Annonce
Sønderborg

Gigthospitalet udskyder flytning fire uger før planlagt flyttedag

I foråret forventede man, at blandt andet nybygningen her var færdig 1. oktober. Den skal rumme gigthospitalets varmtvandsbassin og omklædningsrum, men mangler stadig en del detaljer. Nu forsinkes også andre dele af hospitalet. Arkivfoto: Birthe Juul Mathiasen

Færdiggørelsen af det nye gigthospital i Sønderborg er midlertidig stoppet. En underleverandør har forladt byggepladsen.

Sønderborg: 115 medarbejderne på Kong Christian X's Gigthospital i Gråsten fik onsdag morgen at vide, at hospitalets flytning til Sønderborg er udskudt. Det nye gigthospital ved Sønderborg Sygehus når ikke at blive færdig til indflytning mellem jul og nytår.

Årsagen er ifølge gigthospitalets direktør Thue Hvorslev, at en af underleverandørerne har forladt byggepladsen i forbindelse med en betalingsstandsning. Det skete i fredags.

Hvilket firma ønsker direktøren ikke at udtale sig om. Og hvad det betyder for færdiggørelsen af det nye gigthospital i Sønderborg har han endnu ikke overblik over.

- Men vi er nødt til at udskyde flytningen. Der bliver ikke lavet noget i dele af hospitalet, og hvor længe det vil stå på, ved jeg ikke, fortæller han.

Flyttebilerne er ellers bestilt. Det samme er senge og inventar til 28 enestuer, undersøgelsesrum og kontorer.

Annonce

Knap 6.000 kvadratmeter

Gigtforeningen overtager 5.500 kvadratmeter på Sønderborg Sygehus fordelt på stuetage, første- og anden sal i det sydlige sygehustårn. Dertil kommer en del af sygehusets oprindelige træningsområde. Rubow Arkitekter har tegnet det nye gigthospital med indvendig havegang mellem sygehustårn og en ny tilbygning på 400 kvadratmeter til nyt varmtvandsbassin.

Rambøll styrer byggeriet, der også involverer en række underleverandører.

Ikke første gang

Thue Hvorslev forventer, at han inden ugens udløb kan informere medarbejderen om en ny flyttedato.

- Vi har heldigvis lov at blive boende i Gråsten januar ud. I det nye hospital er første og anden sal stort set klar, så det handler om at få det sidste færdiggjort så hurtigt som muligt.

"Det sidste" drejer sig om stueetagen, der rummer blandt andet kontorer, forskningsafdeling, reception og varmtvandsbassin.

Det er ikke første gang, at færdiggørelsen af byggeriet er blevet udskudt. Oprindeligt var det planen, at gigthospitalet skulle have overtaget en del af Sønderborg Sygehus 1. oktober 2016, så indflytningen kunne sket sidst på året 2017.

Men de endelige aftaler med hovedentreprenør og underleverandører trak ud, og da om- og tilbygningen kom i gang, viste det sig hurtigt, at jorden under den nye tilbygning til varmtvandsbassin var forurenet. Dato for ibrugtagning blev da rykket til sidst i 2018, men nu må den altså flyttes - igen.

JydskeVestkysten har mere om sagen senere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce