Annonce
Esbjerg

Gigastævne: Tyske eliteklubber til stævne i Ribe

Jubel hos spillerne hos Ribe HK. Foto: Martin Ravn
Stort elitestævne for ungdomsspillere i håndbold gav masser af tætte kampe og fint kammeratskab. Tre store tyske klubber deltog for første gang.

Ribe: Fremtidens Anja hedder Mette. Det håber hun i hvert fald selv, mens hun går og venter på finalekampen ved det store elitestævne for ungdomsspillerne i Ribe Fritidscenter søndag.

- Mit idol - ja, det tror jeg jo må være Anja Andersen. Jeg er selv bagspiller, venstre back og center.

Mette Nørgård er fra Herning og spiller for klubbens A-hold for U15, og det er hun rigtig glad for.

- Når jeg har trænet, føler jeg mig glad og får ligesom et boost. Jeg går på Herning Eliteskole, og det er en dejlig start på dagen med morgentræning, fortæller hun.

Som 14-årig går hun ikke så meget op i de noget ældre tyske drengespillere, som er med i turneringen i år.

- Men jeg synes, det er fedt, at vi møder nye mennesker, og før semifinalen krammede vi hinanden og sagde, at det havde været gode kampe indtil videre.

Mette Nørgård vil gerne spille mere håndbold i fremtiden, og som mange andre håndboldspillere vægter hun det sociale højt.

- Vi spiller som et hold, vi er sammen. Og hvis vi skaber et godt hold, så får vi også et godt sammenhold. Så synes jeg, det er sjovt at spille håndbold siger hun.

Annonce

ELITESTÆVNE

Elitestævnet i Ribe: 80 hold med spillere fra 13 til 19 år fordelt i tre aldersgrupper.

Deltagerne er gode håndboldspillere, hvoraf nogle er kommende stjerner på ligaholdene.

Ribe HK har arrangeret stævnet i 22 år. Der har før været tyske klubber med, men i år var det de store klubber HSV, Flensburg Handewitt og Kiel. Alle tyske klubber havde hold i finalerne. Til næste år ventes også svenske og norske hold.

Alle kender stævnet

Søndag blev finalekampene spillet i hallerne i Ribe Fritidscenter. Og stemningen ved Ribe Håndboldklubs internationale elitestævne var lige så hed, som varmen udenfor. Stævnets internationale karakter ses af, at der i år var tre af Tysklands største klubber med før første gang - HSV, Kiel og Flensburg.

Det fortæller stævneleder Jesper Larsen, der glæder sig over, at de op mod 1000 spillere, holdledere og trænere er rigtig glade for at komme til det store stævne.

- Det er en succesoplevelse for dem. Det handler ikke kun om at vinde, men også om at være sammen med kammeraterne og om at blive bedre til håndbold, siger stævnelederen.

Han fastslår, at spillerne med de mange hold og de tyske deltagere får rigeligt med sportslige udfordringer, men også er sammen med kammeraterne.

- Alle klubber i Danmark kender vores stævne. Det er landets største forberedelsesstævne til ungdomsdivisionerne.

Og spørger man de unge, er maden også er rigtig god, modstanderne er rigtig gode, og stævnet er så stort, at man får set en masse god ungdomshåndbold.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Garden på den kommunale finanslov

Der er jo ikke ligefrem, fordi pengene hænger på træerne, når det gælder økonomien i Vejen Kommune. I torsdagsavisen bragte vi her i avisen historien om, at Vejen Garden kan se frem til et tilskud på 75.000 kroner. Det blev politisk bestemt på det seneste møde i Udvalget for sundhed, kultur og fritid. Næppe var avisen på gaden denne grå og triste torsdagsmorgen, før en læser var i røret for at gøre opmærksom, at vi ikke skal længere tilbage end ved budgetvedtagelsen i november, da Vejen Byråd godkendte et budget med nedskæringer på ældreområdet. Hvordan kunne det så være rimeligt at bevilge penge til noget, der ikke ligefrem er velfærd? Holdningen fra vedkommende læser er taget til efterretning, og den pågældende blev også opfordret til et debatindlæg. Men der blev takket nej. Det var alene holdningen, der skulle afleveres. Der kan sagtens være dem, som ser en sådan bevilling i et kritisk lys, når politikerne i forbindelse med budgettet vedtager nedskæringer på eksempelvis ældreområdet. Ikke desto mindre så er holdningen herfra entydig; Det er altså at blande æbler og pærer. Det ville være alt for let – og også forkert – at sige nej til et kulturelt fyrtårn, som Vejen Garden vitterlig er, fordi der nu engang er foretaget nedskæringer på andre områder. Gardens præstationer i ind- og udland er indiskutable – og har været det i en endog ganske lang årrække. Vejen Gardens talentfulde unge og erfarne kræfter har adskillige gange været på podiet rundt omkring, og alene de mange danske mesterskaber, som er hentet hjem, vækker begejstring. Der skal for mange såmænd ikke mere til, end at garden trækker op ved et arrangement, før stoltheden melder sig. Det er ikke kun herhjemme, at Vejen Garden nyder respekt. Det gør garden også i udlandet, og forude venter eksempelvis deltagelse ved Berlin Tattoo senere i år samt EM i Rastede i 2021 og medvirken i Bremen Tattoo ligeledes i 2021. Garden er med til at sætte Vejen på kortet – også internationalt. Det hører ligeledes med, at Vejen Garden langt fra kun er de talentfulde drenge og mænd, som udgør fællesskabet. Bag garden er der et effektivt og travlt bagland, som med en stor frivillig indsats arbejder på at skabe de bedst mulige betingelser og rammer for, at garderne kan udfolde deres talenter. At der skal bruges penge på professionelle instruktører viser blot, at Vejen Garden er kommet op i en liga, hvor det koster at være med. Derfor er der ikke noget at indvende imod, at garden er kommet på den kommunale finanslov. GOD SØNDAG

Annonce