Annonce
Esbjerg

Gigantisk byggegrund bliver gjort klar til IKEA i Esbjerg

Folk fra firmaet Damasec er i øjeblikket i færd med at klargøre grunden i Kjersing, hvor IKEA har planer om at opføre et varehus. Foto: Ken Mathiesen

Mistanke om sprængfarlige efterladenskaber fra anden verdenskrig har sendt Balleupfirma til Esbjerg for at klargøre den 55.000 kvadratmeter store grund i Kjersing til IKEA.

Annonce

Esbjerg: IKEA meddelte forleden, at varehusgiganten har sat opførelsen af varehuset i Esbjerg på hold på ubestemt tid.

Det har således undret esbjergenserne, at de i denne uge har observeret folk i gult arbejdstøj rende rundt på den cirka 55.000 kvadratmeter store grund i Kjersing overfor Biltema og Harald Nyborg.

Der er imidlertid ikke tale om, at IKEA har sluppet grebet i bremsen og lige om lidt begynder at grave ud til fundamentet af Esbjerg-varehuset.

Folkene arbejder for Pedersen Gruppen, som i sidste måned afhændede den store grund til IKEA Danmark, og ifølge direktør Bjarne Pedersen, Pedersen Gruppen, har han som et led i handlen forpligtet sig til at klargøre grunden i form af en såkaldt teknisk due diligence af grunden.

- Det er et led i handlen, hvor man i forbindelse med et grundsalg laver en teknisk undersøgelse af grunden. Her er det aftalt, at vi rent praktisk fjerner rester af metal fra grunden, forklarer Bjarne Pedersen.

Det er et led i handlen, hvor man i forbindelse med et grundsalg laver en teknisk undersøgelse af grunden. Her er det aftalt, at vi rent praktisk fjerner rester af metal fra grunden.

Bjarne Pedersen, Pedersen Gruppen
Annonce

Ingen bomber

Årsagen til at jorden under grunden rummer metaller, er, at området i Kjersing under anden verdenskrig blev anvendt som depot-område for den tyske værnemagt, som havde den daværende Esbjerg Flyveplads i nærheden.

Flyvepladsen blev brugt af det tyske luftvåben som base og træningsplads for forskellige flyenheder, som primært skulle beskytte den jyske vestkyst og skibstrafikken langs kysten mod angreb fra engelske bombefly. Der er da også for en del år siden fundet en 500 kilo stor bombe fra anden verdenskrig. Bomben var 1,3 meter lang og 60 centimeter i diameter, og da der blev foretaget en kontrolleret sprængning af bomben, rystede den hele Kjersingområdet.

Desuden har der i området været et jernbanespor, og folkene i det gule arbejdstøj fra Ballerupfirmaet Damasec har med deres store metaldetektorer fundet vognhjul fra tog. Til gengæld har de ikke fundet sprængfarlige efterladenskaber fra krigens tid, oplyser folkene.

Damasec er specialiseret i ammunitionsrydning.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Se Danmark: Endelig kom sneen

Debat

Debat: Kostråd – ikke klimaråd

Trekantområdet

Xenia afleverer sine børn for at kunne passe andres: - Folk gør bestemt, hvad de kan

Annonce