Annonce
Billund

GGIF har fået sin egen fanklub: - Man skal bare dukke op og være klar på at råbe GGIF fremad

Med trommer og tilråb forsøger Grindsted GIF's nye fanklub, Grindsted Blue Army, at råbe GGIF's håndboldherrer frem til sejr. Foto: John Randeris
Med trommer og tilråb forsøger Grindsted GIF's nye fanklub, Grindsted Blue Army, at råbe de blå frem til sejr. Fangrupperingen tæller 20-30 unge, og de vil gerne have flere med. Det er ikke svært at være med - det kræver blot, at man råber GGIF fremad.

Grindsted: Når Grindsted GIF’s håndboldherrer i 1. division spiller på hjemmebane, bliver der trommet, heppet og råbt lidt højere fra det fjerneste hjørne end fra andre steder i Lynghallen. Her hører Grindsted GIF’s nye fanklub nemlig hjemme.

Grindsted Blue Army, som gruppen kalder sig, rummer i alt 20-30 unge mennesker, der for hovedpartens vedkommende er aktive på klubbens hold i U17- eller U19-rækkerne. Når de bedste seniorer er på banen, står gruppen iklædt GGIF’s blå farver og hepper.

- Vi har altid haft lyst til at støtte op om holdet, så vi var tre, der startede fangruppen, og det har så bredt sig, fortæller Rasmus Fredmar, der står i spidsen for Grindsted Blue Army.

Annonce

Forsøger at stresse modspillerne

Efter en sæson, hvor de fleste kampe blev afviklet uden tilskuere og dermed i larmende stilhed i en meget tom hal, er det befriende, at der igen er kommet tilskuere på lægterne. Det bidrager med stemning, og en del af den sørger Grindsted Blue Army for.

- Vi trommer, når Grindsted er i angreb, og når vi er i forsvaret, prøver vi at stresse deres spillere til at afslutte hurtigt, fortæller Rasmus Fredmar.

I sidste weekends hjemmekamp mod HC Odense var Grindsted Blue Army en smule decimeret, da GGIF’s U17-hold var ude for at spille kamp og derfor ikke kunne være til stede. Alligevel kunne fangruppen, der denne dag indeholdt i omegnen af 15 personer, sagtens høres.

Annonce

Holder den pæne tone

Selvom der bliver råbt meget og til tider så højt som muligt, foregår det hele i en god tone. Med en placering i det ene hjørne af hallen er det ellers let at forestille sig, at modstandernes fløjspiller, der traditionelt tager udgangspunkt helt nede i hjørnet af banen, kunne få en hård medfart, men sådan går det ikke til.

Vi har altid haft lyst til at støtte op om holdet, så vi var tre, der startede fangruppen, og det har så bredt sig.

Rasmus Fredmar

- Det er ikke så slemt. Jeg har i hvert fald oplevet det, der er værre. Vi går meget op i, at vi gerne vil have et godt ry. I kampens hede kan der godt ryge nogle bandeord, men det er ikke bevidst, og det er aldrig personligt rettet mod deres spillere, siger Rasmus Fredmar, som, hvis muligheden byder sig, også gerne følger GGIF’erne, når de drager i kamp under mere eksotiske himmelstrøg end Lynghallen.

- Vi har været til nogle enkelte udekampe, men ikke alle. Vi har været forhindret af, at vi selv skulle spille, og så har der været for langt at køre. Vi tog ikke til udekampen mod Team Sydhavsøerne på Lolland, men vi har været med til kampene mod HEI (i Århus, red.) og i Tønder, fortæller Rasmus Fredmar.

Annonce

Kan bruge flere medlemmer

Grindsted Blue Army er ikke nogen officiel forening med vedtægter, generalforsamling, og hvad der ellers hører sig til. Det er en løst knyttet gruppe, som via sociale medier giver opdateringer på Grindsted GIF’s kampe og sætter stemmebåndet på arbejde, når holdet er i kamp.

Gruppen vil gerne have endnu flere medlemmer, og kriterierne for at være med er forholdsvis simple:

- Man skal bare dukke op og være klar på at råbe GGIF fremad, siger Rasmus Fredmar.

Næste gang Grindsted GIF – og dermed også Grindsted Blue Army – skal i aktion på hjemmebanen i Lynghallen, er lørdag den 27. novemner. Her kommer Roskilde Håndbold på besøg til en kamp, der begynder klokken 16.

Annonce
Billund For abonnenter

Maskinfabrik vokser: Snart breder virksomheden sig over 2000 kvadratmeter

Danmark

Søndagens coronatal: Endnu en dag med over 25.000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Poul har den livstruende kræft, som kun rammer mænd: Dødsangst er ikke noget vi mænd taler om

Kultur For abonnenter

Lars bor i et hus med en helt særlig historie: Fra sin altan har han en unik udsigt over hele Kolding

Erhverv For abonnenter

Så er den gal igen: Grillkiosk får bøde for indtørret kødsaft, fedtperler og seks kolde pølser med en afløbsslange henover

Haderslev

Risiko for spredning: Fyrrum står i flammer på landejendom

Tyske oversvømmelser chokerede verden: Det kan også ske i Danmark, for vi bygger for tæt på vandet

Erhverv For abonnenter

Travl erhvervsmand fik stor sponsoraftale i hus: Hjertet banker for fodboldklub

Billund

GGIF mister håndboldprofil: Skal spille i landets bedste række

Sydjylland For abonnenter

Jeg skød en impala på min 14-års fødselsdag: Det kunne have været mig, der var endt som en sag hos kommunen

Løvkvist om formandsdebat i DF: Messerschmidt skal tirres, indtil han forløber sig

Varde For abonnenter

Trafikplaner for millioner i Blåvand holder for rødt lys - er først færdig i 2025

Esbjerg For abonnenter

Villakvarter gisner om rævestreger: Hvorfor forsvinder sko, mens brugte bleer ender i baghaven?

Haderslev

Sammen mod ensomhed: For Anette, Jonna og Steen er mandag verdens bedste dag

Annonce