Annonce
Erhverv

Glæde blandet med bekymring på Hotel Arnbjerg

Forpagter på Hotel Arnbjerg, John Nowak, er moderat glad. Glad, fordi det nu fra 18. maj bliver muligt at lukke op for gæster på hotellet. Moderat, fordi det kommer til at ske med begrænsninger, og det er en svær størrelse. Arkivfoto: Soffi C. Larsen
John Nowak mister knap halvanden million kroner i omsætning per måned lige nu, så han er glad for, at branchen bliver åbnet igen. Han er dog også bekymret.
Annonce

Varde: Restaurationsbranchen åbner igen efter 18. maj, og den melding modtages med både glæde og bekymring hos John Nowak, som driver Hotel Arnbjerg.

- Jeg er glad for, at det ser ud til, at der kommer lidt skred i det. Det er den eneste rigtige beslutning at åbne os op, siger han.

Under pressemødet med meldingen havde John Nowak travlt i køkkenet.

- Det er jo problematisk at åbne op med begrænsninger, fordi det er ekstremt svært at vurdere tingene. Vi er alle sammen blevet nulstillet. Man starter forfra, fordi ens ordrebog er tom, siger John Nowak.

Annonce

Mangler retningslinjer

Han har forståelse for, at det sundhedsmæssigt er nødvendigt at åbne lidt efter lidt, men det ændrer ikke på, at det giver ham udfordringer.

Når der er melding om antal gæster, han må tage ind per kvadratmeter, bliver det for alvor interessant.

Mette Frederiksen kom kort ind på det under spørgsmålene ved pressemødet. Hun sagde, at det ikke bliver med store fødselsdage med 20 venner ved bordet. Der skal være afstand mellem gæsterne.

Annonce

Krisen koster hotellet dyrt

For John Nowak har coronakrisen indtil nu blandt andet budt på mange arbejdstimer. Han står i køkkenet, og det er også ham, der vasker op bagefter. Hotel Arnbjerg holder køkkenet åbent med en take away-menu og har få overnatninger, hvor gæsterne kan få morgenmad på en bakke bragt til værelset.

Take away kører de for at holde fanen højt:

- Det kan ikke betale sig at sætte sig hen i et hjørnet og tude, siger John Nowak.

Men det kunne situationen på omsætningen ellers godt give anledning til. Hotellet mangler nemlig omkring 450.000 kroner per måned i indtjening på værelserne, mens hotellet mangler omkring 1 million kroner hver måned på fester.

Og uanset åbning er festerne frem til september aflyst, og John Nowak er sikker på, at det heller ikke bliver fest på fest derefter:

- Det er jo ikke sådan, at alt bliver kickstartet nu, siger hotelmanden, som synes, han ser meget realistisk på tingene i situationen.

Annonce
Annonce
Regionalt For abonnenter

Udenlandske par står i kø for at blive gift i sønderjyske bryllupskommuner: Ingen ledige tider resten af året

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce