Annonce
Tønder

Glæde: Indsamlingsinitiativ kommer alligevel på banen

Kasper Larsen-Rothmeier står i spidsen for Hjemløseinitiativet Sønderjylland. Foto: Niklas Majgaard
Bureaukratiet gav en del startvanskeligheder, men nu ser det ud til, at "Hjemløseinitiativet Sønderjylland" alligevel kan få en indsamling i gang. Indsamlingen er så småt startet, og kører indtil sent i november.

TØNDER: Glæden er stor hos Kasper Larsen-Rothmeier og resten af "Hjemløseinitiativet Sønderjylland" i øjeblikket. Forleden stod gruppen overfor at starte en ny indsamling til fordel for udsatte og hjemløse borgere i Sønderjylland, men frustrationen var stor over det 1100 kroner dyre anmeldelsesgebyr, som Indsamlingsnævnet kræver, før en indsamling i Danmark kan startes op på lovlig vis.

Det stillede Kasper og resten af holdet overfor valget mellem at betale 1100 kroner, som de dels hellere ville give til netop de udsatte og hjemløse - eller at drive en indsamling, som udelukkende går på at samle såkaldte genstande af "ringe værdi" - i form af brugt tøj, sko og lignende.

At samle mad og andre fornødenheder ind var heller ikke en mulighed, for loven er indrettet sådan, at man skal aflægge et regnskab for indsamlingen - også hvis man har samlet eksempelvis mad og fornødenheder, som repræsenterer en gensalgsværdi.

Annonce

Hjemløseinitiativet Sønderjylland

Kasper Larsen-Rothmeiers initiativ kan findes på Facebook på www.facebook.com/mindretallet.

I alt tæller gruppen over 500 medlemmer, og Kasper Larsen-Rothmeier håber, at endnu flere vil støtte op om efterårets indsamling.

Gruppen, Hjemløseinitiativet Sønderjylland, har tidligere samlet ind til fordel for hjemløse og udsatte borgere i hele Sønderjylland.

Nu er de tilbage efter et par års pause.

Pengene er på plads

Det udgangspunkt ærgrede Kasper Larsen-Rothmeier, som selv er førtidspensionist og derfor ikke havde mulighed for selv at stille med pengene til gebyret.

- Jeg synes, det burde være nemmere at hjælpe. Jeg gør det jo ikke for egen vindings skyld, men med det fokus at hjælpe hjemløse. I min verden er det en gruppe, som bliver overset, sagde han i forbindelse med historien i JydskeVestkysten den 30. september.

Men nu blæser der mildere vinde over projektet - man er i fuld gang med anmeldelsen, og inden længe er alt på plads, siger han.

- Min bror fandt en god løsning og kunne sætte gang i det. Nu er vi på plads, og vi er ved at anmelde indsamlingen. Jeg er selvfølgelig glad, for vi havde slet ikke regnet med så stor opbakning, som der har været på det seneste. Vores Facebook-side vokser, og det er vi glade for, siger han.

Det er også på netop Facebook-siden, at man kan give sit eget bidrag.

- Det kommer til at foregå sådan, at man kan skrive til os på siden derinde, og så arrangerer vi lige resten. Det bliver en privat indsamling mellem private, så der kommer ikke noget stort arrangement, men vi håber at kunne samle masser af tøj og ting ind, forklarer han.

Det er planen, at indsamlingen skal løbe til sidst i november.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce