Annonce
Udland

Giuliani: Jeg har aldrig benægtet aftale med Rusland

- Ikke et eneste bevis knytter USA's præsident til hackerangreb på Demokraterne, siger Rudy Giuliani.

Præsident Donald Trumps advokat, Rudy Giuliani, siger, at han aldrig har sagt, at der ikke findes en hemmelig aftale mellem Trumps valgkampstab og Rusland.

- Der er imidlertid ingenting som tyder på, at præsidenten selv var involveret i en sådan aftale, hævder advokaten.

- Der er ikke et eneste bevis, som knytter USA's præsident til den eneste forbrydelse, som kan begås på det område: nemlig at hjælpe russerne med at hacke Demokraternes partiapparat, siger Giuliani.

Udtalelserne, som blev fremsat i et interview med CNN onsdag, kommer, efter at både The New York Times og The Washington Post har bragt opsigtsvækkende artikler om den såkaldte Rusland-sag. Den efterforskes af den særlige anklager Robert Mueller.

The Washington Post skriver, at Trump har gjort sig usædvanlig stor umage med at holde indholdet af sine samtaler med den russiske præsident, Vladimir Putin, hemmelige for alle.

Trump skal ifølge avisen have beslaglagt noter, som hans tolk tog på et møde med den russiske leder. Samtidig instruerede han tolken i ikke at drøfte indholdet af samtalerne med andre embedsmænd, lyder det.

Ifølge The New York Times indledte det amerikanske forbundspoliti, FBI, i 2017 en efterforskning for at få klarlagt, om Trump arbejdede for Rusland. Undersøgelsen blev sat i værk, efter at præsidenten havde afskediget den daværende FBI-chef James Comey.

Trump selv insisterede dagen før Giulianis kommentar igen på, at han aldrig har arbejdet for Rusland.

Trumps og Giulianis kommentarer kommer, mens Muellers efterforskning fortsætter i baggrunden - muligvis med en afslutning inden for nogle måneder.

Der er rejst sigtelser i forbindelse med efterforskning. Flere personer har erkendt skyld - blandt dem præsidentens første sikkerhedsrådgiver, Michael Flynn, den tidligere valgkampchef Paul Manafort og Trumps egen tidligere advokat Michael Cohen.

Manafort har indrømmet, at han delte data fra meningsmålinger med en russer under valgkampen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce