Annonce
Tønder

Glæde: Indsamlingsinitiativ kommer alligevel på banen

Kasper Larsen-Rothmeier står i spidsen for Hjemløseinitiativet Sønderjylland. Foto: Niklas Majgaard
Bureaukratiet gav en del startvanskeligheder, men nu ser det ud til, at "Hjemløseinitiativet Sønderjylland" alligevel kan få en indsamling i gang. Indsamlingen er så småt startet, og kører indtil sent i november.

TØNDER: Glæden er stor hos Kasper Larsen-Rothmeier og resten af "Hjemløseinitiativet Sønderjylland" i øjeblikket. Forleden stod gruppen overfor at starte en ny indsamling til fordel for udsatte og hjemløse borgere i Sønderjylland, men frustrationen var stor over det 1100 kroner dyre anmeldelsesgebyr, som Indsamlingsnævnet kræver, før en indsamling i Danmark kan startes op på lovlig vis.

Det stillede Kasper og resten af holdet overfor valget mellem at betale 1100 kroner, som de dels hellere ville give til netop de udsatte og hjemløse - eller at drive en indsamling, som udelukkende går på at samle såkaldte genstande af "ringe værdi" - i form af brugt tøj, sko og lignende.

At samle mad og andre fornødenheder ind var heller ikke en mulighed, for loven er indrettet sådan, at man skal aflægge et regnskab for indsamlingen - også hvis man har samlet eksempelvis mad og fornødenheder, som repræsenterer en gensalgsværdi.

Annonce

Hjemløseinitiativet Sønderjylland

Kasper Larsen-Rothmeiers initiativ kan findes på Facebook på www.facebook.com/mindretallet.

I alt tæller gruppen over 500 medlemmer, og Kasper Larsen-Rothmeier håber, at endnu flere vil støtte op om efterårets indsamling.

Gruppen, Hjemløseinitiativet Sønderjylland, har tidligere samlet ind til fordel for hjemløse og udsatte borgere i hele Sønderjylland.

Nu er de tilbage efter et par års pause.

Pengene er på plads

Det udgangspunkt ærgrede Kasper Larsen-Rothmeier, som selv er førtidspensionist og derfor ikke havde mulighed for selv at stille med pengene til gebyret.

- Jeg synes, det burde være nemmere at hjælpe. Jeg gør det jo ikke for egen vindings skyld, men med det fokus at hjælpe hjemløse. I min verden er det en gruppe, som bliver overset, sagde han i forbindelse med historien i JydskeVestkysten den 30. september.

Men nu blæser der mildere vinde over projektet - man er i fuld gang med anmeldelsen, og inden længe er alt på plads, siger han.

- Min bror fandt en god løsning og kunne sætte gang i det. Nu er vi på plads, og vi er ved at anmelde indsamlingen. Jeg er selvfølgelig glad, for vi havde slet ikke regnet med så stor opbakning, som der har været på det seneste. Vores Facebook-side vokser, og det er vi glade for, siger han.

Det er også på netop Facebook-siden, at man kan give sit eget bidrag.

- Det kommer til at foregå sådan, at man kan skrive til os på siden derinde, og så arrangerer vi lige resten. Det bliver en privat indsamling mellem private, så der kommer ikke noget stort arrangement, men vi håber at kunne samle masser af tøj og ting ind, forklarer han.

Det er planen, at indsamlingen skal løbe til sidst i november.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Spændende projekt med Tilflytterbolig

Det går op og ned for landsbyerne. Sådan er det rundt i landet, og sådan er det også her i Vejen Kommune. Et par eksempler fra den seneste tids artikler her i JydskeVestkystens Vejenudgave afspejler meget godt, at det står sådan til: I Hovborg er der et mål om at uddele velkomstkurve til de borgere, som flytter til landsbyen. Men den målsætning er blevet en udfordring, simpelthen fordi der flytter så mange til landsbyen, et det endog er svært at følge med at få uddelt velkomstkurvene. I den østlige ende af kommunen – i Andst – har landsbyens dagligvareforretning, Høkeren, mistet omsætning. Andst er ellers en af de landsbyer, hvor der også har været god gang i tilflytningen og byggeri af nye huse gennem de senere år. Hver sin landsby – med hver deres udfordringer. Men tilbage til Hovborg. Selv om det på jævnt vestjysk kan konstateres, at ”det egentlig går udmærket” i Hovborg, hvor der findes en brugsforening, en kro, virksomheder samt et aktivt foreningsliv, så bliver øjnene alligevel ikke lukket for, at der hele tiden skal gøres noget for ikke bare at fastholde tingene, som de er; nej, der skal også udvikling til. Lokalrådet i Hovborg har just afviklet et møde, hvor det netop handlede om, hvad der skal til for at skabe udvikling og fremdrift, der kan være med til at sikre landsbyens overlevelse. Et af udgangspunkterne for mødet er den statistiske kendsgerning – en træls én af slagsen – nemlig, at der rundt i landet de seneste ti år er flyttet 40.000 beboere fra de små samfund og ind til byerne. Det er tæt på, at tallet matcher indbyggertallet i hele Vejen Kommune. En del af lokalrådets møde kom til at handle om projekt Tilflytterbolig, som Hærvejsklyngen – Hovborg, Lindknud, Gjerndrup, Gesten og Bække – er langt fremme med. Ikke færre end 16 projekter er i gang rundt i landet, og her lokalt har Hærvejsklyngen planer om at købe den tidligere børnehave-ejendom i Lindknud og ombygge den til en Tilflytterbolig. En Tilflytterbolig er rettet mod familie eller par, der ikke er bosiddende i den pågældende landsby, men som af jobmæssige årsager ønsker eller overvejer at flytte tættere på sin nuværende eller kommende arbejdsplads. Tilflytterboligen giver mulighed for, at familien eller parret kan finde ud af, om et nyt lokalsamfund og et eventuelt nyt job er det rigtige valg, inden man investerer i en bolig i et område, man ikke kender. I disse år er der god gang i udviklingen af arbejdspladser i Vejen Kommune, hvilket skaber et potentiale for nye tilflyttere. Den tilflytterkampagne, som Vejen Kommune og UdviklingVejen har i gang, suppleres rigtig fint med projektet med en Tilflytterbolig. Det bliver derfor spændende at følge projektet i Lindknud, og om det efterfølgende lykkes at få en Tilfytterbolig i hver af de fem landsbyer i Hærvejsklyngen. GOD SØNDAG

Annonce