Annonce
Sport

Gigtsygdom motiverer Caroline Wozniacki

Dan Hamilton/Ritzau Scanpix
Tennisspilleren Caroline Wozniacki bruger sin kroniske leddegigt som motivation på og uden for banen.

I 2018 fortalte Caroline Wozniacki, at hun havde fået konstateret leddegigt og var kommet i behandling for sygdommen.

Den danske tennisstjerne føler dog, at hun har formået at vende den kroniske sygdom til at blive motivationsfaktor. Det siger hun til Ekstra Bladet forud for årets sidste grand slam, US Open.

- Det er det helt sikkert, siger hun.

- Min læge synes, det er rigtigt fedt, for det er første gang, de har set en person med leddegigt spille på så højt niveau. De synes, det er fantastisk at have sådan en som mig som testkanin. De kigger nøje på, hvad der fungerer for mig.

Uden for banen oplever hun, at hun kan være en rollemodel for unge mennesker, der døjer med de samme problemer i hverdagen.

- De kan for eksempel sige eller skrive til mig: "Jeg kan ikke komme ud af sengen om morgenen, når jeg er hårdt ramt, men når jeg ser, at du gør dine ting, så motiverer det mig".

Den nu 29-årige Wozniacki har vundet en enkelt turnering, siden hun fik konstateret sygdommen sidste år. Det gjorde hun få måneder efter i China Open.

I 2019 har det til gengæld knebet med at finde topniveauet for Wozniacki, der tager hul på US Open tirsdag aften dansk tid.

Her møder danskeren kinesiske Yafan Wang på Grandstand, som er anlæggets tredjestørste bane med plads til godt 8000 tilskuere.

Kampen er den tredje på banen efter klokken 11 lokal tid, hvilket svarer til klokken 17 i Danmark.

Danskeren er seedet som nummer 19 i turneringen, mens Wang er useedet.

/ritzau/

Annonce
Ekstra Bladets interview med Caroline Wozniacki
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Sådan undgår du at få coronavirus: Tag bare til Norditalien, men kram ikke en italiener

Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Annonce