Annonce
Læserbrev

Giv småbørnsforældre mulighed for mere barsel og senere vuggestuestart

Læserbrev: Alle som én har vi på den ene eller anden måde oplevet en ændret hverdag på grund af COVID-19. Er det ikke os selv, der har arbejdet hjemmefra, har det været vores børn, der ikke kan komme i skole eller børnehave. Nu ser det ud til, at der er lidt lys for tunnelen. Desværre er der også malurt i bægret.

I Esbjerg Kommune har genåbningen betydet, at flere institutioner har været nødsaget til at begrænse adgangen af børn. Nogle få familier har fået afvist pasning af børnene. Opstarten i vuggestue og dagpleje er forbundet med usikkerhed og utryghed, fordi man som forældre er begrænset i indkøringen. Der er ingen tvivl om, at de ansatte i daginstitutionerne trækker et tungt læs lige nu. Derfor vil SF give småbørnsforældre mulighed for at forlænge barselsorloven for at lette presset på institutionerne.

Det giver forældrene mulighed for at vente med indkøring til efter sommerferien. Så har vuggestuerne bedre rum til at tage sig af de børn, der har et pasningsbehov samtidig med, de også har flere opgaver end normalt på grund af de strenge hygiejnekrav. Ordningen skal være frivillig for forældrene. De, som forlænger barselsorloven, skal kompenseres svarende til dagpengesats. Forældre med småbørn, hvis barsel slutter fra 1. maj og frem, får ret til at forlænge deres barsel til den 1. september 2020.

Strækker den forlængede barselsperiode sig over sommerferien, bliver det et krav, at mindst tre af ugerne afholdes som almindelig arbejdsgiverbetalt ferie.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Voldsom bilbrand vækkede beboere

Annonce