Annonce
forside

Glædelig Eid til alle muslimer

Læserbrev: Eid har muslimer fejret verden over, som varede fra fredag til søndag. Dansk Folkepartis Kenneth Kristensen Berth har langet ud, efter at Bilka har solgt kager, hvor der stod Eid Mubarak. Han synes, at det er islamisering ved at man vælger at ønske muslimer en glædelig Eid.

Kenneth Kristensen Berth (DF) rammer mig, da jeg selv er muslim og fejrer Eid, men jeg respekterer samtlige trosretninger. For mig handler det ikke om, om man er muslim eller kristen, men det handler om, at vi er fælles i vores samfund, hvor der skal være plads til os alle. Det nytter simpelthen ikke noget, at man laver splid i samfundet, fordi man synes, at det ikke er okay at sælge kager til Ramadanens afslutning. Helt grotesk og langt ude.

Der skabes konflikter fra Dansk Folkepartis side, hvor det ikke er nødvendigt. Det er simpelthen langt ude. Størstedelen af de muslimske borgere i Danmark er født og opvokset i Danmark, og derfor synes jeg, at det er håbløst, at man er ude på at skabe konflikter mellem dem og os. Dybt chokerende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Godda' mand solcellelov

Lovgivningsdanmark har vundet endnu en sejr. Med et hidtil uset krav til bureaukrati og dokumentation er det lykkes at bremse stor set alle landets kommuner i at få oprettet solcelleanlæg i forbindelse med kommunale bygninger og derved bidrage til den grønne omstilling. Og tillykke med det. For grundet en i særklasse ubegrundet og uigennemskuelig lovgivningsjungle er det nemlig lykkes at gøre kommunale solcelleanlæg til egentlige forsyningsvirksomheder med deraf følgende krav til selvstændige bestyrelser, regnskabsaflæggelse og meget andet af det, som i stigende grad DJØF'iserer denne nation. Alt sammen krav, der æder gevinsten ved og idéen med disse anlæg. Resultat: Flere steder er eksisterende kommunale solcelleanlæg lukket ned, ligesom planer om anlæg er droppet. Lige så uigennemskueligt er det, hvorfor så regionernes sygehuse, der jo er akkurat lige så offentlige, er fritaget for dette nonsens, og ingen kan give en bare nogenlunde gangbar forklaring. Begrundelserne er det rene volapyk og et eksempel på, hvad der sker, når lovgivningsmaskinen snurrer, uden at nogen griber ind med brugen af deres sunde fornuft. Lad os håbe, at den for tiden ganske tavse klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) også ser dette som en vanvittig indretning, i hvert fald ligger der lige til højrebenet her serveret en sag, som man skal være godt dum for ikke at spark i mål. Især når man skal være instrumental i en regeringssatsning, som ingen har bare den fjerneste idé om hvad ender med at koste. Sådan er det nemlig med det fromme ønske om at reducere nationens menneskeskabte CO2-udledning med 70 procent i forhold til 1990-niveau inden 2030. Man ved end ikke, om det overhovedet kan lade sig gøre, men man ved, at det bliver utroligt dyrt. Her står vi med en sag, der, som megen anden klimasnak, ikke er fugle på taget, men miljøgevinster lagt lige i hånden på Dan Jørgensen, hvis han ellers vil tage imod dem. Lad os få fjernet disse bureaukratiske forhindringer - hellere i dag end i morgen.

Annonce