Annonce
Coronavirus

Givskud Zoo lukker parken midlertidigt efter sognenedlukning

Efter offentliggørelsen af de dagelige coronatal står det klart, at Givskud Sogn lukker ned, og det påvirker også Givskud Zoo. Arkivfoto: Mette Mørk
Givskud Sogn overskrider de tre grænser for coronanedlukning, og det påvirker også Givskud Zoo, der lukker midlertidigt.

Artiklen er opdateret 4. juni kl. 10.47 med udtalelser fra direktør Richard Østerballe.

Givskud: De 21 smittetilfælde, der er konstateret i Givskud Sogn i løbet af de seneste syv dage, får nu konsekvenser for Givskud Zoo.

Dyreparken lukker midlertidigt ned, meddeler dyreparken i en pressemeddelelse.

Annonce

Det sker, efter Givskud Sogn torsdag eftermiddag overskrider alle tre grænser for coronasmitte, der betyder, at sognet er omfattet af automatisk nedlukning.

- Da Givskud Zoo - Zootopia skal rette sig efter regler fra Kulturministeriet og betragtes som en kulturel lokalitet, har Styrelsen for Patientsikkerhed besluttet, at parken også skal lukke.

- Alle, som har booket et arrangement i parken i de nærmeste dage, vil blive kontaktet af Givskud Zoo - Zootopias personale, står der i pressemeddelelsen.


Kommunen har anmodet om, at parken alligevel må åbne, da man mener, at parken ikke vil være en risikofaktor i forhold til smitte

Givskud Zoo


- Parken er ikke en risikofaktor

De seneste dage har Givskud Sogn balanceret på kanten af en nedlukning, da to ud af tre kriterier i form af positivprocent og incidenstal begge lå over det maksimalt tilladte, hvis et sogn skal undgå nedlukning. Da antallet af smittede den seneste uge torsdag ramte 21, betyder det, at sognet må lukke.

- Da Givskud Zoo - Zootopia skal rette sig efter regler fra Kulturministeriet og betragtes som en kulturel lokalitet, har Styrelsen for Patientsikkerhed besluttet, at parken også skal lukke.

Nedlukningen af Givskud Sogn gælder i første omgang i syv dage, men hos Givskud Zoo satser man på at kunne slå dørene op tidligere. Vejle Kommune har nemlig søgt om dispensation på vegne af parken. Den anmodning behandles på et møde i Styrelsen for Patientsikkerhed fredag ved middagstid.

- Kommunen har anmodet om, at parken alligevel må åbne, da man mener, at parken ikke vil være en risikofaktor i forhold til smitte.

Annonce

Ingen udsigt til kompensation

Direktøren for Givskud Zoo, Richard Østerballe, oplyser, at dispensationen er indsendt, idet man ikke betragter dyreparken som en del af smittezonen. Det skyldes blandt andet, at hovedparten af de gæster, der besøger turistattraktionen, ikke er bosiddende i Givskud Sogn.

Ifølge direktøren kan en længere nedlukning potentielt få markante økonomiske konsekvenser. Konsekvenser, dyreparken bare må leve med, oplyser direktøren.

- Der er ikke nogen kompensation at hente på det. Den eneste kompensationsmulighed, der er, er omsætningsnedgang, og den har så lang en referenceperiode, hvor man skal have flere måneder med mindst 40 procents omsætningsnedgang, og de får vi jo ikke. Vi bliver måske lukket i to uger, og så kommer det til at koste os nogle millioner. De er bare tabt, så det sker forhåbentlig ikke, siger Richard Østerballe.

Personalet sidder derfor klar til at reagere så hurtig som muligt på det svar, de får fra Styrelsen for Patientsikkerhed.

- I samme sekund vi hører noget, myldrer vi ud med pressemeddelelser og det hele, så vi sidder bare på spring, for vi har mega mange arrangementer - blandt andet en konfirmation, og vi skulle allerede i dag have haft hel masse skoler og arrangementer, siger Richard Østerballe fredag formiddag.

Der forventes at komme svar på ansøgningen fredag eftermiddag.


Annonce

Mest læste

Danmark

Søndagens coronatal: 353 nye smittede det seneste døgn

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Haderslev

Mens der var pause: Socialrådgivere fanget på bånd i mindre pæn samtale om en borger

Tønder For abonnenter

Tønder Kommune med i opløbet om ny naturnationalpark: Kritiker frygter dyr vil sulte ihjel

Aabenraa

Landmænd frygter at solceller kan skade hønsene

Vejen For abonnenter

Idrætscenter vil bygge for 55 mio. kr.: Planlægger feriecenter med 180 senge

Kolding

Lærer på Kolding-skole vinder stor pris: Får hæder og en halv million kroner

Sønderborg For abonnenter

Beboer fortsætter kamp mod udlejer af nybyggede boliger: - Jeg forstår godt, at andre flytter

Danmark

Corona er ikke længere en samfundskritisk sygdom - men selv vaccineret plejepersonale skal stadig testes ugentligt

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Forbrug

Tilbud onsdag aften: Du får ekstra 50 procent rabat på datovarer i supermarkeder

Tyskland

Live: Valgprognoser giver lille forspring til SPD - følg gyservalget i Tyskland

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Michael Boris har brugt ni spillere til tre positioner: Har SønderjyskE-træneren fået lagt brikkerne i sit offensive puslespil?

Varde For abonnenter

82-årige Poul Eriks opråb: Der skal røres op i den politiske vælling

Debat

Det mener JydskeVestkysten om ophævelsen af corona-restriktionerne

Annonce