Annonce
Billund

Gigantisk hestemekka til 400 millioner kroner kan lande i Vejle: Der skal være plads til restaurant, forretninger og enhver hestesport, du kan komme i tanke om

Foreningen Sydjysk Hestesport blev stiftet, da Billund Trav blev solgt sidste år. Foreningen vil nu etablere en 400 millioner dyr hestearena, som Vejle Kommune er inde i billedet til. Arkivfoto: Torben Glyum
Vejle Kommune er en af fire kommuner, der har afholdt et indledende møde med Sydjysk Hestesport, der vil etablere en splinterny hestearena til 400 millioner kroner.

Vejle: 52-årige Søren Nielsen var mildest talt ulykkelig, da aktionærerne i Billund Trav A/S i september 2020 solgte den legendariske travbane til Lego-familien Kirk Kristiansens holdingselskab Kirkbi A/S.

Kirkbi A/S, der tilbød 58 millioner for travbanen, har nemlig ingen intentioner om at fortsætte travsporten. Det 220.000 kvadratmeter store areal skal i stedet udvikles til et nyt bykvarter.

Søren Nielsen, der er tidligere travkører, var derfor med til at stifte foreningen Sydjysk Hestesport, hvis formål er at få hestesporten tilbage til Sydjylland. Dog i en langt mere eksklusiv grad end tidligere.

Annonce

- Vi vil ikke kun bygge en travbane, da vi ikke tror, det kan overleve i længden. Der skal simpelthen mere til. Vi vil derfor lave en kæmpe arena, der skal rumme samtlige hestesportsgrene i Danmark, fortæller Søren Nielsen, formand for Sydjysk Hestesport.

Vejle i spil

Vejle Amts Folkeblad erfarer, at kampen om hestesportsarenaen står mellem fire kommuner – heriblandt Vejle Kommune.

Sydjysk Hestesport har afholdt et indledende møde med Vejle Kommune, Billund Kommune og Vejen Kommune, mens man både har haft dialog og et lokationsmøde med Kolding Kommune.

Projekt Sydjysk Hestesport

  • Sydjysk Hestesport er en forening, der blev stiftet på baggrund af Kirkbi A/S' opkøb af travbanen i Billund.
  • Foreningens formål er at fastholde travsporten i Sydjylland - ved at etablere en arena, der skal omfatte al slags hestesport.
  • Fire kommuner er i spil til arenaen: Vejle, Kolding, Billund og Vejen.
  • Arenaen skal etableres i flere faser, hvor første fase forventes færdig i sommeren 2024, anden fase medio 2025 og tredje fase medio 2027. Fjerde fase er ikke inkluderet i foreningens nuværende tidslinje.
  • Første fase skal blandt andet indeholde en 1400 meter lang travbane, mens inddragelsen af andre hestesportsgrene er en del af fase to. Tribune, restaurationsbygning, cafémiljøer og øvrige publikumsfaciliteter er inkluderet i tredje fase.

Arenaen, der skal etableres i et område på minimum 40 hektar, skal efter planen udarbejdes i fire faser. I alt løber projektet op i omegnen af 400 millioner kroner.

- Det er et utroligt ambitiøst projekt, og vi har fået rigtigt positive tilbagemeldinger fra de forskellige foreninger inden for hestesport. Når vi er færdige med at fastsætte det endelige budget, skal vi ud at finde pengene. Vi er klar over, at vi skal have fat i de de rigtige investorer, ligesom vi skal i gang med fundraising. Selvom det er mange penge, forholder vi os meget optimistiske, fortæller Søren Nielsen.

- Det er et utroligt ambitiøst projekt, og vi har fået rigtigt positive tilbagemeldinger fra de forskellige foreninger inden for hestesport, siger Søren Nielsen. Foto: Sydjysk Hestesport

Han påpeger, at de tre første faser, der formentlig vil løbe op i en samlet sum på mellem 80 og 85 millioner, er en klar forudsætning for projektets realitet, mens fjerde fase, der vil gøre projektet mere end 300 millioner kroner dyrere, vil være en bonus.

Annonce

Redningsmission

Arenaen, der skal navngives "Sydjysk Hestesport", skal have fundet sin endelige lokation inden jul.

Vi vil lave en kæmpe arena, der skal rumme samtlige hestesportsgrene i Danmark.

Søren Nielsen, formand for Sydjysk Hestesport

Det første, der skal etableres, er travbanen, som skal være 1400 meter lang. Dered bliver den 200 meter længere end den nuværende bane i Billund, der lukker med udgangen af 2021.

- Travløb er vores helt store hobby, og vi har været ekstremt bange for at miste nogen af de aktive, der brænder for sporten. Vi kommer formentlig ikke til at redde dem alle sammen, men vi kommer helt sikkert til at redde en del, siger formanden for Sydjysk Hestesport.

Det er Sydjysk Hestesports forventning, at første løb vil blive kørt i arenaen i sommeren 2024, hvor første fase af projektet forventes afsluttet. Anden og tredje fase skal - efter foreningens nuværende tidslinje - være iværksat i henholdsvis medio 2025 og medio 2027.

Annonce
Billund For abonnenter

Nyt boligkvarter får cirka en kilometer til fremtidig motorvej: Støjberegninger viser, at støjen går til kanten af det tilladte

Danmark

Søndagens coronatal: 591 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Købmand tvunget til lukning: Så inviterede han de lokale til gratis orgie

Kultur For abonnenter

Han ejer både nazi-julekugler og effekter fra KZ-lejre: Franks nyeste køb er et tysk fotoalbum fra besættelsen af Kolding

Sønderjyske Fodbold

Live: Kommer SønderjyskE tilbage på sporet mod FCK?

Aabenraa For abonnenter

Her er ugens bolighandler i Aabenraa

Billund

Efter et kræftforløb lytter behandler mere til sin egen krop: - Vi behandlere giver vores klienter en masse gode råd, men vi glemmer at passe på os selv.

Esbjerg For abonnenter

Amerikanske ejere i gang med rettelak: Stort Esbjerg-firma får slettet sit historiske efternavn

Billund

Ordblinde fortjener tidlig hjælp

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Esbjerg

Heldets kiosk slår til igen: Er du ny Lotto-millionær?

Kultur For abonnenter

- Min fars sygdom har lært mig at være til stede med det besværlige i stedet for at flygte

Erhverv For abonnenter

Børnene fik mor og far lokket med til Tønder: Nu åbner Pia en lingeri-butik i Østergade

Kultur For abonnenter

Anbefaling: Fem krimier til uhyggelig efterårs-læsning

Kolding

Kolding tjener penge på stofmisbrugere: De kommer fra andre kommuner for at få bugt med deres misbrug

Annonce