Annonce
Sønderborg

Gigthospitalet bliver bolig for seniorer og børnefamilier

Får man lejlighed her, bliver det med havudsigt. Det tidligere gigthospitalet i Gråsten ligger ved havnen. Arkivfoto: Timo Battefeld
Grønnely har købt de tomme hospitalsbygninger i Gråsten. Her skal indrettes 60 lejligheder primært til ældre og børnefamilier.

Sønderborg: Bygge- og boligudlejningsfirmaet Grønnely A/S er den nye ejer af det tidligere gigthospital i Gråsten.

Som JydskeVestkysten fortalte forleden, er det lykkedes statens ejendomsselskab, Freja Ejendomme, at afhænde bygningerne knap to år efter, at Gigtforeningen flyttede patienter og ansatte til et nyt gigthospital i Sønderborg.

Nu oplyser sælger og køber i fælles pressemeddelelse, hvad bygningerne i Gråsten skal bruges til: Lejligheder, der er tilpasset det grå guld og børnefamilier.

Annonce

- Vi vil omdanne de eksisterende bygninger til eksklusive og moderne seniorboliger med respekt for ejendommen og historikken. Vi bevarer naturligvis alle bygninger og renoverer indvendigt med det formål at præsentere nogle af Gråstens bedste seniorboliger med den smukkeste placering og bedste udsigt i hele byen, siger Peder Blak, administrerende direktør hos Grønnely.

Særlig historik

Grønnely overtager en hovedbygning, der blev opført som kurhotel i 1883 og senere ombygget til hospitalsdrift. Samt diverse andre bygninger inklusiv et varmtvandsbassin på en 8700 kvadratmeter stor grund.

Peder Blak er begejstret for både bygninger og beliggenhed:

- Vi er meget stolte over at være den nye ejer af den her smukke ejendom. Det er helt særligt at overtage et sted med så meget historik og atmosfære, siger han.

Hverken køber eller sælger ønsker at oplyse salgsprisen.

Ifølge Grønnelys PR-chef Maria Krüger Torp satser firmaet på, at de første lejere kan flytte ind i løbet af første kvartal 2022. Der skal indrettes lidt flere end 60 lejligheder, og arbejdet går i gang, når Grønnely fra 1. september har overtaget ejendommen.

Annonce

To opgaver afsluttet

Med Grønnelys køb af gigthospitalet er Gråsten Andelsboligforening ude af billedet. Boligforeningen nåede ikke at præsentere et færdigt projekt for en ombygningen.

Per Kondrup, salgschef i Freja Ejendomme, glæder sig på Gråstens vegne til, at der igen kommer liv i bygningen:

- Der er ingen tvivl om, at denne flotte ejendom med den fantastiske beliggenhed ved vandet kan noget helt særligt. Vi ser frem til at følge ejendommens udvikling, siger han.

Staten er nu lykkedes med både at få solgt Augustenborg Slot og gigthospitalet. På salgslisten i Sønderborg Kommune er nu kun bygningerne til en tidligere frugtplantage i Havnbjerg, der har afgivet jord til den nye Oksbøl Skov.

Grønnely

Grønnely står bag lignende projekter i Nykøbing Falster, Gilleleje og Ejby. I Sønderborg har firmaet indrettet lejligheder i det tidligere indkøbscenter i Ulkebøl.

Firmaet er stiftet i 2001 med fokus på genbrug af ejendomme, der ikke længere er i brug, og med genvækst, som sørger for, at varmen bliver genanvendt.

Annonce
Sønderborg For abonnenter

Aases afrikanske drøm: Bygger skoler og kører motorcykel, inden hun skal videre i universet

Danmark

Lørdagens coronatal: 749 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Linda er en af de irriterende pårørende: Datter på 70 insisterer på at blive hørt om sin mors behandling

Aabenraa For abonnenter

Deres største overskud nogensinde: Stort møbelhus har ansat 20 nye medarbejdere for at kunne følge med

Aabenraa

Michael tog en maraton i Lillebælt: Svømmede fra Aabenraa til Assens på 14 timer

Kultur

Ventelisten til populær sauna vokser og vokser: - Jeg vil hellere end gerne åbne op

Sydjylland For abonnenter

Der er lige nu ekstremt tørt i Syd- og Sønderjylland: Landmænd står med kæmpe udgifter på grund af det vilde vejr

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Sønderborg

Damerne strålede, skålede og skrålede

EfB

Patrick Schmidt og de andre angribere får ny konkurrent: EfB henter stortalent til angrebet

Danmark

Lørdagsbilister kan forvente trafikklumper og kødannelse

Aabenraa

Foder, stalde og udstyr er skyllet væk i de enorme vandmasser: Sønderjysk par samler ind til de katastroferamte dyr i Tyskland

Kultur For abonnenter

Ny sommerserie med borgmesterkandidaterne om alt det, der ikke handler om politik: Villy Søvndals bedste oplevelse i en bil var, da ambulanceredderne sagde "nu er det veloverstået"

Tønder

Politiet havde den store bødeblok fremme til biltræf på Rømø

Annonce