Annonce
Haderslev

Ghassan nyder at være træner

Ghassan Tartoussi kom til Danmark fra Syrien for fem år siden. Han synes, det er vigtigt at engagere sig i foreningslivet i Danmark og har i de seneste år derfor været assistenttræner ved Get2 Fodboldskole i Haderslev. Foto: Inge Rogat Møller
Han begyndte som frivillig forældre, og nu er 45-årige Ghassan Tartoussi assistenttræner ved Get2 Fodboldskolen i sydbyen. Det er vigtigt at man engagerer sig, siger han.

Haderslev: Han er 45 år, far, har en fortid som fysioterapeut i Syrien og afslutter til september en uddannelse som social- og sundhedsassistent i Danmark. Tre af sine feriedage tilbringer han som assistenttræner ved Get2 Fodboldskole, som Haderslev Fodboldklub mandag til onsdag afvikler på Team Haderslev KFUMs baner ved Kløvermarken.

- Det er fjerde år, jeg er med til fodboldskole, og det er tredje år, jeg er med som assistenttræner, fortæller Ghassan Tartoussi, der kom til Danmark for fem år siden som flygtning fra Syrien.

Mens sønnerne Mohammad på 12 og Omar på ti drøner rundt ude på grønsværen, fortæller Ghassan kort om sit liv i Danmark, og hvorfor han er gået fra at være frivillig forældre til at være assistenttræner:

- Det er meget vigtigt for mig at engagere mig i det danske samfund, og jeg synes, det er meget rart at være sammen med børn, når jeg nu i min dagligdag mest er sammen med ældre mennesker, siger han og forklarer, at han også har deltaget som frivillig på Dansk Folkehjælps lejr.

Annonce

Baggrund

Get2 Fodboldskolerne følger samme koncept som de almindelige fodboldskoler, bortset fra at deltagerne bliver rekrutteret og kun betaler et symbolsk beløb for at deltage.

Målet er at give børnene en sommerferie ed masser af oplevelser og at inkludere samt fastholde børnene i dansk foreningsidræt.

41 børn er med

41 børn - heraf ni piger - i alderen 6 til 16 år er med på fodboldskolen, som udover driblinger, jongleringer og fodboldkampe handler om nye kammeratskaber og et fællesskab, der er værd at stå op til.

- Mine børn taler fint dansk, det er rigtig godt, siger han og glæder sig over, at der er et tilbud om fodboldskole for børn i udsatte boligområder fra Haderslev.

Glæden ved at spille bold deler alle.

- Det er sjovt, man lærer noget, og så er der fællesskabet, lyder det blandt andet fra Ghassans to sønner, mens syv-årige Maria på snart otte forklarer, at fodbold er det bedste, hun ved.

- Mit yndlingshold er Brøndby, fordi det er der, min fadder kommer fra, fortæller hun.

De deltagende børn fra Get2 Fodboldskole kommer fra Varbergparken og sydbyen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hemmelighedskræmmeri er uhyrligt

Danfoss beviser endnu engang en familieejet virksomheds styrke i forbindelse med sagen om den voldsomme forurening på Himmark Strand på Als. Her dumpede Danfoss med myndighedernes tilladelse årligt tonsvis af flydende industriaffald i 1950’erne og 1960’erne. Man vidste dengang ikke bedre, og Danfoss kan juridisk ikke gøres ansvarlig for udledningen. Jura og moral er imidlertid vidt forskellige ting. Og det moralske ansvar tager Danfoss på sig. Derfor er koncernen frivilligt gået i spidsen for det arbejde, som efter planen skal gøre området giftfrit senest i 2023. På egen hånd har Danfoss desuden iværksat den forundersøgelse, der skal afdække problemet. Sådan handler et firma, der skeler mere til anstændighed end bundlinje. Storsind i den målestok kan man udvise, når ejerne ikke er udenforstående aktionærer med et fuldt legitimt ønske om det maksimale udbytte af deres investering. Her har vi i stedet at gøre med familien Clausen, der ved denne og talrige andre lejligheder har bevist deres engagement i lokalsamfundet. Samme redelighed kunne man ønske sig fra Sønderborg Kommune. Her er der imidlertid spillet med beklageligt fordækte kort i denne sag. En aktindsigt afslører, at kommunaldirektør Tim Hansen forsøgte at mørkelægge et møde om forureningen mellem kommunen samt repræsentanter for Danfoss og regionen sidste år i oktober. Penge var motivet til hemmelighedskræmmeriet. Et udviklingsselskab var langt fremme med planerne for ferieområdet Nordals Ressort. I den forbindelse ville det være særdeles ubelejliget, hvis pressen begyndte at skrive om en kraftig forurening kun godt en kilometer fra ferieparadiset – mente altså kommunaldirektøren. En række eksperter vurderer samstemmende, at kommunaldirektøren hermed groft har overtrådt reglerne. Hvis det er tilfældet, må det naturligvis have konsekvenser. Men allerede nu kan der faktisk fældes en dom over Tim Hansen: Sådan handler en kommunal topchef, der skeler mere til bundlinjen end anstændigheden.

Kolding

Forliget om at lukke Kolding havn er dødt: Nu skrider Socialdemokraterne også

Annonce