Annonce
Sport

GGIF kom godt fra start: Tævede vestjyske gæster

Hjalmar Andersen nettede tre gange, da Grindsted GIF tirsdag aften kom godt fra start i 2. division. SGI Håndbold fra Esbjerg blev sendt hjem til Vestjylland med et nederlag på 30-19. Arkivfoto: Jacob Schultz.
Med en stensikker sejr lagde håndboldherrerne fra Grindsted GIF godt fra land i den nye sæson i 2. division.

Grindsted: De lokale håndbolddrenge fra Grindsted GIF kom godt fra start med den nye sæson i 2. division. Tirsdag aften spillede holdet den første kamp i den nye sæson, og der blev delt øretæver, da SGI Håndbold fra Esbjerg kom besøg i Lynghallen i Grindsted.

GGIF'erne lod sig ikke imponere af, at SGI som andethold til Ribe-Esbjergs ligahold har muligheden for at have nogle væsentligt stærkere spillere på holdet. SGI blev i sidste ende sendt hjem til Vestjylland med en stort nederlag på hele 11 mål, da Grindsted løb med sejren på 30-19.

Allerede fra begyndelsen havde gæsterne vanskeligt ved at holde det høje tempo, som hjemmeholdet satte. Det betød, at GGIF fik scoret en masse mål på kontra, samtidig med at gæsterne blev tappet for kræfter.

Hjemmeholdet fik hurtigt slået et mindre hul, som blev større gennem halvlegen. Det var kun, fordi 1. halvleg blev afsluttet lidt sløjt, at hjemmeholdet "kun" var foran med 16-11 ved pausen.

Annonce

Grindsted målscorere

Daniel Jørgensen - 8 mål

.

Jesper Chapion - 5 mål.

Nikolaj Svalastog - 4 mål.

Thomas Theilgaard - 3 mål.

Nicklas Bjørn Jensen - 3 mål.

Hjalmar Andersen - 3 mål.

Emil Larsen - 1 mål.

Grindsteds to målmænd, Christian Wetche og Rune Norup, bidrog desuden med 19 redninger.

En god start

Også i 2. halvleg var der klasseforskel på de to mandskaber, og da Grindsted i løbet af en kort periode formåede at udbygge føringen fra 20-15 til 26-15, var gæsterne knækket, og det var blot et spørgsmål om, hvor stor sejren skulle blive.

- Det var en god start til os, og det er altid glædeligt, at vi vinder så sikkert, når mange mennesker vælger at bruge deres tirsdag aften i Lynghallen. Vi kan dog stadigvæk se, at vi har nogle områder, hvor vi kan forbedre os. Vi kan stadig hente lidt mere på vores kontrafase og vores spil mod offensivt forsvar, men overordnet var det en god præstation, og det var dejligt, at alle spillere bidrog til sejren, lød det efterfølgende fra træner Flemming Pedersen.

Søndag eftermiddag skal grindsted GIF igen op mod ligareserver, når spillerbussen kører til Skjern. Næste hjemmekamp er søndag den 6. oktober, hvor Faaborg ØH, der forventeligt er et af de bedste hold i rækken, kommer på besøg i Lynghallen til en kamp, der bliver fløjtet i gang klokken 16.00.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Spændende projekt med Tilflytterbolig

Det går op og ned for landsbyerne. Sådan er det rundt i landet, og sådan er det også her i Vejen Kommune. Et par eksempler fra den seneste tids artikler her i JydskeVestkystens Vejenudgave afspejler meget godt, at det står sådan til: I Hovborg er der et mål om at uddele velkomstkurve til de borgere, som flytter til landsbyen. Men den målsætning er blevet en udfordring, simpelthen fordi der flytter så mange til landsbyen, et det endog er svært at følge med at få uddelt velkomstkurvene. I den østlige ende af kommunen – i Andst – har landsbyens dagligvareforretning, Høkeren, mistet omsætning. Andst er ellers en af de landsbyer, hvor der også har været god gang i tilflytningen og byggeri af nye huse gennem de senere år. Hver sin landsby – med hver deres udfordringer. Men tilbage til Hovborg. Selv om det på jævnt vestjysk kan konstateres, at ”det egentlig går udmærket” i Hovborg, hvor der findes en brugsforening, en kro, virksomheder samt et aktivt foreningsliv, så bliver øjnene alligevel ikke lukket for, at der hele tiden skal gøres noget for ikke bare at fastholde tingene, som de er; nej, der skal også udvikling til. Lokalrådet i Hovborg har just afviklet et møde, hvor det netop handlede om, hvad der skal til for at skabe udvikling og fremdrift, der kan være med til at sikre landsbyens overlevelse. Et af udgangspunkterne for mødet er den statistiske kendsgerning – en træls én af slagsen – nemlig, at der rundt i landet de seneste ti år er flyttet 40.000 beboere fra de små samfund og ind til byerne. Det er tæt på, at tallet matcher indbyggertallet i hele Vejen Kommune. En del af lokalrådets møde kom til at handle om projekt Tilflytterbolig, som Hærvejsklyngen – Hovborg, Lindknud, Gjerndrup, Gesten og Bække – er langt fremme med. Ikke færre end 16 projekter er i gang rundt i landet, og her lokalt har Hærvejsklyngen planer om at købe den tidligere børnehave-ejendom i Lindknud og ombygge den til en Tilflytterbolig. En Tilflytterbolig er rettet mod familie eller par, der ikke er bosiddende i den pågældende landsby, men som af jobmæssige årsager ønsker eller overvejer at flytte tættere på sin nuværende eller kommende arbejdsplads. Tilflytterboligen giver mulighed for, at familien eller parret kan finde ud af, om et nyt lokalsamfund og et eventuelt nyt job er det rigtige valg, inden man investerer i en bolig i et område, man ikke kender. I disse år er der god gang i udviklingen af arbejdspladser i Vejen Kommune, hvilket skaber et potentiale for nye tilflyttere. Den tilflytterkampagne, som Vejen Kommune og UdviklingVejen har i gang, suppleres rigtig fint med projektet med en Tilflytterbolig. Det bliver derfor spændende at følge projektet i Lindknud, og om det efterfølgende lykkes at få en Tilfytterbolig i hver af de fem landsbyer i Hærvejsklyngen. GOD SØNDAG

Annonce