Annonce
forside

Glædelig jul og godt nytår

Læserbrev: De sidste politiske møder i kalenderåret er nu afholdt, og der pustes ud efter et hektisk politisk år.

For mig har 2017 budt på mange spændende udfordringer, blandt andet i form af rollen som gruppeformand. Jeg har været rigtig glad for at få lov til at prøve kræfter med denne spændende opgave, og jeg vil gerne takke jer, der har bakket op i den forbindelse.

Jeg vil ligeledes gerne sige tak til de 548 personer, som satte deres kryds ved mig til kommunalvalget. Jeg vil gøre alt, hvad jeg kan for at repræsentere jer og Billund Kommune i de næste fire år. Det bliver helt afgjort fire spændende år, hvor der skal træffes mange vigtige beslutninger, så vi sikrer en god udvikling af Billund Kommune. Jeg ser frem til arbejdet og jeg går ydmygt til opgaven.

Min mail og telefon er altid åben for input af den ene og den anden art, det er nemlig i samarbejde, at vi skaber en god kommune.

Slutteligt vil jeg ønske alle en glædelig jul og et godt nytår.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Brexit it is: Vælgerne har talt

Endelig. Endelig kan både Storbritannien og EU komme videre. De britiske vælgere har talt, tydeligt, og de har klart valgt Brexit. Det giver en tiltrængt klarhed på begge sider af vandet oven på flere års tumultariske scener i det britiske parlament og manglende fremdrift i de uendelige forhandlinger med et mere og mere målløst EU. Nu må vi være færdige med Brexit eller ej. De britiske vælgere har talt, og de har givet den konservative premierminister Boris Johnson et klart mandat. Johnson er som politiker let at mene en masse om. Man kommer let til at ryste på hovedet. Han er en populist, en politisk charlatan, der ikke skyr nogen midler for magten, men han er også en klar vinder af det britiske valg efter en valgkamp, der har centreret sig om en sag: Brexit. Nu. Om han vandt på grund af sagen eller på grund af en meget svag, forvirret opposition, eller fordi englænderne ikke orker mere snak eller en kombination af det hele er ligegyldigt. Johnson vandt stort. Han tegner Storbritannien. Det kan man begræde, fra vores side af Nordsøen. Både politisk og økonomisk. Vi gik ind i det europæiske fællesskab sammen med englænderne, og der har så at sige altid været en tæt og givtig relation mellem Esbjerg og Harwich, og det havde været bedst for Danmark, om Storbritannien på vej ud af EU var vendt om i døren. Det gør Storbritannien ikke med Boris Johnson som dørmand. Lad os tørre øjnene. Briterne har valgt brexit, nu skal vi have det bedst mulige ud af det scenarie. Vi har en interesse i en stærk og tæt relation også fremover. Vi skal have en fornuftigt balanceret handelsaftale på plads hurtigst muligt. Vi beriger hinanden økonomisk og kulturelt. Danmark bør være den stemme i EU, som mere end nogen anden søger kompromisset og appellerer til fornuften i de forestående forhandlinger mellem Storbritannien og EU. Det bliver der brug for.

Annonce