Annonce
Tønder

Givskud-dino er købt af erhvervskvinde: Se hvor den skal stå

Den tre en halv meter store dinosaur skal stå her foran forretningen. Det ventes, at den bliver fragtet til Tønder i løbet af den næste uges tid. Foto: Martin Franciere
Under stor mediebevågenhed har Givskud Zoo solgt tre store og udtjente dinosaurer. To af dem er på vej til Padborg - den sidste er købt af erhvervskvinde i Tønder Kommune. Hun vil bruge den tre en halv meter høje dinosaur som blikfang.

TØNDER: Givskud Zoo har under temmelig stor mediebevågenhed solgt tre full-size dinosaurer i metal og skum på en netauktion. Dinosaurerne har stået i dyreparken siden 2015.

To af dinosaurerne er solgt til en køber i Padborg. Det har været lidt af et mysterium, hvem der havde købt den tredje, men nu viser det sig, at køberen befinder sig i Tønder by.

Her har Jonna Nielsen, der ejer Tønder Shoppingcenter, købte dinoen, der måler tre en halv meter i højden, og er omkring 10 meter lang. Vægten ligger et sted mellem halvandet og to ton.

Annonce

Det er meningen, at den planteædende dinosaur med det mundrette navn Parasaurolophus, skal placeres som blikfang foran Jonna Nielsens forretning på Kærgårdsvej.

Bød for sjov

Selv om dinosauren med sin vægt, der kan sidestilles med en familiebil, er tung, så er det faktisk mindre end virkelighedens Parasaurolophus, der levede i kridttiden for mellem 73 og 76 millioner år siden - den vejede nemlig op til 3,6 ton.


Hvis han (den anden køber, red.) havde budt 500 kroner mere, så havde han fået den.

Jonna Nielsen, ejer af Tønder Shoppingcenter, og køber af dinosaur


Købet af dinosauren startede egentlig lidt for sjov. Jonna Nielsen og hendes kæreste, Michael Riis, fortæller, at de var inde at tjekke prisen onsdag aften. På det tidspunkt lå prisen på omkring 20.000 kroner kort før hammerslag klokken 19.30. For sjov bød Jonna Nielsen 500 kroner oveni. For hver overbud blev auktionen udsat et par minutter. Efter 20 minutter havde hun fået nok.

Jonna Nielsen, Tønder Shoppingcenter, har købt en reklamesøjle, der er anderledes en reklameskilte er flest. En 3,5 meter høj dinosaur, der vejer halvandet til to ton. Den lille model, som hun i øvrigt sælger i forretningen, måler 50 centimeter og vejer 300 gram. Foto: Martin Franciere

- Jeg bød 37.000 kroner og gik ud af rummet. Hvis han (den anden køber, red.) havde budt 500 kroner mere, så havde han fået den. Jeg havde maksimalt tænkt at betale 30.000 kroner, fortæller forretningsejeren, der blev overrasket og glad, da det stod klart, at hun havde vundet auktionen:

- Hold kæft, jeg har fået den!

Annonce

Svær transport

Det er som sagt meningen, at dinoen skal fungere som reklameskilt og blikfang foran forretningen. Men før det kommer så vidt, så skal den fragtes fra Givskud til Tønder. Men Michael Riis har erfaret, at det ikke er sådan ligetil at finde en transportør, der kan fragte det forhistoriske uhyre til Tønder.

- Jeg har brugt hele torsdagen på det, udbryder han og tilføjer, at der siden skal støbes en fod i beton, som dinosauren kan stå på.

Det, der startede som et bud på 37.000 kroner, kan med hammerslagsgebyr på 20 procent, transport og murerarbejde let løbe op i 50.000 kroner.

- Det er stadig billigt. For det giver masser af omtale og gratis pr, lyder det snusfornuftigt fra Michael Riis.

Annonce

Dyre kødædere

Jonna og Michael Riis forventer, at den store planteæder vil blive hejst på plads i løbet af den næste uges tid.

I øvrigt skal det her siges, at de to kødædere, Tyrannosaurus Rex og Allosaurus, blev solgt for henholdsvis 71.000 kroner og 62.000 kroner.

Michael Riis egen forklaring på det er, at kødædere er mere eftertragtede end dino-vegetarer.

Annonce
Tønder For abonnenter

Dracula, Bohr og en valkyrie: Tæppet går til et rekordstort teaterprogram

Danmark

Søndagens coronatal: 893 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderjylland For abonnenter

Mor tog drastisk beslutning for at passe på sin stille søn: - Jeg  kommer til at skulle kæmpe for ham resten af skolegangen

Tønder For abonnenter

Michelle og Bo flyttede til Tønder for at få mere ro efter en turbulent tid med deres alvorligt syge datter: - Det er det bedste, vi har gjort længe

Vejen

Ungt nybyggerpar: Rødding har det hele

Varde For abonnenter

Oswald er den manglende brik: Han giver ro, tryghed og snevejr

Sydjylland For abonnenter

Speciallærer sagde stop: Elever kastede med knive, borede blyant i Lises hånd og rev hårtotter ud af hendes hovedbund

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Tønder For abonnenter

Efter omlægningen: Nye tider for trafikanterne i Tønder by

Billund

23-årige Mathias har optimeret sine vaner og soverutiner: - Jeg kan mere som selvstændig, når jeg har det godt

Navne

Den sorte skønhed fangede Heidi og Jørgen

Varde For abonnenter

26 år gammel flyttede Nadia i eget hus - alene men med hund

Esbjerg For abonnenter

Efter et liv med tandpasta på væggene og dybe depressioner skulle Kristina vente fire måneder på hjælp: - Når jeg endelig har besluttet mig, så vil man også bare gerne have hjælpen

Haderslev

Kræn laver musik med udspring i sin diagnose: Det er som terapi for mig

Annonce