Annonce
Esbjerg

Gigastævne: Tyske eliteklubber til stævne i Ribe

Jubel hos spillerne hos Ribe HK. Foto: Martin Ravn
Stort elitestævne for ungdomsspillere i håndbold gav masser af tætte kampe og fint kammeratskab. Tre store tyske klubber deltog for første gang.

Ribe: Fremtidens Anja hedder Mette. Det håber hun i hvert fald selv, mens hun går og venter på finalekampen ved det store elitestævne for ungdomsspillerne i Ribe Fritidscenter søndag.

- Mit idol - ja, det tror jeg jo må være Anja Andersen. Jeg er selv bagspiller, venstre back og center.

Mette Nørgård er fra Herning og spiller for klubbens A-hold for U15, og det er hun rigtig glad for.

- Når jeg har trænet, føler jeg mig glad og får ligesom et boost. Jeg går på Herning Eliteskole, og det er en dejlig start på dagen med morgentræning, fortæller hun.

Som 14-årig går hun ikke så meget op i de noget ældre tyske drengespillere, som er med i turneringen i år.

- Men jeg synes, det er fedt, at vi møder nye mennesker, og før semifinalen krammede vi hinanden og sagde, at det havde været gode kampe indtil videre.

Mette Nørgård vil gerne spille mere håndbold i fremtiden, og som mange andre håndboldspillere vægter hun det sociale højt.

- Vi spiller som et hold, vi er sammen. Og hvis vi skaber et godt hold, så får vi også et godt sammenhold. Så synes jeg, det er sjovt at spille håndbold siger hun.

Annonce

ELITESTÆVNE

Elitestævnet i Ribe: 80 hold med spillere fra 13 til 19 år fordelt i tre aldersgrupper.

Deltagerne er gode håndboldspillere, hvoraf nogle er kommende stjerner på ligaholdene.

Ribe HK har arrangeret stævnet i 22 år. Der har før været tyske klubber med, men i år var det de store klubber HSV, Flensburg Handewitt og Kiel. Alle tyske klubber havde hold i finalerne. Til næste år ventes også svenske og norske hold.

Alle kender stævnet

Søndag blev finalekampene spillet i hallerne i Ribe Fritidscenter. Og stemningen ved Ribe Håndboldklubs internationale elitestævne var lige så hed, som varmen udenfor. Stævnets internationale karakter ses af, at der i år var tre af Tysklands største klubber med før første gang - HSV, Kiel og Flensburg.

Det fortæller stævneleder Jesper Larsen, der glæder sig over, at de op mod 1000 spillere, holdledere og trænere er rigtig glade for at komme til det store stævne.

- Det er en succesoplevelse for dem. Det handler ikke kun om at vinde, men også om at være sammen med kammeraterne og om at blive bedre til håndbold, siger stævnelederen.

Han fastslår, at spillerne med de mange hold og de tyske deltagere får rigeligt med sportslige udfordringer, men også er sammen med kammeraterne.

- Alle klubber i Danmark kender vores stævne. Det er landets største forberedelsesstævne til ungdomsdivisionerne.

Og spørger man de unge, er maden også er rigtig god, modstanderne er rigtig gode, og stævnet er så stort, at man får set en masse god ungdomshåndbold.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Kolding

Vej spærret: Store mængder regn giver problemer i Kolding

Annonce