Annonce
Aabenraa

Giver mændene baghjul: Mudderløb for kvinder udsolgt på et døgn

Kvinderne står i kø for at deltage i Ladies Mud Race i Aabenraa. Arkivfoto: Nils Svalebøg
Ladies Mud Race kommer næste år til Aabenraa for første gang, og tilmeldingerne vælter ind.

Aabenraa: Den første dag i december klokken 12.00 blev de første 675 billetter til løbet Ladies Mud Race i Aabenraa sat til salg. Det var de ikke længe, for i løbet af et døgn var de revet væk, og det kommer noget bag på arrangørerne, da det er første gang, at løbet bliver afviklet i Aabenraa.

- Det er gået meget stærkt, og vi havde ikke regnet med, at billetterne blev udsolgt så hurtigt, men kvinderne er tydeligvis hurtigere på tasterne end mændene, siger Peter Sølvhøj, der er formand for Aabenraa Firma & Senior Idræt.

Ladies Mud Race i Aabenraa bliver holdt om formiddagen lørdag den 3. oktober næste år, og om eftermiddagen finder løbet Xtreme Mandehørm sted på samme bane men en lidt længere rute. Her er tilmeldingerne ikke strømmet ind i samme tempo.

- Tilmeldingerne til Xtreme Mandehørm går knap så hurtigt, men det skal nok komme, siger Peter Sølvhøj.

Annonce
Det er gået meget stærkt, og vi havde ikke regnet med, at billetterne blev udsolgt så hurtigt.

Peter Sølvhøj, formand for Aabenraa Firma & Senior Idræt

Stadig pladser at få

For de kvinder, der endnu ikke har sikret sig en billet til Ladies Mud Race, er der dog håb forude. Billetterne bliver nemlig solgt efter et koncept, der betyder, at de første 75 procent af billetterne bliver udbudt i december, mens de sidste 25 procent bliver sat til salg den 1. januar klokken 12.00.

Det betyder, at der stadig er 225 billetter tilbage, da det maksimale deltagerantal er 900.

- Vi er ret sikre på, at de sidste billetter også bliver solgt, siger Peter Sølvhøj.

Ladies Mud Race er ikke kun et løb med masser af udfordrende forhindringer. Om aftenen er der mulighed for spisning i Sønderjyllandshallen i Aabenraa, og her er tilmeldingerne også væltet ind.

- På nuværende tidspunkt har vi modtaget 120 tilmeldinger til kvindernes spisning. Det er usædvanligt højt i forhold til andre byer, hvor der også bliver holdt Ladies Mud Race, siger Peter Sølvhøj.

Til spisningen i Sønderjyllandshallen er der plads til 300 kvinder, men de bliver ikke alene om det hele aftenen. I et andet lokale i Sønderjyllandshallen bliver der nemlig dækket op til nogle af deltagerne fra Xtreme Mandehørm, og omkring klokken 21.30 får de to køn mulighed for at feste sammen.

Ladies Mud Race

Ladies Mud Race og Xtreme Mandehørm i Aabenraa bliver arrangeret af Aabenraa Firma & Senior Idræt.

Begge løb finder sted lørdag den 3. oktober næste år.

Kvinderne skal løbe omkring otte kilometer, mens mændenes rute er på godt 12 kilometer.

Ladies Mud Race bliver også holdt i Fredericia, Slagelse, Odense, Hillerød, Aarhus og Aalborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Bander har kun fortjent foragt

Det er en politisk dom, der fredag faldt ved byretten i København, mener Loyal to Familia. Det er selvfølgelig noget vrøvl. Men det kan egentlig ikke undre, at bandemedlemmerne med deres systematiske lovovertrædelser ikke har respekt for, at vi lever i en retsstat. Her er det heldigvis sådan, at det er uafhængige domstole, der frikender eller dømmer de tiltalte. Fredag var dommen, at et midlertidigt politiforbud mod Loyal to Familia blev gjort permanent, og at banden blev opløst som forening. Og som det er i en retsstat, kan dommen ankes, hvilket Loyal to Familia har gjort. Så sagen fortsætter i Landsretten 1. september, og det er sandsynligt, at den tabende part i den sag vil forsøge at få en endelig afgørelse i Højesteret. Men uanset det videre forløb er det en meget opsigtsvækkende dom, da det er første gang, at en domstol opløser en forening. At danne en forening er en grundlæggende frihedsrettighed i Grundloven. Men Grundloven siger også, at foreninger, der virker ved vold eller søger at nå deres mål med vold, kan opløses ved dom. Det er heldigvis meget svært at få forbudt og opløst en forening i Danmark. Og når det gælder rockergrupper og bander, er det kompliceret for anklagemyndigheden at bevise, at de er foreninger i Grundlovens forstand. Derfor er det ikke domme som den, der fredag faldt mod Loyal to Familia, som kommer til at løse problemet med den den organiserede kriminalitet. Det kræver en konstant kamp fra myndighedernes side, og at vi som samfund ikke falder for fristelsen til at forherlige bander. De har kun fortjent fordømmelse og foragt. Forhåbentlig vil dommen dog øge trygheden for landets øvrige borgere. Det er der brug for. Kriminelle bander skaber masser af ulykke og utryghed med deres tyranniske adfærd i form af trusler, vold og afpresning. At omfanget af ugerningerne er stort, viser det skræmmende store antal medlemmer af bander og rockergrupper, som lige nu er varetægtsfængslet eller afsoner en dom: 372.

Annonce