Annonce
Danmark

Giv vaccinerne til de unge

Annonce

Det er jo ikke til at holde ud at se på. Jeg har tre døtre, der lige om lidt skal i gang med deres andet forsømte corona-forår. De er 16, 19 og 23 år.

Den første har været sendt hjem fra efterskole i en måned. Den anden sidder og er ved at gøre sin studentereksamen færdig med online-undervisning. Og den tredje har taget et års orlov efter sin bachelor i kinesisk og skulle have været ud i den store verden for at samle kræfter til sidste etape af uddannelsen.

Men så var det verden lukkede ned. Og sammen med den lukkede alle festerne, fredagsbaren og fornøjelserne.

Helt fint er det selvfølgelig, at det er de gamle og sundhedspersonalet, der får de første stik, så de kan vende tilbage til de liv, de havde før coronaen.

Men for pokker, det er jo de unge, der har brug for at komme ud at være sammen med andre og få prøvet nogle relationer af - også af den slags, hvor der ikke kan være mundbind og to meters afstand.

Min gode kollega, chefredaktør Rikke Dal Støttrup fra ALT for damerne, skrev sådan her forleden på sin facebookprofil i anledning af sin datters 20-års fødselsdag: ”I omtrent en femtedel af sin ungdom har hun levet som en 70-årig; uden fester og gang i den, men med masser af hjemmestrik og familietid. Hun har udvist samfundssind og snusfornuft nok for et helt liv, og jeg ville ønske, jeg kunne give hende et stik i armen i fødselsdagsgave og sætte hende fri, så hun ikke misser endnu et forår”.


Det er jo de unge, der har brug for at komme ud at være sammen med andre og få prøvet nogle relationer af - også af den slags, hvor der ikke kan være mundbind og to meters afstand.

Fra klummen


Men før det bliver de unges tur er der altså 1,5 millioner danskere fra risikogruppen plus øvrige personer fra sundheds-, ældre-, og udvalgte dele af socialsektoren der skal stikkes. Det fremgår af Sundhedsstyrelsens "Planlægningsgrundlag for første fase af vaccinationsindsatsen".

Den beslutning kan man selvfølgelig ikke være uenig i, uden samtidig at være uenig med selveste Søren Brostrøm.

Det er alligevel bare sådan, at for mange af os over 50 gør det ikke så meget, at man går glip af en barnedåb eller et par konfirmationer i løbet af et år. Det kan nærmest være en befrielse.

Men at se Danmarks ungdom udleve sit livs forår på Teams, Zoom og Netflix er måske ikke bare ved at skabe den første generation af unge med to forsømte forår i bagagen. Det er også ved at skabe den første generation af forældre, der ville ønske, at de unge var vildere end de har mulighed for at være lige nu.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce