Annonce
Trekantområdet

Glæd dig: Nu kan du alligevel se EM på storskærm i en af Vejles parker

Mariaparken lagde senest græs til en landskamp på storskærm i 2018. Her deltog Danmark ved VM i Rusland. Nu bliver storskærmen stillet op i Byparken, hvis byrådets centrale økonomiudvalg vil bevilge de 389.000 kroner, de to arrangementer løber op i. Arkivfoto: Yilmaz Polat
2000 vejlensere inviteres til EM i fodbold, når storskærmen stilles op i Byparken. To kampe koster 389.000 kroner, og økonomiudvalget skal først underskrive checken.

Vejle: Den udskudte og for mange længe ventede EM-fest begynder med åbningskampen mellem Italien og Tyrkiet fredag aften, og nu får fodboldfesten også langt bedre betingelser for at brage løs i Vejle.

Kulturudvalget valgte for tre uger siden at aflyse de planlagte arrangementer, hvor Danmarks tre indledende puljekampe ved EM i fodbold skulle vises på storskærm.

Fredag eftermiddag har kulturudvalget dog valgt at ændre sin beslutning, og hvis også økonomiudvalget siger god for finansieringen, bliver vejlenserne inviteret til storskærm i Byparken til Danmarks to sidste puljekampe 17. og 21. juni.

Annonce

Det var et dårligt produkt

Kampen mod Finland, der spilles lørdag aften, kan arrangørerne ikke nå at få storskærm og indhegning på plads til, ifølge kulturudvalgets formand, Dan Arnløv (K).

- Vi valgte i første omgang at aflyse, da der kun måtte komme mellem 1000 og 1200 publikummer ind, og de skulle sidde ned. Samtidig anbefalede myndighederne, at det skulle foregå indendørs. Selvom vi var ærgerlige over at skulle aflyse, var det bare ikke et særligt godt produkt, fortæller Dan Arnløv.


Beslutningen er truffet på grund af de nye lempelser af coronareglerne, der kom tidligt torsdag morgen.

Dan Arnløv (K), kulturudvalgsformand


En stigende smittekurve i form af et stigende incidenstal var også med til at skubbe til beslutningen lokalt, men nu er situationen en anden med færre coronasmittede.

Annonce

Skal deles op i blokke af 500

- Beslutningen er truffet på grund af de nye lempelser af coronareglerne, der kom tidligt torsdag morgen. De betyder, at vi nu kan invitere 2000 gæster ind til storskærm i Byparken, fortæller kulturudvalgsformanden.

Hver kamp koster 194.500 kroner

Økonomiudvalget skal betale regningen, hvis vejlenserne skal inviteres til storskærm i Byparken ved Danmarks to sidste puljekampe ved EM. De to kampe koster samlet 389.000 kroner, og det skyldes følgende omkostninger: 

  • Skærm, scene og lyd: 100.000 kr.
  • Afgift til Viasat - baseret på 2000 gæster: 120.000 kr.
  • Sikkerhed inkl. såkaldt sundhedsplan: 20.000 kr.
  • Toiletter: 25.000 kr.
  • Hegn: 4.000 kr.
  • Pladscrew og materiel: 100.000 kr.
  • Billethåndtering og uforudsete udgifter: 20.000 kr.

Det bliver gratis at komme ind til de to arrangementer, men man skal booke billet, da der er stadig er et loft for antallet af gæster.

- Vi er ved at kigge de nye regler igennem for at se, hvad der kan lade sig gøre. Men vi kommer til at dele pladsen op i fire blokke, hvor der bliver plads til 500 i hver, fortæller Dan Arnløv.

Annonce

Licensen til kampene koster

Det er ikke besluttet, om storskærmen bliver stående i Byparken, hvis Danmark - som mange forventer - spiller sig videre til knockout-kampene.

Det vil også kræve en bevilling i byrådets centrale økonomiudvalg, for det er langt fra billigt at få tilladelse til at vise kampene.

Prisen for at gennemføre de to arrangementer løber op i en samlet regning af 389.000 kroner, og heraf skal den danske rettighedshaver Viasat alene have 120.000 kroner for at frigive tv-signalet fra Parken i Byparken.

Annonce
Kultur For abonnenter

Sommerserie: Knud Erik Langhoff vender altid tilbage til Alsace - og nyder gerne vin derfra til sommermaden

Danmark

Søndagens coronatal: 893 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderjylland For abonnenter

Mor tog drastisk beslutning for at passe på sin stille søn: - Jeg  kommer til at skulle kæmpe for ham resten af skolegangen

Tønder For abonnenter

Michelle og Bo flyttede til Tønder for at få mere ro efter en turbulent tid med deres alvorligt syge datter: - Det er det bedste, vi har gjort længe

Vejen

Ungt nybyggerpar: Rødding har det hele

Varde For abonnenter

Oswald er den manglende brik: Han giver ro, tryghed og snevejr

Sydjylland For abonnenter

Speciallærer sagde stop: Elever kastede med knive, borede blyant i Lises hånd og rev hårtotter ud af hendes hovedbund

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Kultur

Musiksted skal ud at vække appetitten på livemusik: - Vi skal løbe det i gang igen

Billund

23-årige Mathias har optimeret sine vaner og soverutiner: - Jeg kan mere som selvstændig, når jeg har det godt

Navne

Den sorte skønhed fangede Heidi og Jørgen

Varde For abonnenter

26 år gammel flyttede Nadia i eget hus - alene men med hund

Esbjerg For abonnenter

Efter et liv med tandpasta på væggene og dybe depressioner skulle Kristina vente fire måneder på hjælp: - Når jeg endelig har besluttet mig, så vil man også bare gerne have hjælpen

Haderslev

Kræn laver musik med udspring i sin diagnose: Det er som terapi for mig

Annonce