Annonce
Varde

Glæde i Henne: August og september er nu reddet for campingplads

Peder og Tina Kristensen kan nu modtage tyske gæster igen. - Vi er så glade, siger Tina Kristensen. Arkivfoto: André Thorup
Næsten alle Henne Strand Camping & Resorts tyske gæster kan nu komme ind i landet. Det er meget få, der bliver i under én uge, fortæller ejer.
Annonce

Henne: Det er begrænset, hvad Henne Strand Camping & Resort mister af tyske gæster, når der nu bliver krav om, at kun tyskere, der har booket mindst seks overnatninger i Danmark, kan komme over grænsen. Det fortæller Tina Kristensen, der ejer campingplads med sin mand, Peder Kristensen.

- Når de kommer fra Tyskland, så kører de ikke herop, medmindre det er for minimum en uge, og som regel er de her 14 dage eller tre uger, siger hun.

Der er dog en undtagelse. Det er nogle hytter, der kaldes lærkereder og natursuiter, og de bliver ofte lejet i ét, to eller tre døgn. Her vil campingpladsen miste noget omsætning, men det er forholdsvis minimalt, fortæller Tina Kristensen.

Vandland

  • Fra 15. juni kan de tyske gæster nu også booke plads på Henne Strand Camping & Resort.
  • Der vil dog fortsat være lukket i badelandet. Tina Kristensen fortæller, at i år var første gang, at badelandet var lukket i påsken - og måske bliver det nu også den første sommer uden badeland.
  • Badelande og svømmehaller er lige nu udset til at kunne åbne i begyndelsen af august, men det kan blive fremrykket.
Annonce

August og september er reddet

Tina Kristensen fortæller, at turisterne på campingpladsen cirka består af halvt tyskere og halvt danskere. Tyskerne er især vigtigt udenfor højsæsonen.

- Det kan godt være, man siger: "Jamen, så kan I skifte dem ud med danskere". Men selvom vi har seks ugers sommerferie, så er den danske ferie bare meget centreret om uge 29, 30 og 31, siger hun.

Tyskerne kommer i en længere periode, og grænseåbningen betyder derfor især, at nu er august og september reddet. Det er en periode, hvor der stort set kun er tyskere på campingpladsen.

Annonce

En stille påske

Ligesom i resten af samfundet er der blevet åbnet mere og mere op på Henne Strand Camping & Resort. I påsken var situationen stadig meget ny, og campingpladsen frygtede, at der ville komme så mange som normalt, og at det ville bidrage til smittespredning. Derfor ringede pladsen rundt til de, der havde booket en plads i påsken og spurgte, om de ville ombooke.

Fastliggerne kunne godt komme, men mange valgte at blive hjemme. Derfor endte det i den situation, at der faktisk var flere gæster efter påske end før påske.

Nu er der åben for alle, der kan og vil komme.

- Der har ingen problemer været. Alle har lært lektien og holder afstand og spritter af, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt For abonnenter

Trængte hoteller og campingindehaver raser over omstridt overnatningskrav: - Det er for let at snyde

Annonce