Annonce
Esbjerg

Gigantisk byggegrund bliver gjort klar til IKEA i Esbjerg

Folk fra firmaet Damasec er i øjeblikket i færd med at klargøre grunden i Kjersing, hvor IKEA har planer om at opføre et varehus. Foto: Ken Mathiesen

Mistanke om sprængfarlige efterladenskaber fra anden verdenskrig har sendt Balleupfirma til Esbjerg for at klargøre den 55.000 kvadratmeter store grund i Kjersing til IKEA.

Esbjerg: IKEA meddelte forleden, at varehusgiganten har sat opførelsen af varehuset i Esbjerg på hold på ubestemt tid.

Det har således undret esbjergenserne, at de i denne uge har observeret folk i gult arbejdstøj rende rundt på den cirka 55.000 kvadratmeter store grund i Kjersing overfor Biltema og Harald Nyborg.

Der er imidlertid ikke tale om, at IKEA har sluppet grebet i bremsen og lige om lidt begynder at grave ud til fundamentet af Esbjerg-varehuset.

Folkene arbejder for Pedersen Gruppen, som i sidste måned afhændede den store grund til IKEA Danmark, og ifølge direktør Bjarne Pedersen, Pedersen Gruppen, har han som et led i handlen forpligtet sig til at klargøre grunden i form af en såkaldt teknisk due diligence af grunden.

- Det er et led i handlen, hvor man i forbindelse med et grundsalg laver en teknisk undersøgelse af grunden. Her er det aftalt, at vi rent praktisk fjerner rester af metal fra grunden, forklarer Bjarne Pedersen.

Det er et led i handlen, hvor man i forbindelse med et grundsalg laver en teknisk undersøgelse af grunden. Her er det aftalt, at vi rent praktisk fjerner rester af metal fra grunden.

Bjarne Pedersen, Pedersen Gruppen

Ingen bomber

Årsagen til at jorden under grunden rummer metaller, er, at området i Kjersing under anden verdenskrig blev anvendt som depot-område for den tyske værnemagt, som havde den daværende Esbjerg Flyveplads i nærheden.

Flyvepladsen blev brugt af det tyske luftvåben som base og træningsplads for forskellige flyenheder, som primært skulle beskytte den jyske vestkyst og skibstrafikken langs kysten mod angreb fra engelske bombefly. Der er da også for en del år siden fundet en 500 kilo stor bombe fra anden verdenskrig. Bomben var 1,3 meter lang og 60 centimeter i diameter, og da der blev foretaget en kontrolleret sprængning af bomben, rystede den hele Kjersingområdet.

Desuden har der i området været et jernbanespor, og folkene i det gule arbejdstøj fra Ballerupfirmaet Damasec har med deres store metaldetektorer fundet vognhjul fra tog. Til gengæld har de ikke fundet sprængfarlige efterladenskaber fra krigens tid, oplyser folkene.

Damasec er specialiseret i ammunitionsrydning.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Beboere frygter for helbred og sikkerhed: Politikere lover hurtig handling efter kritik af gigant-transporter

Danmark

Søndagens coronatal: 353 nye smittede det seneste døgn

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Haderslev

Mens der var pause: Socialrådgivere fanget på bånd i mindre pæn samtale om en borger

Tønder For abonnenter

Tønder Kommune med i opløbet om ny naturnationalpark: Kritiker frygter dyr vil sulte ihjel

Varde For abonnenter

82-årig kritiserer politikeres mange kasketter: Venstremand tjener 760.000 kroner som politiker og er major i Forsvaret ved siden af

Esbjerg

Det Faglige Hus-boss vil i byrådet: Johnny Nim stiller op for lokalliste i Esbjerg

Kolding

Lærer på Kolding-skole vinder stor pris: Får hæder og en halv million kroner

Sønderborg For abonnenter

Beboer fortsætter kamp mod udlejer af nybyggede boliger: - Jeg forstår godt, at andre flytter

Esbjerg For abonnenter

Kommunal driftschef: Ingen øvre grænse for antallet af mølletransporter

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Aabenraa

Landmænd frygter at solceller kan skade hønsene

Tyskland

Live: Valgprognoser giver lille forspring til SPD - følg gyservalget i Tyskland

Vejen For abonnenter

Idrætscenter vil bygge for 55 mio. kr.: Planlægger feriecenter med 180 senge

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Michael Boris har brugt ni spillere til tre positioner: Har SønderjyskE-træneren fået lagt brikkerne i sit offensive puslespil?

Debat

Det mener JydskeVestkysten om ophævelsen af corona-restriktionerne

Annonce