Annonce
Sport

GGIF sejrede sikkert og fører 2. division

Med en sikker sejr på 27-21 på udebane over Rækker Mølle er Grindsted GIF nu alene i spidsen for 2. division. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Det blev til en sikker sejr i topopgøret mod Rækker Mølle. Dermed er Grindsted GIF nu alene i front af 2. division.

Grindsted: De lokale håndboldherrer fra Grindsted GIF er nu alene i spidsen af 2. division, efter det torsdag aften blev til en sikker sejr over det andet tophold, Rækker Mølle KFUM. De to hold lå inden kampen side om side i spidsen af rækken, men med en sejr på 27-21 har Grindsted nu trukket endeligt fra i toppen.

Ganske mange tilskuere havde taget vejen fra Grindsted til den vestjyske flække i nærheden af Skjern for at bakke op om Grindsted-holdet. De bevarede den gode stemning, selvom det var hjemmeholdet der kom bedst ud af starthullerne og fik bragt sig i front med 7-4. Men da både Grindsteds forsvar og målmand Christian Wetche kom ordentligt med i kampen, var det Grindsted, der var bedst.

Annonce

Grindsted målscorere

Jacob Pedersen 8 mål

Daniel Jørgensen 6 mål

Frederik Nielsen 4 mål.

Bjarke Nybo 3 mål

Hjalmar Andersen 3 mål

Thomas Theilgaard 2 mål

Rolf Ravn 1 mål

Sikker sejr

Fejl var der desuden ikke mange af i angrebet, og derfor kunne Grindsted efter en god indsats gå til pause foran 15-11.

Efter pausen fortsatte det solide spil fra Grindsted. Forsvaret stod godt, og angrebet spillede meget disciplineret. Selvom hjemmeholdet mod slutningen satsede alt, hvad de kunne, kom de ikke i nærheden af sejren. Grindsted kunne derfor tage hjem med en forholdsvis sikker sejr på 27-21.

Glad for opbakningen

Træner Flemming Pedersen var imponeret over, at så mange mennesker havde taget turen til udekampen. Blandt andet kørte en fyldt bus fra Grindsted til Rækker Mølle.

- Vi kommer ikke uden om, at vi i den grad havde en 8. mand med i dag. Vi er stolte over, at vi kan skabe så meget begejstring og glæde i Grindsted og omegn, og vi kan heller ikke komme uden om, at denne her enorme opbakning var udslagsgivende for vores sejr i dag. Folk skal vide, at vi værdsætter det hele enormt, lød det efterfølgende fra Flemming Pedersen, som var både glad og tilfreds med den indsats, som hans spillere leverede i opgøret.

- Selvom starten var lidt haltende, bevarede vi troen på vores egne evner. Vi spiller utrolig disciplineret og får afviklet kampen helt ligesom, vi gerne ville, lyder det fra Flemming Pedersen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Sørgelig sag fik det rette udfald

Sagen er helt igennem sørgelig. Men det kunne ikke være anderledes. Naturligvis måtte den danske stat ikke lade et lille barn gå til grunde i en lejr i Syrien, efter såvel barnets somalisk-danske mor som faren tilsyneladende er blevet dræbt. Derfor er den 11 måneder gamle dreng nu blevet hentet til Danmark, hvor han forhåbentlig får en god fremtid sammen med sine slægtninge. Både drengens mor og far har haft tilknytning til Islamisk Stat. Sagen er den bedst tænkelige illustration af det idioti, disse fanatikere er besat af. Deltagelse i terror er i sig selv utilgivelig. Men det er komplet ubegribeligt, at forældre også er parate til at ofre deres eget barn for en tåbelig sag. Netop dette er jo konsekvensen af at medbringe børn eller sætte dem i verden i det helvede, Islamisk Stat lykkeligvis kun for en kort periode kunne etablere i Mellemøsten. Vi skal i sådanne sager være humane, men med kraftige forbehold. For den danske stat er der uanset farven på de pågældendes pas ingen grund til at gøre sig synderlige anstrengelser for at hente andre IS-terrorister til landet. Det gælder også for de pågældendes børn, med mindre ganske særlige forhold gør sig gældende. Det var tilfældet for den lille dreng samt i en tidligere sag, hvor en hårdt kvæstet 13-årig dreng i juni blev evakueret fra en interneringslejr. Alternativet havde formentlig i begge tilfælde været børnenes død. Det må vi ikke medvirke til. Dansk Folkeparti lufter mistanken om, at det reelt ikke er muligt at kontrollere, hvorvidt den lille drengs forældre faktisk er afgået ved døden. I lyset af de kaotiske forhold i Syrien er denne skepsis begrundet. Men skulle for eksempel moren senere vise sig at være i live, bør det på ingen måde berettige hende til en fribillet retur til Danmark. Flere medier har bragt historier om tidligere IS-terrorister, der angiveligt bittert har fortrudt og nu vil retur til Danmark. Til dem er beskeden: Alle valg i livet har konsekvenser, og I er ikke velkomne.

Kolding

Påbud fra Arbejdstilsynet: Medarbejderne kan blive syge af at arbejde på bosted for udsatte piger

Annonce