Annonce
Kolding

Giften bliver erstattet af fælder

Rottebekæmpelse ved Slotssøen i Kolding

Kolding Kommune er godt på vej mod at nå sin målsætning om slet ikke at anvende gift i rottebekæmpelsen. Mængden af rottegift er ifølge Birgitte Hansen, der er projektleder i strategisk rottebekæmpelse, reduceret med 80 procent de seneste tre-fire år. Et af problemerne med at bruge rottegift er blandt andet, at det går ud over andre dyr end rotterne, nemlig de dyr, der spiser rotterne.

- En undersøgelse har vist, at 95 procent af de rovdyr, som man undersøgte, indeholdt rottegiften, siger Birgitte Hansen.

Rottegiften indeholder et stof som gør, at blodet ikke størkner, og det dør rotten af, men det gør også de dyr, som æder rotten, og det er ikke hensigtsmæssigt.

Kolding Kommune bekæmper aldrig med gift alene, men i nogle tilfælde er det svært at undgå gift.

- På eksempelvis en stor landejendom kan man sagtens sætte fælder op, men man bliver nødt til at supplere med gift. Hvis man ikke gjorde det, skulle man sætte 500 fælder op, siger Birgitte Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Hovborg har fået sin egen øl

Leder For abonnenter

Det ligegyldige alternativ

De entrede dansk politik med kærlighed, dans og et dybfølt ønske om en anderledes måde at drive landet på. Alternativet stormede ind i Folketinget ved valget i 2015 og fik fem procent af stemmerne uden nogen anden dominerende slagplan end at gøre tingene på en alternativ måde. Leder Uffe Elbæk fandt det hele ganske "crazy", og på Nørrebro, hvor partiet fik næsten 18 procent af stemmerne og blev større end Socialdemokratiet, løftede man taget i ekstase og drømte om en ny verdensorden. I dag er festen slut. Et elendigt resultat til folketingsvalget i 2019 sendte partiet ned på tre procent af stemmerne, og man må konstatere, at partiet ingen varige aftryk har sat på dansk politik. Til trods for, at folketingsvalget i juni netop handlede om klima, der jo ellers er et af Alternativets mærkesager. Men dagsordenen er global og har ikke en snus med Alternativets indsats at gøre. Skulle man være i tvivl, kan man konsultere det såkaldte forståelsespapir, der er skrevet af regeringen Mette Frederiksen (S) og dens støttepartier Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten. Her er sat de mest ambitiøse - og måske også uopnåelige - klimamål i historien, men altså uden, at Alternativet har været involveret. Partiet, der om nogen snakkede klima og en ny samfundsindretning, har ikke sat det mindste fingeraftryk på den mest ambitiøse klimadagsorden nogensinde - stærkere bevis for parlamentarisk ligegyldighed findes næppe, og det er sigende, at man ikke har hørt et kvæk fra Alternativet, siden vælgerlussingen i juni. Partiet har i dets korte historie budt på utallige farverige indslag så som en ganske alternativ festkultur, alternativ medarbejderpleje, alternativ ansættelsespolitik i partiet, men alt sammen artigheder fra gemakkerne og ikke fra den politiske scene. Jovist, Alternativet har fået fjernet transseksuelle fra listen over psykisk syge og andre fornuftige ting, men det varige aftryk på dansk politik er det ikke blevet til, og bliver det heller næppe.

Tønder

Over 100 får måtte reddes fra vandmasser på mark

Annonce