Annonce
Varde

Gitte fra Alslev fik et ja fra Bent Fabricius-Bjerre kort før hans død

Gitte Degnemark fik positiv respons fra Bent Fabricius-Bjerre. Nu er hun næsten færdig med portrættet. Foto: Morten Nielsen
Selv om den kendte komponist var syg, var han meget positiv over for projekt, der skal vise København gennem en jysk-fynsk kunstners blik.
Annonce

Alslev: Billedkunstner Gitte Degnemark anede selvfølgelig ikke, at Bent Fabricius-Bjerre var ramt af leukæmi, da hun kontaktede ham i maj/juni for at få lov til at lave et portræt af den store, danske komponist.

Men Bent Fabricius-Bjerre sagde straks  ja til at medvirke i en udstilling, som Gitte er ved at forberede.

- Jeg var senest i kontakt med Bent Fabricius-Bjerre to uger før hans død, siger Gitte Degnemark.

95-årige Bent Fabricius-Bjerre døde i slutningen af juli af leukæmi, men var meget positiv over for Gitte Degnemarks projekt. Dog har de kun haft kontakt via mail.

Annonce

Hun udstiller i hovedstaden

Den 46-årige kunster fra Alslev ved Varde er nemlig i gang med at fremstille værker til hendes første soloudstilling i hovedstadsområdet. Den skal finde sted i oktober på Galleri Knud Grothe i Charlottenlund - ikke så langt fra Bent Fabricius-Bjerres bopæl i Hellerup nord for København.

Gitte Degnemark bor i en landejedom uden for Alslev ved Varde. Hun spiller selv klaver og andre instrumenter. Foto: Morten Nielsen

Udstillingen kommer til at handle om København og omegn set med Gitte Degnemarks fynsk-jyske blik. Gitte Degnemark stammer fra Odense-området, men kom til Varde-egnen for snart 21 år siden, da hendes mand Søren Degnemark fik job på Varde Kaserne.

Gitte Degnemark spiller selv klaver, så for hende var det naturligt, at Bent Fabricius-Bjerre skulle med på udstillingen.

- Jeg har spillet mange af hans melodier, siger Gitte Degnemark, som ikke lægger skjul på, at hun virkelig kunne have drømt om at spille "Forelsket i Købehavn" firehændigt med Bent Fabricius-Bjerre til ferniseringen. Men sådan skulle det ikke gå.

Annonce

Debut som solokunstner i kbh

- Det er første gang, jeg har en soloudstilling i hovedstaden, siger Gitte Degnemark.

Hun forsøger at indfange en københavnerstemning på malerierne, blandt andet ved hjælp af et foto fra 1895 af Kongens Nytorv, som en fotoklub har stillet til rådighed.

Gitte Degnemark har malet mennesker som Dan Turell, Dirch Passer, Helle Virkner og Storm P ind i kulissen - det gamle foto. Værket bliver næsten fire meter bredt.

Annonce

Portræt af AP Møller

Der bliver også billeder af catwalk til Copenhagen Fashion Week og et maleri af Arnold Peter Møller, skibsrederen bag A.P. Møller/Mærsk til den kommende udstilling i Charlottenlund.

- Jeg har inviteret A.P. Møllers barnebarn Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla til ferniseringen, fortæller Gitte Degnemark.

Hun ved  endnu ikke, om barnebarnet tager imod denne invitation.

I oktober er Gitte Degnemark klar med en udstilling i Charlottenlund nord for København. Foto: Morten Nielsen

Fernisering

Der er fernisering på Gitte Degnemarks udstilling med et københavnsk tema den 17. oktober.

Gitte Degnemark har i de senere år slået sig fast om kunstner.

Men hun er også kendt for at lave dekorationer til Varde Sommerspil, som var coronaudsat i år.


Det er første gang, jeg har en soloudstilling i hovedstaden

Gitte Degnemark
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Corona sender en hel skole hjem: 500 elever må tidligst komme i skole igen på tirsdag

Danmark

Lyt til Danmark fortæller: Journalist Kasper Løvkvist var øjenvidne til grædende statsminister - hør hans oplæsning her

Annonce