Annonce
Speedway

Gigantisk speedwaydrama: Holsted går glip af superfinalen

Holsteds Kenneth Bjerre, inderst, styrtede i sine to sidste heats og blev korrekt udelukket. Det blev særdeles kostbart. Slangerup får nu fordel af hjemmebane i superfinalen i næste uge. Foto: sportxpress /Ritzau Scanpix
Årets superfinale i speedwayligaen skal køres i Slangerup. Det blev en kendsgerning meget sent onsdag aften, hvor Holsted lige manglede det afgørende held, da det hele skulle afgøres. Sejren på 43-41 var fem point for lille.

SPEEDWAY: Det tog sin tid, men hold da fast, hvor var det da bare hele ventetiden værd.

Onsdagens topbrag, hvor Holsted og Slangerup skulle have afgjort, hvor den altafgørende superfinale skal køres i næste uge, blev nemlig et drama udover alle grænser.

Slangerup havde en sejr på 47-40 med fra det første møde, så presset var i den grad på Holsted, der skulle hente en tilsvarende stor sejr for at sikre sig retten til at køre den eftertragtede superfinale på egen slagger.

Hjemme på Moldow Speedway Arena indledte Holsted i overbevisende stil og kom foran med 8-4. Dermed var der kun tre point op, men Slangerup slog tilbage og var foran med 19-17 efter de første seks heats.

Men derefter tog Holsted for alvor fat og hentede hele syv heatsejre i træk. Dermed var værterne foran med 39-33 med bare to heats tilbage - og så manglede der altså blot et enkelt point i det samlede regnskab.

Desværre for Holsted gik det skævt til sidst. Både Kenneth Bjerre og René Bach styrtede og blev korrekt udelukket. Det var ikke lige, hvad der var brug for.

Var det ikke sket, var det med stor sandsynlighed gået Holsteds vej, men tingene endte altså ikke med at gå op i en højere enhed for en forrygende kørende Rasmus Jensen og holdkammeraterne.

Onsdagens match var programsat til klokken 18.30, men regnede høvlede ned og i lang tid så det ud som om, at de massive nedbørsmængder ville medføre en aflysning.

Holsted råder dog over banefolk i absolut verdensklasse, og da det ved 20-tiden stoppede med at regne blev banen i løbet af bare tre kvarter gjort klar til en perfekt og hæsblæsende omgang ræs. Det var en helt igennem imponerende indsats af de frivillige klubfolk. Respekt for det.

Den hæsblæsende match sluttede klokken 23.02, og det var med en flok jublende Slangerup-kørere, der altså har hjemmebanefordel onsdag den 18. september, når superfinalen skal køres.

Holsted-kørerne og holdleder Lars Munkedal ærgrede sig noget så gevaldigt. Det var tæt på, men mon ikke det er helt og aldeles glemt, hvis det nu skulle lykkes for Munkedal & Co. at få revanche og vinde superfinalen?

Holsteds point i matchen: Rasmus Jensen 15, Nicolai Klindt 11, Kenneth Bjerre 9, René Bach 8, Sam Jensen 0.

Slangerups point i matchen: Mikkel Michelsen 14, Dawid Lampart 11, Andreas Lyager 10, Emil Pørtner 3, Jonas Seifert 1.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce