Annonce
forside

Gigantmaster vil være en ødelæggende "øjenbæ"

Læserbrev: Vi er meget bekymrede over udsigterne til gigantmaster gennem Varde Kommune og Esbjerg Kommune. Energinets kommende 400 kilovolt højspændingsledning mellem Idomlund over Endrup og ned forbi Ribe til grænsen vil være til gene for vores enestående natur og vores mange borgere og turister i området.

42 meter høje master vil i den grad kunne ses i landskabet. Det harmonerer ikke med følsom natur og landsbyer, vi gerne vil have flere til at flytte til. Når først masterne er rejst, så bliver de ikke fjernet foreløbig. De vil stå der i rigtig mange år og være en "øjenbæ"!

Vi har derfor også på det kraftigste anbefalet Energiministeren og vores to partier, som er en del af forliget, at der arbejdes på en løsning, hvor man graver højspændingsledningerne ned. Vi er opmærksom på, at løsningen er dyrere, men vi finder bestemt alligevel denne løsning mere attraktiv, da vi samlet set gør et stort område fattigere ved en fremtidsudsigt med store gigantmaster.

Gigantmasterne har selvfølgelig det ædle formål, at vi bedre kan afsætte vores vindmøllestrøm. Vi er tilhængere af en fortsat udbygning af den grønne energi, men vi er også af den opfattelse, at den grønne energi fremmes bedre i befolkningen, hvis de rigtige løsninger tages i anvendelse.

Vi håber ved fælles hjælp, på tværs af kommuner og partier, at det lykkes, at der lyttes til opfordringen om at grave højspændingsledningerne ned.

Det er sidste chance for at "råbe" op! Lige om lidt er det for sent, for så er gigantmasterne opført.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Uvenlig behandling af tyskere skal stoppe

Det er en gevinst for den danske del af grænselandet, når tyskere og andre EU-borgere beslutter sig for at købe et hus i Sønderjylland. Sidste år solgte EDC i Rødekro og Nybolig i Padborg i alt 55 huse til udenlandske EU-borgere, hvoraf langt de fleste var tyskere. Det er med til at skabe udvikling i en landsdel, der ellers i mange områder kæmper med faldende befolkningstal. Derfor er det meget bekymrende, at både advokater og ejendomsmæglere i Sønderjylland oplever, at servicen over for de udenlandske huskøbere er blevet forringet i en grad, så det kan risikere at få mulige tilflyttere til at opgive deres forehavende. Den oplevede forringelse er sket i forbindelse med, at den statslige Styrelse for International Rekruttering og Integration siden 1. april har overtaget opgaven med at udstede EU-opholdsbevis til de udlændinge, som vil flytte til Danmark, fordi de er ved at købe et hus i Danmark. Forinden var det Statsforvaltningen, der stod for opgaven. Dengang var oplevelsen hos advokater og mæglere, at udlændingene fra andre EU-lande, inden de flyttede hertil, kunne få det opholdsbevis, der er betingelsen for at kunne gennemføre huskøbet. Men det er ulovligt at gøre det på den måde, mener den statslige styrelse. Den kræver, at udlændingene har bopæl her i landet først, og dermed skal de leje en bolig, før de kan købe én. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bør i en fart finde ud af, om det virkelig kan passe, at det pludselig skal være så besværligt for en EU-borger at købe et dansk hus. Selv om hans styrelse benægter, at der er lavet om på praksis, er der en række kilder, som har fortalt JydskeVestkysten, at behandlingen af sagerne foregik meget smidigere, da det var Statsforvaltningens opgave. Det må kunne lade sig gøre at genskabe den situation, så Danmark igen kan blive opfattet som et venligt værtsland for EU-medborgere, som kan forsørge sig selv og som har lyst til at købe et hus i vores land.

Danmark

Kan have været fatalt for seks mennesker: 44 hoftepatienter har fået infektion på OUH

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];