Annonce
Sport

GGIF indledte året med sikker sejr

Havde det ikke været for mængden af uprovokerede fejl, ville Grindsted formentlig have været i stand til at være med mere end syv mål. Sejren over Skjern i årets første kamp var dog aldrig i fare. Arkivfoto: Martin Ravn
Grindsted GIF's bedste håndboldherrer ligger fortsat nummer 1 i 2. division. Årets første kamp gav en sikker sejr over ligareserverne fra Skjern, og Grindsted styrer derfor fortsat mod landets næstbedste række.

Grindsted: De lokale håndboldherrer fra Grindsted GIF kom godt fra start i det nye år. På hjemmebane i Lynghallen stadfæstede holdet sin position som tophold i 2. division, da gæsterne fra Skjern Håndbold blev sendt retur til Vestjylland med et nederlag på 31-24.

At møde et hold af ligareserver kan være vanskeligt, da de har muligheden for at stille med nogle gedigne overraskelser på holdkortet. Da alle spillere samtidig har haft en god måneds pause siden seneste turneringskamp, var det med en vis spænding, at Grindsted-spillerne gik ind til opgøret. Nervøsiteten viste sig at være ganske overflødig.

Helt fra begyndelsen af kampen stod Grindsted-forsvaret solidt, og da kontrafasen samtidig fungerede ganske effektivt, var der ikke gået lang tid, før hjemmeholdet havde bragt sig i front med 8-2. Dermed syntes kampen reelt afgjort, og forspringet på de seks mål holdt til pausen, hvor stillingen var 16-10 i Grindsteds favør.

Annonce

Grindsteds målscorere

Frederik Nielsen- 8 mål

Jacob Pedersen - 5 mål

Daniel Jørgensen - 5 mål

Thomas Theilgaard - 4 mål

Emil Larsen - 3 mål

Hjalmar Andersen - 3 mål

Bjarke Nybo - 3 mål.

Tilfreds trods mange fejl

Efter pausen blev oplevelsen en pose blandede bolsjer. Grindsted var et niveau bedre end gæsterne, og havde det ikke været for en stor mængde uprovokerede fejl - specielt i kontrafasen - havde hjemmesejren efter al sandsynlighed været større end de syv mål, som den endte på.

- Vi er ganske tilfredse med hovedparten af kampen, siger Grindsted-træner Flemming Pedersen, som dog godt kunne finde lidt hår i suppen.

- Vi ærgrer os over mængden af dumme fejl, og at kampens sidste 10 minutter blev noget rod, og at vi ved stillingen 28-18 ikke kunne trække mere fra, siger han.

Debut til U19-spiller

Kampen gav debut til U19-spilleren Phillip Glud Jørgensen, der om formiddagen havde spillet fuld tid på klubbens U19-hold, og om eftermiddagen fik spilletid på 2. divisionsholdet. Han kom ikke på scoringstavlen, men fik tilkæmpet sig et straffekast undervejs.

GGIF's to næste kampe er begge på udebane: På lørdag skal holdet en tur til Århus for at møde HEI, mens der torsdag den 16. januar er lokalopgør mod HK Give Fremad.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Merkel holder drømmen om Europa i live

For en uges tid siden gik en sød historie sin sejrsgang i tyske medier og på sociale platforme. Landets kansler, Angela Merkel blev fotograferet i en kø i en dagligvarebutik med sin indkøbsvogn. To ruller toiletpapir og fire flasker hvidvin. ”Eine wie uns” som det hed sig i masser af opslag på nettet efterfølgende. Ingen hamstring. Fornuftig prioritering. Og kansleren betalte endda med kreditkort og ikke kontanter, som man ellers ofte gør hos vores naboer. Lederskab i det små. Merkel viser også lederskab i det store. Hvor lande i hele Europa, inklusive Danmark, har dukket sig, mens et coronahærget Italien har bedt om hjælp, trådte Merkel straks til. Tyskland henter syge italienere til tyske hospitaler. Tyskland henter også syge franskmænd. Fordi man har overskuddet. Fordi man kan. At man samtidig opbygger viden i det tyske sundhedsvæsen, der senere kan komme tyske patienter til gavn, er en kærkommen sidegevinst. Tyskland sender også respiratorer til Spanien. Deler ud af sit overskud. Tyskland viser sig også i coronakrisen fra sin bedste side, som vi har set det i række krisestunder i nyere europæisk historie. Wir schaffen dass, er budskabet fra Merkel igen og igen, og hun sætter sig selv og sit land forrest. Det bør vi alle være taknemmelige for. Uden Tyskland, intet Europa fristes man til at konkludere. Den danske stat har handlet hurtigt og konsekvent på coronakrisen. Der er grund til at håbe, at vi derfor kan komme relativt let igennem den set i sundhedsfagligt perspektiv. Måske også økonomisk. Det er dog værd at holde fast i, at Corona er grænseoverskridende, og vejen tilbage på den anden side løses ved at tænke og handle grænseoverskridende. Det ville derfor klæde os at stå side om side med Tyskland i både ord og handling. Også mens det er svært. Der er en udløbsdato på Angela Merkel. Tiden som kansler rinder ud i 2021. For Europas skyld er der grund til at håbe på, at også hendes efterfølger tager et ansvar, der rækker ud over Tysklands grænser. For uden tysk lederskab, smuldrer Europa.

Erhverv 112

Modefirma har sagt farvel til 15 ansatte: 2020 handler kun om at begrænse tabet

Kolding

Plejehjem har nu haft ni smittetilfælde med corona: To plejehjemsbeboere er indlagt

Sydjylland

Påskefrokoster aflyses på stribe: Facebook og Skype redder det sociale samvær

Annonce