Annonce
Kultur

Give Open Air aflyser for andet år i træk: Kan ikke lave overskud med de gældende restriktioner

GOA 2021 er - som forventet - desværre aflyst, da det er praktisk meget svært at gennemføre festivalen med de regler myndighederne just har udstukket. Men man vender frygteligt tilbage i juni 2022. Foto: Jim Hoff
Det gik som alle frygtede: Give Open Air 2021 må aflyse dette års udgave af 'Danmarks hyggeligste havefest' for andet år i træk. Man kan ikke se det praktisk muligt at gennemføre musikfestivalen under de nye restriktioner, som myndighederne just har udstukket.

GIVE: Danmark er under normale omstændigheder kendt som et land, der næsten har flere musikfestivaler, end vi har folketingspolitikere. Men for andet år i træk kan danskerne godt lade festtøjet blive hjemme hen over sommeren, for efter at myndighederne mandag aften slap de nyeste restriktioner/genåbningsmuligheder omkring musikfestivaller løs, ligner det igen i år en totalaflysning af danskernes yndlingssport.

Således også i Give, hvor byens faste årlige festlige samlingspunkt, Give Open Air, må kaste håndklædet i ringen, efter at det er blevet meldt ud, at der maksimalt må være 2000 gæster ved en festival, og at disse skal dels op i zoner af 200 personer.

Der er af brandmyndighederne givet plads til 3500 personer ved Huset og i Gullestrups Have i Give, men pladsen foran scenen er i forvejen trang, så den påbudte zoneopdeling med 200 gæster pr. zone med behørig afstand mellem zonerne umulig gør, at festivalen kan gennemføres.

Annonce

Praktisk umuligt at gennemføre

Det er den konklusion, man er kommet frem til i Open Airs bestyrelse efter et hastemøde tirsdag morgen.

- Kravene om zoneopdeling umuliggør, at vi kan gennemføre vores festival. Vi tror heller ikke på, at det er muligt at lave et overskud med de her restriktioner, så alt i alt har vi besluttet at aflyse 2021 og udskyde festen til 2022, konstaterer Lise Andreasen, der er formand i Give Open Air.

Har man købt billet i 2020, skal man endelig beholde den, da den kan bruges igen i 2022, og hvis man ikke vil med til musikfesten i juni i 2022, kan man få pengene refunderet.

- Vi håber, da at alle vælger at beholde deres billet, men hvis man eksempelvis ikke kan møde op i 2022, er det jo forståeligt nok, at man gerne vil have sine penge tilbage, siger Lise Andreasen, der forventer, at man kan melde den nye dato ud for Open Air 2022 om cirka 14 dage.

Annonce

Tør vi? Tør vi ikke?

Det er naturligvis med vemod, at man igen må aflyse 'Danmarks hyggeligste havefest', og samtidig har der også været en række ambivalente følelser i spil omkring aflysningerne.

- Vi vil jo rigtig gerne tilbyde borgerne i Give og omegn en rigtig god og hyggelig fest, for vi trænger da i den grad til at komme ud og more os. Omvendt kunne man også frygte, at folk vil holde lidt igen, måske endda være lidt forskrækkede i forhold til at gå til festival i starten af juni på bagkant af coronapandemien. Dertil kommer også, at det måske kan virke provokerende på nogle, at vi inviterer til musikfestival nu, så derfor har vi ikke været i tvivl om, at det skulle aflyses, forklarer Lise Andreasen.

Hun er nu i tæt kontakt med Erhvervsstyrelsen i forhold til, at man kan få kompensation, ligesom de aflyste musikere naturligvis også skal kompenseres via regeringens hjælpepakker.

- Vi har heldigvis rigtig god hjælp til de her komplicerede kompensationsansøgninger fra Hanne Lund fra Lund Erlings Lunds Revisionsfirma, og musikerne samarbejder også rigtig fint med os, så vi håber på det bedste, siger Lise Andreasen.

Hun understreger at man allerede nu glæder sig til at levere et brag af en "tredobbelt" musikfest i 2022, hvor alt det forsømte skal indhentes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Kongeskibet satte et kulinarisk punktum for 101 års genforening

Sport

En ærlig Kasper Hjulmand: Vi skulle aldrig være gået på banen igen med chokerede spillere

Danmark

Helena blev kun 20 år: 'Mor, jeg har glemt mit træningstøj, jeg vender lige om nu og henter det', og så blev der helt stille

Sønderborg

Gense videoen: Dronningen holder reception på Kongeskibet i Sønderborg

Annonce