildsen. Foto: Søren Dippel
"Når Min Købmand bliver til vores". Sådan har en kreds af borgere i Gesten kaldt købmandsgruppen, der skal bane vejen for en ny og mere tidssvarende købmandsforretning. Flere borgere har allerede givet tilsagn om at ville støtte projektet med indtil videre 2,2 millioner kroner.
Annonce

Gesten: Bygningen blev bygget i begyndelsen af år 1900, og senest har den huset en købmandsforretning i knap 50 år. Det er i Gesten, men forretningen, Min Købmand, er efterhånden blevet utidssvarende. Derfor har en kreds af borgere i Gesten sat sig for at undersøge, om det vil kunne lade sig gøre at flytte butikken til en anden og bedre adresse. Der er brug for plads til et større varesortiment, og ikke mindst er der brug for flere parkeringspladser.


Vi har fået et tilbud på køb af grunden, og vi har så givet et modbud, som er blevet accepteret.

Peter Eskildsen, formand, "Når Min Købmand bliver til vores"


Borgerne har dannet en købmandsgruppe, "Når Min Købmand bliver til vores", som nu er nået frem til, at forretningen skal flyttes til en placering på hjørnet af Andstvej og Gestenvej. Her ligger i forvejen en bygning, som er ejet af Haahr Agro Handel, men som har indvilliget i at sælge bygningen og det tilhørende grundareal til fordel for opførelse af en ny købmandsforretning.

- Vi har fået et tilbud på køb af grunden, og vi har så givet et modbud, som er blevet accepteret, siger Peter Eskildsen, der er formand for købmandsgruppen.

Gruppen har også kontaktet Vejen Kommune, som skal udarbejde en lokalplan for området. Lokalplanen ventes at blive sendt i offentlig høring engang i december og til vedtagelse i byrådet i marts.

Annonce

En skitseplan

- Vi har besluttet at brække Haahr Agro Handels bygning ned, dele grundstykket i to, og så bruge arealet, der ligger tættest  på Gestenvej til at opføre en helt ny købmandsforretning med plads til det nødvendige antal parkeringspladser og med plads til et tankanlæg, siger Carsten Haahr.

Gruppen har allerede fået arkitekt - Jan Nielsen, Vejen, til at udarbejde et skitseplan - en plan, som også indgår i lokalplanforsalget.

- Vi har kontaktet forskellige entreprenører for at få kendskab til, hvad et sådant projekt kunne komme til at koste, når vi skal have det i licitation, siger Peter Eskildsen.

Købmandsgruppen er i tæt dialog med Dagrofa, som hidtil har leveret varerne til Min Købmand.

Det er arealet, som ligger tættest på Gestenvej, der skal bruges til at opføre den ny købmandsforretning. Her er der plads til det nødvendige antal parkeringspladser og plads til et tankanlæg. Illustration: Arkitekt Jan Nielsen, Vejen

- Vi skal også i tæt dialog med kreditforeninger. Fra byens og sognets borgere har vi allerede modtaget tilsagn om køb af anparter i købmandsbutikken for et samlet beløb på 2,2 millioner kroner. Men vi skal højere op faktisk på den anden side af tre millioner kroner, og her har vi allerede hørt fra flere, at de er villige til at købe flere anparter, siger Carsten Haahr.

Når økonomien er på plads, vil købmandsgruppen stifte et anpartsselskab, som så får til opgave at investere pengene i projektet.

Købmandsgruppen er fortrøstningsfuld og håber, at Gesten vil kunne have en ny købmandsforretning på hjørnet af Andstvej og Gestenvej klar til første åbningsdag engang i november 2021 lige op til julehandlen.

Gestens købmandsprojekt

Indtil nu har borgere i Gesten og omegn givet tilsagn om køb af anparter i Gestens ny købmandsforretning for tilsammen 2,2 millioner kroner.

Der er således allerede købere til godt 400 anparter til 2500 kroner stykket.

Gesten Sogn tæller i dag 664 husstande eller rundt regnet 1500 borgere.

Den ny købmandsforretning vil fortsat skulle være en Min Købmand med Dagrofa som leverandør.

Tankanlægget skal være fra Go-On.

Købmandsgruppen "Når Min Købmand bliver til vores" tæller ni medlemmer: Peter Eskildsen, Kari Didriksen, Kristian Gammelgaard Riis, Allan Piihl Haagensen, Marion Mogensen, Christian Jensen, Sanne Dollerup, Maiken Damgaard og Carsten Haahr.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: En typisk minkavler får udbetalt over 11 millioner kroner - se tallene her

Annonce