Annonce
Varde

Gitte er klar til første udstilling på galleri

Gitte Degnemark har malet oven på aviser og viser resultatet på fødeøen Fyn.

ALSLEV/KORINTH: Gitte Degnemark , 42 år, sygeplejerske fra Vibæk ved Alslev, er nu klar med sin første galleri-udstilling. Hun er malekunstner i sin fritid, og udstillingen tager blandt andet udgangspunkt i aviser - eksempelvis JydskeVestkysten.

Det er næppe tilfældigt, at hendes første udstilling finder sted i fynske Korinth ved Fåborg.

- Det er min hjemegn, og hele min familie bor der, siger Gitte Degnemark, som fredag brugte dagen på at pakke bilen.

- Det er helt nyt med en galleriudstilling. Alt, hvad jeg skal gøre, er at komme med billederne, så sørges der for resten. Det har jeg aldrig prøvet før, siger Gitte Degnemark.

Hun viser et maleri, som hun har lavet på forsiden af JydskeVestkysten dagen efter terrorangrebet i Bruxelles. Man kan skimte den oprindelige overskrift "Verden sørger med Bruxelles".

Man kan også se dele af billedet, mens Gitte Degnemark oven over har malet en kvinde i det belgiske flags farver.

- Billedet rummer flere lag, siger hun.

Hun arbejder i øvrigt også som scenemester for 7-kanten sammen med Bjarne Refstrup.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Kolding

Død mand blev glemt i sin lejlighed: Ingen vil tage ansvaret

Annonce